agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni92Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 06-10-2011, 18:51   #11
Ağaç Dostu
 
Kiraz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-02-2008
Şehir: istanbul
Mesajlar: 4,640
Galeri: 73
Karalahananın en çok sevdiğim (çocukluk arkadaşlarımın da en çok sevdiği) yeri, baharda çiçek veren sapı. Çiçek sapları kopartılır, kabukları elle kolayca soyulur, çiğ olarak yenir, içi inanılmaz lezzetlidir. Henüz açmamış çiçek tomurcukları da yenir. Bir de yaprakların altındaki kalın gövde kısmı çok lezzetlidir, köklerin bahçeden söküm zamanında, bıçakla kalın kabukları ayıklanır, içindeki beyaz kısım çiğ olarak yenir (beyaz lahananın sap kısmı gibi olur). Bence bahsettiğim gövdesi ve çiçek sapı, yapraklarından çok daha lezzetli ve besleyici.

Baharda sürü halinde bahçelere girip çiçek saplarını topladığımızı hatırladım, bir de yakınımızda bostan vardı, giden anneler bolca getirirdi. Çook yıllar geçmiş

Çiçekler çok açmadan yenirdi, yoksa kartlaşıyor, aşağıdaki gayet güzel.
Name:  images.jpg
Views: 8978
Size:  11.7 KB"ur.bestpicturesof.com"

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025