![]() |
|
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-09-2018
|
Burada şu soru ortaya çıkıyor galiba, Bitkinin ihtiyacından fazlasını toprağa karıştırıp alabilmesini beklemek örneğin %45 gibi Veya bitkinin ihtiyacı kadarını toprağa karıştırıp almasını kolaylaştırmak örneğin organik maddeler gibi Sizin gübre demediğiniz organik toprak düzenleyicileri muhtemelen belirttiğiniz gibi besin elementlerinin alımını kolaylaştırıyor. Fakat bitkinin besin ihtiyacını karşılayamıyor. Bunun cevabını ancak deneyerek verebilirim. Bahçemizde ilk senemizi sadece organik gübrelerle geçirdik. Ürün kalitesi oldukça iyiydi. Size göre 2 veya 3 hasat yapabiliriz. Bu sene durum kendini belli edecektir ![]() Açıkçası bahçe toprağında veya tarlasında kimyasal gübreye uzanmadan seneler boyu sağlıklı ve kaliteli ürün alanlar var. Bende sorun yaşamayacağıma inanıyorum neredeyse eminim ![]() Hatta tohum paylaşım kataloğunda da seneler boyu hayvansal gübre ile yetiştirilen ve paylaşılan domates tohumuda gördüm bu sene. Fakat size torf konusunda katılabilirim. Torf ortamında sadece organik gübrelerle belki uzun süreçte sorun yaşanabilir. Ama bence toprakta yaşanmaz. Bunuda şu anda 3 farklı markaya ait torf üzerinde test ediyorum. Fakat sonucu görebilmek için aynı torfu sürekli kullanarak organik gübrelerle beslemem gerekecek. Buda biraz zaman alabilir tabi. Ama güneşim biraz daha fazla olsaydı daha kısa zaman alabilirdi ![]() Gelişmeleri ömrümüz olursa paylaşırım. Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|