Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi latif.07
Gündüzleri balkonda dursunlar, akşamları evin içine alın. Gece balkonda dururlarsa sabaha karşı kesinlikle don vurur ve ölürler.
Tohumlarınız kısa gün tohumuysa yani kışlık tohumsa şubat ayında balkonda bile meyve alabilirsiniz ama uzun gün bitkisi tohumuysa yani yazlık tohumsa bitkilerden verim alabilmek için suni yollara başvurmak gerekir. Suni yollar bitki 2 karış kadar boylanınca toprağı kuruyuncaya kadar susuz bırakmak tam yapraklarda kurumalar görülünce 5 dakika ara ile 2 defa bol su vermek buda çiçeklenme konusunda uyarıcıdır. Çiçeklenme olunca varsa şarjlı diş fırcası ile çiçek saplarından çiçekleri, çiçekler tam açık vaziyetteyken titreştirin çiçekler tozlaşsın ve döllenme olsun meyve verirler. Şarjlı diş fırçası yoksa kurşun kalemle çiçekleri yavaşca titreştirin gene tozlaşma olur. Gübre olarak, yakınlardaki zirai ilaç bayisinden sadece 1 kilo npk 15-15-15 alın sizin işinizi fazlasıyla görür. koçtaş bahause v.s. yerdeki sıvı gübrelere tavsiyem para vermeyin verimleri ve içerikleri çok düşük oluyorlar.
|
Latif bey ,değerli görüşleriniz için çok teşekkür ederim, sizin gibi bu işin okulunu okuyan birisini bulmuşken , toprak konusunda da öneride bulunabilir misiniz. Çimlendirme için torf mu önerirsiniz veya gübre ve bahçe toprağı mı veya başka bir karışım mı ...
Ben mümkün olduğu kadar aroması yoğun lezzetli sebzeler yetiştirmek istiyorum..Bunun için önerileriniz var mı .
Son olarak önerdiğiniz npk 15-15-15 gübresini hangi aşamada ne sıklıkla kullanmalıyım