agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni379Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-07-2011, 23:02   #1
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Galeri: 98
Sevgili atilla saraç; şu durumda yapacağınız pek birşey yok gibi görünüyor. Salatalıklarınızın koltuk sürgünleri varsa onları kesip, torfa dikip yeni fideler elde edebilirsiniz. Ya da yeni fide alıp vakit kaybetmeden dikebilirsiniz. Ben salatalıklarımı hergün sabah kalktığımda topraklarının üzeri nemlenecek kadar suluyorum. Öğlen güneşi üzerlerine gelince yaprakları güneşten yanmayacak derecede hep soluyor. Fakat akşam serinliği olunca bitkiler rahatlıyor. Ertesi sabahta tekrar suladığım için güne hazır oluyorlar. Kısacası günde bir sefer toprağı nemlenecek kadar sulama yeterlidir. Saksının ısınmaması için, saksının bulunduğu yer biraz gölge olursa problem olmuyor. Mesela benim fidelerin saksıları balkon perdesinin arkasında. Yarın fotoğraf çekip yüklerim. Siz birkaç sorunu beraber yaşamışsınız. Bit, kök çürüklüğü, fazla gübreleme vs... ama asıl sebep yaptığınız uygulamalarda hep aşırıya kaçmanız olmuş. Mesela gübrelemeyi fazla kaçırmışsınız, bitkiye gereğinden fazla su vermişsiniz, birde bit dadanınca arapsabununa boğmuşsunuz. Bu arada ilk senelerde bu tarz şeyleri hepimiz yaşıyoruz. Mesela ben geçen sene tavana kadar uzayan salatalık fideleri yetiştirdim fakat 1 tane bile meyvesinden yiyemedim. Kolay gelsin.

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-07-2011, 11:32   #2
Yeni Üye

atilla saraç's Avatar

Giriş Tarihi: 04-07-2011
sevgili emre ilhan; bende sana katılıyorumm sanırım bu sene emekler boşa gitmiş gibi görünüyorr yavaş yavaşş fideleri sökmeye başladım yinede bir ümit diye bekliyorum açıkçası bu ****** ilk olduğundan bilinç siiz olduğumuzdan normaldır acemilik dönemi diyelimm .. ben sulama konusunda yanlış yapmışımm farkındayı m sizin yöntemiiz gibi sulama yapacam bundan sonra ki ekimde . birde anlamadığım konu :koltuk sürgünleri nedir torfa dikmek ne demek anlamadımm ama onları d a bi araştırayımm dediğini de deneyeyim olmassa yeni fide alayım almasına da zamanı geçmedimi ekmek içinn ben bunları tohumdan elde ettim .. teşekkür bilgiler için.. hayırlı cumalarr ..

atilla saraç Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:39.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025