07-07-2011, 23:02
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-04-2010
|
 Sevgili atilla saraç; şu durumda yapacağınız pek birşey yok gibi görünüyor. Salatalıklarınızın koltuk sürgünleri varsa onları kesip, torfa dikip yeni fideler elde edebilirsiniz. Ya da yeni fide alıp vakit kaybetmeden dikebilirsiniz. Ben salatalıklarımı hergün sabah kalktığımda topraklarının üzeri nemlenecek kadar suluyorum. Öğlen güneşi üzerlerine gelince yaprakları güneşten yanmayacak derecede hep soluyor. Fakat akşam serinliği olunca bitkiler rahatlıyor. Ertesi sabahta tekrar suladığım için güne hazır oluyorlar. Kısacası günde bir sefer toprağı nemlenecek kadar sulama yeterlidir. Saksının ısınmaması için, saksının bulunduğu yer biraz gölge olursa problem olmuyor. Mesela benim fidelerin saksıları balkon perdesinin arkasında. Yarın fotoğraf çekip yüklerim.  Siz birkaç sorunu beraber yaşamışsınız. Bit, kök çürüklüğü, fazla gübreleme vs... ama asıl sebep yaptığınız uygulamalarda hep aşırıya kaçmanız olmuş. Mesela gübrelemeyi fazla kaçırmışsınız, bitkiye gereğinden fazla su vermişsiniz, birde bit dadanınca arapsabununa boğmuşsunuz. Bu arada ilk senelerde bu tarz şeyleri hepimiz yaşıyoruz. Mesela ben geçen sene tavana kadar uzayan salatalık fideleri yetiştirdim fakat 1 tane bile meyvesinden yiyemedim. Kolay gelsin. 
|
|
|