![]() |
|
![]() |
#541 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2007
|
o tomurcukları ben kopardım ve salatalıklarım boya gıtmeye basladı su anda ıse uzerınde hem boya gıderken hemde meyve verıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 31-03-2011
|
benim salatalıklarımda da aynı durum var acaba o tomurcukları koparmakmı gerekiyor bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan arkadaşlar yardımcı olabilirseniz çok sevinirim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#543 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-01-2011
|
benimkiler de yapraklarda da sararma var. neden olabiir bilen ar mı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Merhabalar: Benim tohumdan yetiştirdiğim salatalıklarım da bunlar yarın sabah asıl yerlerine dikeceğim (dikmeli miyim, zamanı gelmiş mi?).yalnız şöyle bir sorun var (sorun mu tam emin değlim) yaprakların üzerinde ve altında iğnemsi( ![]() Cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum ve şimdiden cevap verenlere teşekkür ediyorum. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sebnem&mircan şimdi daha dikkatli okuyunca farkına vardım salatalıklarımızda aynı tomurcuk sorununu yaşıyoruz sanırım siz bir çözüm bulabildiniz mi, bulduysanız paylaşır mısınız? Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#546 |
Ağaç Dostu
|
Ben tomurcukları kopardım bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2011
|
Sevgili domatesci mesajinizi yeni gordum. Bende tomurcuklari sizin gibi kopardim. Simdilik bi gelisme yok. Bende merakla bekliyorum. Fideniz cok canli ve guzel gozukuyor. Benim fidecik sararmaya basladi. Ama yeniler yesil cikiyor buyuyunce sarariyor. Balkonda golgede duruyorlar. Siz gubre kullandiniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 |
Ağaç Dostu
|
Ben biraz büyüyene kadar bir pet bardakta torfta yetiştirmiştim sonra bu şişeye aldım ve içine asıl topraklarından koydum o topraktada 20 litrede 5 litre gübre vardı (2 yıl yanmış koyun gübresi). Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-05-2011
|
Ben daha once hıyar çeşidi olarak TURBO F1 i denedim cok verimli ve lezzetli gercekten , sitesindeki fotograflardan daha iyi desem yeridir. baska hıyar ekmem beni tanıyanlarada ektirmem, dhaa once maraton baby gibi ceşitleride ektim. tohumcular.co m site adı, isteyen olursa sanırım oradan ulaşabilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Ağaç Dostu
|
Tomurcuklari kopardim simdi baska yerlerinden tekrar tomurcuklar cikiyor ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
ben salatalıklarımın tomurcuklarını falan koparmadım.boyları küçük olmasına ragmen maşşşallah deyimde .gayet iyi durumdalar.5 tane falan salatalık var üstünde.herbirinin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#552 |
Ağaçsever
|
tomurcuklarını neden koparıyorsunuz.anlayamadım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Ağaçsever
|
benimde bu şekilde idi.sararan yapraklarını kopardım kendine geldi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-01-2011
|
salatalıklarıma ne oldu?
arkadaşlar 40 m2 seramda domates ve salatalık yetiştiriyorum. domateslerim iyi durumda ama salatalıklarım resimde görüldüğü gibi oldu. bu bir hastalık mı, zararlı mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-01-2009
|
Salatalık deniyorum bunlar eker ekmez küçük küçük salatalık yaptı ve ben kıyamadım koparmadım. Fideden ekeli tam 20 gün oldu boyları 60 cm yaklaştı fide başına yaklaşık 12-15 adet arasında salatalık var ve salatalıkların büyümesi çok yavaş gibi geldi bana bunlar normal midir? Acaba ilk defa salatalık ektiğim için hiç bir fikrim yok yaptığım salatalık konusu farklı (topraksız) Bu saatten sonra salatalıkları koparayım mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#557 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2011
|
sn marnalı61 hıyar fidelerinizi dikkatlice inceledim hıyar fidelerinizin fungal bir etmen hastalanmasına neden olmuş yapraklardaki belirtileri bitkinizin fungal hastalık geçirdiği anlaşılıyor size tavsiyem herhangibi bir ilaç bayisine gidip bakır içerikli bir ilaç temin edip kullanmanız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#558 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-12-2009
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Ağaç Dostu
|
Bazi salataliklarim sanki hic buyumuyor gibi yeni yapraklar cikiyor oylece minicik kaliveriyor sonra sararmaya basliyor. Dal olusmuyor sanki, bunun sebebi ne olabilir ve ne yapmam gerekli |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 |
Ağaç Dostu
|
Benim salatalığım yeniden tomurcuk açtı ama onlarıda kopardım çünkü salatalığın boyu 18-20cm kadar; ama yavaşta olsa uzuyor hamdolsun. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#561 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Saygılarımla. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#562 |
Ağaç Dostu
|
Bizim tomurcukları koparmamızdaki amaç cüz'i bilgime göre salatalıkların erken yaşlanmasını önlemek daha uzun bir hasat periyoduna almak. Ayrıca küçücük bitkinin 5-6 meyveyi besleyemeyeceğini düşünmem; ancak tabi ki üstadlarımız daha doğru ve kesin bilgiler verecektir. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
da ben mi acele ediyorum bilmiyorum. Sizin fideler kac yaprak oldu |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#564 |
Ağaç Dostu
|
8 olgun yaprak, 2 tanede çıkmaya yüz tutmuş var. Diğer az gelişmiş olan boy olarak bunun yarısı kadar 4 yaprağı var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Ağaç Dostu
|
bu boyda bir bitkinin meyve tutması stres altında olduğunu gösterir. bu meyveleri hatta çiçekleri koparıp atın. mümkünse toprağı havalandırın. totasyum içerikli bir gübre de strese iyi gelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#566 |
Ağaç Dostu
|
Sayın the mc bir kaç fotograğ yükleyeceğim ama bu formu kirletmek istemiyorum. Bundan sonra topraksız olan bölümde devam edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#567 |
Ağaç Dostu
|
Ilk denemeniz profesyonelce olmus tebrik ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim. İnanın sizlerin iyi niyetli bakış açınızdan kaynaklanıyor. Bana hala bir terslik varmış gibi geliyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Ağaç Dostu
|
Benim salataliklardada bi terslik var sanirim ama bakalim hayirlisi. Kuruntuda olabilir bilmiyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Ağaç Dostu
|
Salataliklarda minicik minicik meyve tomurcuklari oldu. Onlari bi sure koparmalimiyim yoksa kalsinlar mi bilemedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|