![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 01-05-2011
|
Merhabalar 14 Mayısta bir seradan aldığım iki hıyar fidesi...Cinsini bilmiyorum ilk acemilik yerdemi yetişecek, ipemi sardıracağım bilemedim. Aldığımda iki küçük yaprak ikide çimlenme yaprağı vardı. Çimlenme yaprakları kurudu.Şimdiki durumları böyle. Çiçek gibi birşeyler görünüyor ama koparmaya kıyamadım. Koparmasak onları ne olur? Birde bu aşamada nasıl sulamalıyım? Suyu çok mu sever? Fideler sürekli balkonda duruyor. Akşam üzeri güneşi alıyor. Sanki yaprakları büyüdükçe gelişimi durdu gibime geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. Düzenleyen ahmetihsan : 08-06-2011 saat 00:18 Neden: İmla hatası.Eksik kelime |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2011
|
Alıntı:
Çiçeklerini koparmayın, konunun başlarında da bir çok arkadaş, koparılmaması gerektiğini yazmışlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaçsever
|
Teşekkürler sayın Tuğcu; tavsiyeniz üzerine hıyar fidelerimi suladım. Son iki gün 30 derece civarında sıcaklık vardı. İki günde bir , hafif derecede suluyordum. Bu akşam biraz fazlaca suladım. Çiceklerinin koparılması gerektiğini okumuştum forumda. Hatta Sayın Gultar da koparmış çiçek ve meyveleri (Belki bu yüzden çiçekleri meyvesiz diye düşünüyorum) Sayın Tuğcu tavsiyeniz üzerine ben çiçeklerini koparmadım ve koparmayacağım ... Gelişme olduğunda fotoğraflarını foruma ekleyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
|
Çiçekleri açtı , minik salatalıklar göründü!! :)
İşte üstadların tavsiyeleri neticesinde salatalık fidelerimin bu günkü durumu . Süper bir gelişme gibi görünüyor bana. Her zaman bir bilene sormalı. Suyu bolca verince çiçekler kendini gösterdi... Meyvelerde belirdi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sn. ahmetihsan, ben salatalık çiçek ve meyvelerini değil sadece ilk çiçek ve meyvesini kopardım yanlış anlaşılmasın. o geçen haftaydı. Üç gündür yeni oluşan salatalıkları yiyoruz.Darısı size.Başarılar dilerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|