agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni379Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-06-2011, 00:13   #1
Ağaçsever

ahmetihsan's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2011
Merhabalar 14 Mayısta bir seradan aldığım iki hıyar fidesi...Cinsini bilmiyorum ilk acemilik yerdemi yetişecek, ipemi sardıracağım bilemedim. Aldığımda iki küçük yaprak ikide çimlenme yaprağı vardı. Çimlenme yaprakları kurudu.Şimdiki durumları böyle. Çiçek gibi birşeyler görünüyor ama koparmaya kıyamadım. Koparmasak onları ne olur? Birde bu aşamada nasıl sulamalıyım? Suyu çok mu sever? Fideler sürekli balkonda duruyor. Akşam üzeri güneşi alıyor. Sanki yaprakları büyüdükçe gelişimi durdu gibime geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Eklenen Resimler

Düzenleyen ahmetihsan : 08-06-2011 saat 00:18 Neden: İmla hatası.Eksik kelime
ahmetihsan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2011, 12:22   #2
Ağaçsever

TUĞCU's Avatar

Giriş Tarihi: 07-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetihsan Mesajı Göster
Merhabalar 14 Mayısta bir seradan aldığım iki hıyar fidesi...Cinsini bilmiyorum ilk acemilik yerdemi yetişecek, ipemi sardıracağım bilemedim. Aldığımda iki küçük yaprak ikide çimlenme yaprağı vardı. Çimlenme yaprakları kurudu.Şimdiki durumları böyle. Çiçek gibi birşeyler görünüyor ama koparmaya kıyamadım. Koparmasak onları ne olur? Birde bu aşamada nasıl sulamalıyım? Suyu çok mu sever? Fideler sürekli balkonda duruyor. Akşam üzeri güneşi alıyor. Sanki yaprakları büyüdükçe gelişimi durdu gibime geliyor. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.
Hıyar bitkisi suyu sever, toprağı nemli olmalı. Sizin toprağınızın kuru olduğunu görüyorum büyümemelerinin nedeni, susuz kalmış olmasındandır.
Çiçeklerini koparmayın, konunun başlarında da bir çok arkadaş, koparılmaması gerektiğini yazmışlar.

TUĞCU Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-06-2011, 20:22   #3
Ağaçsever

ahmetihsan's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
Hıyar bitkisi suyu sever, toprağı nemli olmalı. Sizin toprağınızın kuru olduğunu görüyorum büyümemelerinin nedeni, susuz kalmış olmasındandır.
Çiçeklerini koparmayın, konunun başlarında da bir çok arkadaş, koparılmaması gerektiğini yazmışlar.
Teşekkürler sayın Tuğcu; tavsiyeniz üzerine hıyar fidelerimi suladım. Son iki gün 30 derece civarında sıcaklık vardı. İki günde bir , hafif derecede suluyordum. Bu akşam biraz fazlaca suladım. Çiceklerinin koparılması gerektiğini okumuştum forumda. Hatta Sayın Gultar da koparmış çiçek ve meyveleri (Belki bu yüzden çiçekleri meyvesiz diye düşünüyorum) Sayın Tuğcu tavsiyeniz üzerine ben çiçeklerini koparmadım ve koparmayacağım ... Gelişme olduğunda fotoğraflarını foruma ekleyeceğim.

Eski 13-06-2011, 19:53   #4
Ağaçsever

ahmetihsan's Avatar

Çiçekleri açtı , minik salatalıklar göründü!! :)

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi TUĞCU Mesajı Göster
İşte üstadların tavsiyeleri neticesinde salatalık fidelerimin bu günkü durumu . Süper bir gelişme gibi görünüyor bana. Her zaman bir bilene sormalı. Suyu bolca verince çiçekler kendini gösterdi... Meyvelerde belirdi..

Eklenen Resimler

Eski 14-06-2011, 13:10   #5
Ağaç Dostu

gultar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-02-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ahmetihsan Mesajı Göster
İşte üstadların tavsiyeleri neticesinde salatalık fidelerimin bu günkü durumu . Süper bir gelişme gibi görünüyor bana. Her zaman bir bilene sormalı. Suyu bolca verince çiçekler kendini gösterdi... Meyvelerde belirdi..
Sn. ahmetihsan, ben salatalık çiçek ve meyvelerini değil sadece ilk çiçek ve meyvesini kopardım yanlış anlaşılmasın. o geçen haftaydı. Üç gündür yeni oluşan salatalıkları yiyoruz.Darısı size.Başarılar dilerim.

gultar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025