![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-03-2011
|
Selahattin Bey, Selahattin Bey; afiyette misiniz? süper düper yakışıklı hıyarlarım ve ben sizi çok seviyoruz, çok teşekkür ediyoruz capcanavar bilgileriniz için. sürecin parçası olan herkese de şükran bolca. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2008
|
benim tohumlarim cimlendi ve 3-4.yapraklarini cikarmaya basladilar ,karar veremiyorum bahceyemi eksem yoksa en az 10 litrelik saksilarindami kalsalar...tohumlarim uzun salatalik cinsi ve ziraat tohumu.. birde burda mayis ayinin ortasindan sonra kalkiyor don tehlikesi,heralde bahceye ekim ve dikim icin bu tarihi beklememiz lazim burda... Evet sayın arimayam don tehlikesi kalkana kadar bahçeye ekmemeniz daha iyi olacaktır. O zamana kadar bol güneş alan bir yere koymanız daha sağlıklı diye düşünüyorum. Camın önünden balkona aldığınızda saksısıyla yer değişikliği yapacaksınız sanırım -sağlıklı gövdesi kalın ise fideleriniz- eğer soğuk havaya maruz kalmazsa birşey olmayacağını düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
Alıntı:
ayrica TR den cengelköy istiyorum getirmek..tavsiyeniz varmi bu konuda,,burda satis bölümünde cengelköy yerde diye yazmislar,acaba bu uzamiyormu bir destege (sirik gibi)ihtiyaci olmadanmi yerde büyüyor.. cok soruyorum kusura bakmayin cahiliigime bagislayin ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tohum konusunda çok fazla bilgim yok bilen arkadaşlar size yardımcı olurlar. Burada pazarlarda bile fide bulabiliyoruz. Bu yüzden tohum arayışına girmeme gerek kalmıyor. Zamanla kendi tohumlarınızı almayı öğreniyorsunuz benim gibi ![]() Daha önceden yetiştirmiş olduğum salatalık ve marullarımın cinsleri güzel bu yüzden sürekli bir marulu bir de salatalığı forumdaki arkadaşlardan öğrendiğim şekilde tohuma bırakıyorum. o bana yetiyor da artıyor bile komşularımla paylaşıyorum ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-03-2011
|
Herkese merhabalar ![]() Artık her başlıkta beni görmeniz mümkün ![]() Arkadaşlar ben geçen sene büyük bir boya kovasına (sonradan şaşırtma yapabilemem diye) salatalık tohumları ekmiştim. (Ağustos sonunda) Kotiledon deniliyordu sanırım o ilk yapraklara.. Onlar hemencecik çıktı bende, ondan sonra asıl yapraklar çıktı. Ama onlar çıktı çıkalı bitkinin ne boyu uzadı ne de bir gelişme. Asıl yaprakların üzerinde beyaz beyaz çizikler oluştu sonra hafiften uçları kurudu. bir sabah kalktığımda bütün fidelerimin yere serilmiş olduğunu gördüm çok üzüldüm ![]() Ama bu bahar yeniden ekmeyi düşünüyorum. Acaba birisi yaptığım bir yanlışı veya bitkilerimin başına gelenin sebebini dolayısıyla çözümünü yazarsa bu sene daha dikkatli olarak ekeceğimde.. ![]() Şimdiden çok teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
ayrica TR den cengelköy istiyorum getirmek..tavsiyeniz varmi bu konuda,,burda satis bölümünde cengelköy yerde diye yazmislar,acaba bu uzamiyormu bir destege (sirik gibi)ihtiyaci olmadanmi yerde büyüyor.. Sn arimayam salatalık, sırık salatalık ve yerde yetişen olarak iki cins diye biliyorum. Bahçenizde yeriniz darsa ya da saksıda yetiştirecekseniz sırık salatalık ekmeniz daha iyi sonuç verecektir. Ben de yerim çok az olduğundan -resimlerini ekleyeceğim- sırık salatalık ekiyorum. Boyları epeyce uzuyor onları iple ya da sırığa bağlıyorum. Bir keresinde aldığım salatalık fidesini yere ektim baktım fazla uzamıyor yer salatalığı az yer kaplar diye onu bir dala bağladım bir süre sonra kurudu ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|