agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni379Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 07-06-2014, 10:46   #1
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efor Mesajı Göster
Sayın İsmail Kuzucu
Diktiğim fidelerin bazılarını hazır almıştım. Güneşli bir yere diktim ve toprağını da organik gübre ile destekledim.Aldığım fideler her koltuğundan 3-4 meyve veren cinsten çıktı. İlk meyve ve çiçeklerini kopardım bitki gelişsin diye ve ipe sardırdım, ama yinede bitki gelişimi ve meyve büyütmesi çok yavaş oluyor. üzerindeki salatalıklar çok fazla ve hala küçücük duruyor ve ilerleme yok. buda bana beslenmede bir aksaklık olduğunu düşündürüyor. Gelişmesi için özel olarak vermem gereken bir gübre ya da yapmam gereken bir uygulama var mı?
Bıtkı gelısımı ıcın azot, meyveler ıcın potasyum agırlı gubre kullanabılırsnız. Npk gubre kullanırsanız 16-8-24 ıcerıgı sızın ıcın yeterlı olacaktır. Gunluk 1 gr olarak sulama suyu ıle verebılırsınız.

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2014, 11:03   #2
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 16-04-2013
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Bıtkı gelısımı ıcın azot, meyveler ıcın potasyum agırlı gubre kullanabılırsnız. Npk gubre kullanırsanız 16-8-24 ıcerıgı sızın ıcın yeterlı olacaktır. Gunluk 1 gr olarak sulama suyu ıle verebılırsınız.
Elimde 20-20-20 damlama gübre var bunu kullansam olur mu? birde 1 gr ölçü bir litre su için geçerli sanırım.

efor Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-06-2014, 11:25   #3
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efor Mesajı Göster
Elimde 20-20-20 damlama gübre var bunu kullansam olur mu? birde 1 gr ölçü bir litre su için geçerli sanırım.
Oda uygundur. Su mıktarı gunluk sulamaya gore degısır. Hava guneslı ıse bıtkı gunde 100 ml su ıster, kapalı ıse 50 ml. (su mıktarı ornektır) Ama sız bıtkıye gunluk 1 gr gubre vermelısınız. Bu orantıyı ne kadar ıyı saglarsanız bıtkınız o kadar saglıklı olacaktır. Buda gozleme baglı bır durum.

efor beğendi.
İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:49.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025