![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Erkek çiçeklerin dökülmesi normal, onların görevi tozlama yapmaktır. Meyveleri verecek olan dişi çiçektir. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2015
|
offffff |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-07-2013
|
Bu izlerin sonunds da çok küçük kurt gibi birşey var. Indeksit kullandim. Benzeri domateste de var. Görüşünüz nedir? |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Yaprak galeri sineği olarak arama yapabılırsınız. Galerıler az ıse yaprakları koparıp edın. Fazla ıse sıstemık ılac alıp kullanmanız gereklı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
Merhaba sevgili arkadaşlar herkese hayırlı ramazanlar dilerim.. Benim de 2 kök hıyarım vardı küçüük fide , büyümeye başladıklarında ayırdım rahat büyüsünler diye.. yaprak üstünde külleme dedikleri hastalık oluştu,sanırım külleme deniyor.. birde hafiften sararma, yer yer delikler var yapraklarda. 3 tanede küçük hıyartom oldu :-D inşallah büyürlerde yeriz tatlı tatlı. resimlerinide ekliyorum. tecrübeli-tecrübesiz herkes bilgi verirse güzel olur. sonuçta foruma girip bildirim var deyince sevindirik oluyorum :-) |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bol bol hıyar hasad edecegınız kesın. ![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-03-2015
|
desenize İsmail Kuzucu hocam bu sene hıyar yüzü göremicez hepsi erkek çiçek çıkıyor ![]() |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Temmuz ayı sonuna kadar ziraate gidip fide alabilirsiniz. F1 fideler 1 ay içinde meyve vermeye başlıyor. Biz 2. tur hıyarı 1 ay sonra ekeceğiz. Geç kalmış değilsiniz, kışlarda artık geç geliyor. Bol bol ürün alırsınız. ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar hıyarlarım çıktı küçücük bekliyorlar 1 haftadır neden büyümüyorlar : ( |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 28-06-2015
|
![]() Merhaba ben ibrahim tapu aranıza yeni katıldım, Acaba benim salatalıklarda durum nedir? Ufak ufak oluyor ve çürüyor salatalıklar büyüyor çiçekli ama çiçekler kuruyor hemen |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
12 kök salatalık fidesi ekmiştim.boyları yaklaşık 70-80 cm oldu.bu boya kadar olan çiçeklerimin tamamı dalında kurudu biraz fazla su verdim galiba neyse bir hafta hiç sulamadım şimdi yeni meyveler oluşturmuşlar gövdeler biraz zayıf ama umarım toparlayabilirim kendime bol şanş diliyorum. |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 15-08-2014
|
![]() ![]() Bunlarda benimkiler, ayni anda diktim ama kapali balkondaki cok zayif, acik balkona aldigim cosdu gidiyor , tahminen 5 hafta oldu dikeli iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaç Dostu
|
fide yerine tohum çimlendirsem ürün alabilir miyim acaba ki?????????? |
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-08-2014
|
bence alırsınız, ben tohumdan çimlendirdim çiçekler açıyor heryerinden ve inşallah yakında da meyvesini alacağız. |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
|
#17 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-04-2015
|
Merhaba arkadaşlar domates Salatalık biber gibi sebzeleri yetiştirmek için en verimli toprak karışımı nasıl olmalıdır acaba? Cocopeat perlit yanmış hayvan gübresi yeterlimi yoksa içine bahçe toprağı da katsammı bilemedim . 20.20.0 **** 15.15.15 gübrede eklemeliyim ? Bahçemde bir kenera 4 metre uzunluğunda 40*40 OSB den Saksı hazırlıyorum suan OSB den sebze yetiştirmek için en verimli toprak karışımı nasıl Olmalı ve büyük Yalak Tarzı saksıya kaç adet fide ekmeliyim |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaçsever
|
Osb neme dayanikli degildir, bir tedbir alacakmisiniz? iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
|
Içini muşamba ile kaplayıp dişini su bazlı boya ile boyamayı planlıyorum drenaj içinde alttan matkapla delikler açıcam |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
|
3. Seviye OSB Ler bi çatı yapımında kullanılanlar neme dayanıklı diye biliyorum . Maliyet açısından en hesaplı Seçenek OSB olarak gözüküyor |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
|
40x40 plastik saksiyi 10 tlye almistim. Sanki osb daha masrafli veya zahmetli gibi iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() ![]() Hıyartolarımın yaprakları bi değişik oldu. Tamda çiçekler açmışken inşallah dökülmez... ![]() iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Merak Ettiğim Bir Kaç Soruyu Uzmanlara Sormak İstiyorum. 1. Yukarıdaki resimlerde Hıyartolar bir sürü çiçek veriyor. Ama diğer yetiştiricilerin hıyartolarına göre boyu kısa kalmamış mı ? 2. Bu seviyeden sonra domates gibi az su vererek mi meyve verdiriyoruz? Yoksa çok mu sulama yapıyoruz. 3. Extra yapacağım gübreli sulama yakar mı ? Aksine faydası mı olur ? 4. Üstü beyaz beyaz olan yapraklardan 1. resimde sol alttakini koparmam mı gerekir? diğerleri için hangi hastalığa bakmam gerekir? İlacını evde yapabilirmiyim ? 5. Rüzgarlı bir balkonum var. Kuzeye bakıyor. Bu olumsuz etkiler mi ? Gerçi bu zamana kadar herşey yolunda gitti gibi.. Şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#25 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
2. Bitkide çiçekler meyveye döndüğü zaman sulamayı arttırmak gerekli. Bu dönemden sonra bitki suyu çok sever. 3. Hayvan gübresi eklemesi yapabilirsiniz. Veya fosforlu ve potasyumlu gübreleme yapabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz. 4. Yaprakları kopardıktan sonra toz kükürt uygulaması yapabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verdiğiniz bilgiler icin tesekkurler iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaçsever
|
![]() Balkondaki hiyar gayet iyi durumda iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
evet arkadaşlar şu saat itibari ile salatalık tohumlarım toprakla buluşmuş bulunmakta. hadi hayırlısı... |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaçsever
|
Bende anlamadim sebebini, haftada 1 suluyorum. Diger kardesleri oldu bu delirdi. 3-4 saat gunes aliyor oda sabahlari. iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi |
|
|
|
![]() |
|
|