05-07-2015, 18:00
|
#11
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2011
Şehir: Balıkesir/Gönen
Mesajlar: 3,802
|
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mazda_ozan
Merak Ettiğim Bir Kaç Soruyu Uzmanlara Sormak İstiyorum.
1. Yukarıdaki resimlerde Hıyartolar bir sürü çiçek veriyor. Ama diğer yetiştiricilerin hıyartolarına göre boyu kısa kalmamış mı ?
2. Bu seviyeden sonra domates gibi az su vererek mi meyve verdiriyoruz? Yoksa çok mu sulama yapıyoruz.
3. Extra yapacağım gübreli sulama yakar mı ? Aksine faydası mı olur ?
4. Üstü beyaz beyaz olan yapraklardan 1. resimde sol alttakini koparmam mı gerekir? diğerleri için hangi hastalığa bakmam gerekir? İlacını evde yapabilirmiyim ?
5. Rüzgarlı bir balkonum var. Kuzeye bakıyor. Bu olumsuz etkiler mi ? Gerçi bu zamana kadar herşey yolunda gitti gibi..
Şimdiden değerli bilgileriniz için teşekkür ediyorum. Saygılar..
|
1. Gayet normal bir gelişme dönemi, asıl ideal olan boydalar. Aşırı boylanma ince gövdeye sebep olur ve buda verimi etkiler.
2. Bitkide çiçekler meyveye döndüğü zaman sulamayı arttırmak gerekli. Bu dönemden sonra bitki suyu çok sever.
3. Hayvan gübresi eklemesi yapabilirsiniz. Veya fosforlu ve potasyumlu gübreleme yapabilirsiniz. Hiç bir sorun olmaz.
4. Yaprakları kopardıktan sonra toz kükürt uygulaması yapabilirsiniz.
|
|
|