agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni379Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-08-2014, 20:03   #1
Ağaç Dostu

limon_sever's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2009
Galeri: 11
İlk defa sırık bir çeşit yetiştiriyorum. Şimdilik güzel gidiyor...

Name:  salatalik.jpg
Views: 1331
Size:  42.9 KB

limon_sever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-09-2014, 20:19   #2
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Galeri: 7
2 hafta gecikmeli olarak güz dönemi hasadına başlıyoruz

Name:  IMG_4373.jpg
Views: 1018
Size:  59.0 KB

Name:  IMG_4375.jpg
Views: 1046
Size:  46.8 KB

Name:  IMG_4377.jpg
Views: 1082
Size:  52.9 KB

Name:  IMG_4378.jpg
Views: 1035
Size:  53.8 KB

Name:  IMG_4379.jpg
Views: 1013
Size:  61.3 KB

İsmail Kuzucu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2015, 11:31   #3
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2015
Merhaba ,

Forumdaki herkese selamlar. Yeni üye oldum ve şu ana kadar göz gezdirdiğim kaynaklar arasında en başarılı bulduğum bir platform olması nedeniyle çok memnunum. Ben de buradaki paylaşımlardan aldığım hevesle fide olarak aldığım salatalığımı yetiştirmeye başladım. Aralıklarla fotoğrafladığım salatalığımı sizlere göstermek istedim. Yaklaşık 3-4 gün önce ipe sarma işlemini yaptım. Saksının enine bir ip bağladım.Bu ipe de yukarı tırmanması için bir ipi boğazlarından dolaştırarak yukarı ( yaklaşık 2,50m ) bağladım.

Saksı yaklaşık 15lt hacminde yaklaşık 30cm-30cm gibi çap ve derinlik ölçülerine sahip.İlk 2 yaprağını ve yaklaşık 20cm'e kadar olan erkek çiçeklerini kopardım. Bitki bıyıkları ile yanına dikmiş olduğum sırığa sarıldı. Şimdi 2 tane dişi çiçeği üst tomurcuktan yine 1-2 tane daha dişi meyvesi olmakla birlikte 4. dişi çiçeğini verdi.

Toprağın üzerine kalınlığı 3-4 cm kalınlığında boğazını da dolduracak şekilde torf ekledim.

Sulamayı ise gece karanlıkta ve 1 küçük su şisesi kadar pet şişenin ağzına açtığım delikler sayesinde yağmurlama gibi suluyorum.

Tavsiyeleriniz ve yapmam gerekenler için cevaplarınızı sabırsızlıkla bekliyorum.

borasagir Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 16:32   #4
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Selamlar yeni üyeyim ilk defa Salatalık ektim balkonda ve 1 haftalık resimde görüldüğü gibi biraz sık oldu galiba başka saksıya almam için ne kadar büyümesini beklemeliyim

Eklenen Resimler

mustafa_oksuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 19:03   #5
Ağaç Dostu

birnefestoprak's Avatar

Giriş Tarihi: 15-07-2012
En az iki "gercek" yaprak cikarip onlari iyice gelistirene kadar beklerseniz iyi olur. Dediginiz gibi, tek saksida cok fazla fide olmus. Ben o buyuklukte bir saksida iki tane, biraz zorlamayla uc tane fideden fazlasini birakmazdim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mustafa_oksuz Mesajı Göster
Selamlar yeni üyeyim ilk defa Salatalık ektim balkonda ve 1 haftalık resimde görüldüğü gibi biraz sık oldu galiba başka saksıya almam için ne kadar büyümesini beklemeliyim

birnefestoprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2015, 16:50   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 13-05-2015
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi birnefestoprak Mesajı Göster
En az iki "gercek" yaprak cikarip onlari iyice gelistirene kadar beklerseniz iyi olur. Dediginiz gibi, tek saksida cok fazla fide olmus. Ben o buyuklukte bir saksida iki tane, biraz zorlamayla uc tane fideden fazlasini birakmazdim.
İlk defa ektim süs biberiyle beraber ondan bu şekilde oldu Şimdi başka saksıya alacağım ama biraz daha büyümesini mi bekleyeyim Yoksa hemen mi alayım?
Yardımınız için teşekkürler..

mustafa_oksuz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-05-2015, 09:59   #7
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba tekrar ,

Son durum aşağıdaki gibi

Eski 09-05-2015, 11:50   #8
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba ,

Ve ilk çiçek açtı

Eski 11-05-2015, 10:30   #9
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba ,

Son hali

Dün ayrıca fide için tohum ekimini tamamladım. Onları da büyüdükçe paylaşacağım.

Eski 11-05-2015, 12:48   #10
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 10-05-2015
bende terasta ilk denemelerimi yaptim ileride fotograflari paylasmak isterim. herkesin oldugu gibi benimde sorularim olacak.terasimizin ustu acik yagmur alabiliyor sorun olurmu birazda ruzgarli. salataliklarim 4 ,5 yaprak oldu koltuk almaya nezaman baslamaliyim .20 gun oldu dikeli cok yavas gelisiyor

sıfırsekiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 15:15   #11
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sıfırsekiz Mesajı Göster
bende terasta ilk denemelerimi yaptim ileride fotograflari paylasmak isterim. herkesin oldugu gibi benimde sorularim olacak.terasimizin ustu acik yagmur alabiliyor sorun olurmu birazda ruzgarli. salataliklarim 4 ,5 yaprak oldu koltuk almaya nezaman baslamaliyim .20 gun oldu dikeli cok yavas gelisiyor
Saksılara gubre takvıyesı yaparak tekrar kullanabılırsınız. Ruzgara cozum bulmanız gereklı yapraklar hassas oldugu ıcın kırılacaktır.

Koltuk surgunlerını 10 cm boya ulasmadan koparmanız gereklı.

Hıyar bıtkısı bırden gelısımı hızlanan bır turdur. Sıcak havayı ve suyu gordugu zaman gelısme hızlanacaktır.

Bereketlı urunler.

Eski 13-05-2015, 14:18   #12
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Bazı fotografları göremiyorum, görsem belki bana rehberlik edecek ama maalesef

Sorum şu, salatalık ekmek için çok mu geç kaldım? Bugün eksem nasıl olur? Yoksa artık seneye mi diyorsunuz? Daha evvel hiç salatalık yetiştirmedim, ne tohum ne de fide.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 15:55   #13
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hira Mesajı Göster
Bazı fotografları göremiyorum, görsem belki bana rehberlik edecek ama maalesef

Sorum şu, salatalık ekmek için çok mu geç kaldım? Bugün eksem nasıl olur? Yoksa artık seneye mi diyorsunuz? Daha evvel hiç salatalık yetiştirmedim, ne tohum ne de fide.
Hıyar cesıtlerını hazıran ayı sonuna kadar ekebılırsınız. Hızlı gelısen bır bıtkı oldugu ıcın rahatlıkla yetıstırebılırsınız.

Eski 13-05-2015, 23:01   #14
Yeni Üye

tesekkurler ismail bey.terasimizin ustu acik demistim gecen hafta 2gun yagan yagmur ve ruzgar moralimi cok bozdu ilk cicek acan .sirik domateslerim vardi .yapraklarin ust yapraklar hari.hepsi kivrildi bazi kurur gibi duruyor bazi yapraklarin uclarinda siyahlasma basladi.biber fidelerimde ayni oldu domatesler gibi ne yapicam bilmiyorum simdi .dusunmekteyim

Eski 13-05-2015, 14:44   #15
Ağaç Dostu

erkanbey's Avatar

Giriş Tarihi: 14-08-2013
Ben çok geç kaldığınızı düşünmüyorum çünkü salatalıklar 3-5 günde çimlenir zaten havalarda yeni yeni ısınmaya başladı tam zamanı hemen başlayın bence bende salatalık ustası değilim ama şu anda bütün bitkilerin dikilmesi için geç kalınmadığını düşünüyorum.Zaten balkonumda biber salatalık çilek domates çiçek vs dolu ve inanın hepside gelişmeye başlayalı daha bir hafta anca oldu.

erkanbey Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 13-05-2015, 15:08   #16
Ağaç Dostu

hira's Avatar

Giriş Tarihi: 04-06-2012
Tesekkür ederim Erkan bey, 4 mayısta deneme amaçlı bir kaç tane çengelköy ektim, hemen çimlendiler fakat sonuç nasıl olur bilemiyorum tabii.. Denemek lazım, ne kadar okursam okuyayım, en iyi şekilde öğrenme biçimi deneyim benim için Bugün yine ekiyorum bakalım.

hira Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-05-2015, 10:54   #17
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba ,

Salatalıklarımın son hali . Sanırım 10 güne yemelik olacak

Bu arada 10.05.15 gecesi ektiğim tohumlar hala çimlenmedi.Torfu gayet nemli ve ısı kaybını aza indirmek için streç ile üzerlerini kapattım. Güneşi de gün içinde gayet güzel alıyor. Çıkmasını beklemeli miyim yoksa başka viyollere yeni ekim mi yapsam doğru olur ?

Eski 14-05-2015, 20:36   #18
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi borasagir Mesajı Göster
Merhaba ,

Salatalıklarımın son hali . Sanırım 10 güne yemelik olacak

Bu arada 10.05.15 gecesi ektiğim tohumlar hala çimlenmedi.Torfu gayet nemli ve ısı kaybını aza indirmek için streç ile üzerlerini kapattım. Güneşi de gün içinde gayet güzel alıyor. Çıkmasını beklemeli miyim yoksa başka viyollere yeni ekim mi yapsam doğru olur ?
Şimdiden afiyet olsun, bitkinizin keyfi yerinde. Tohumların azda olsa gözükmesi gerekli, üzerini açıp tırnağınız ile yavaşça bakabilirsiniz.

Eski 15-05-2015, 10:24   #19
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İsmail Kuzucu Mesajı Göster
Şimdiden afiyet olsun, bitkinizin keyfi yerinde. Tohumların azda olsa gözükmesi gerekli, üzerini açıp tırnağınız ile yavaşça bakabilirsiniz.
Merhaba İsmail Kuzucu ,

Teşekkür ederim. Akşam eve gider gitmez dediklerinizi uygulayacağım. İlk ekim olduğu için sanırım biraz fazla derinde kaldılar. Tahminen 2-2,5cm derinde kaldı. Üzeri kapalı ve oksijen yeteri kadar alamıyor sanırım ondan.

Eski 14-05-2015, 17:35   #20
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Sn borasagir. Strec filmle kaplamissiniz. Her gun havalandiriyor musunuz.

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2015, 10:21   #21
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Sn borasagir. Strec filmle kaplamissiniz. Her gun havalandiriyor musunuz.
Merhaba nkutsay ,

Havalandırmayı sanırım yeterli yapmıyorum. Sadece nem kontrolü yapıp kapatıyorum. 1 tanesinde filiz göründü. Diğerleri daha bekliyor gibi. Üzerlerini açacağım.

Ayrıca 6 tane yeni ekim yaptım. Bu yeni ektiğim tohumların üzerleri açık ve çok derine ekmedim. Bakalım onları bekliyorum.

Bilgilendirme için teşekkürler.

Eski 18-05-2015, 00:55   #22
Yeni Üye

mantar sorununu nasil cozebiliriz sabunlu su ise yararmi.mantar gorunmeden once yapsak problem olurmu.cicege ve sebzeye degdirmedenmi yapmamiz gerekir

Eski 18-05-2015, 09:54   #23
Ağaç Dostu

İsmail Kuzucu's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sıfırsekiz Mesajı Göster
mantar sorununu nasil cozebiliriz sabunlu su ise yararmi.mantar gorunmeden once yapsak problem olurmu.cicege ve sebzeye degdirmedenmi yapmamiz gerekir
Ev yapımı ılaclar konusunda sütlü bır tarıf var onu uygulayabılırsınız. Bıtkının her yanına uygulamanız gereklı.

Eski 18-05-2015, 10:56   #24
TCM
Ağaç Dostu

TCM's Avatar

Giriş Tarihi: 18-01-2014
http://www.agaclar.net/forum/genel-b...ruma/14992.htm

Hıyar, kavun, dahlia mantara en sık yakalananlardan belki de. Kendi adıma bu yıl yaylaya ekip-dikeceğim özellikle bu üç ürüne koruma amaçlı ev yapımı ilaçları sürekli kullanmayı düşünüyorum. Geçen sene çok çekmiştim.

TCM Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-05-2015, 11:44   #25
Ağaçsever

Mustapha_66's Avatar

Giriş Tarihi: 27-02-2013
Galeri: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Oğuzhan Mesajı Göster
Saksıda salatalık yetiştirmeyi denesek başarılı olabilir miyiz.?
Ben bu yıl saksıda aşılı salatalaık yetiştirmeye başladım. bu fotoğraf yaklaşık 20 gün öncesinin fotoğrafı. Şimdi biraz daha palazlandılar.

http://www.agaclar.net/forum/attachm...938023-2-2.jpg

Mustapha_66 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2015, 00:41   #26
Yeni Üye

ismail bey nasil yapicaz sutlu tarifi? domateslerim ve salataliklarim terasta acikta direk yagmur aliyor.herhangi bir sikinti olurmu? acik terasta ne gibi yol izlemeliyim ,yagmurdan hemen sonra bu sutlu karisimi uygukamalimiyim.yoksa acik terasta saksida sebze yetistirmeyi birakmalimiyim.tesekkkurler

Eski 20-05-2015, 11:30   #27
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba ,

3-4 gün seyahat nedeniyle sulayamadığım salatalığım kendini bırakmak üzereyken su verince tekrar toparladı ve 2 tane yedik Çıtır çıtır ve gayet tatlı olması epey mutlu etti.

Yeni ekim yaptıklarım siyah kare yetiştirme saksılarında ve hepsi aynı boyda eşit büyümüş. Durumları nasıl görünüyor ?

Daha önce yaptığım ilk ekimlerin ( Biraz derinde kalan tohumların ) 7-8 tanesi dengesiz bir şekilde filizlenmiş. Eşit büyüme olmamış.

Tavsiyelerinizi bekliyorum. Suyu sadece torfu nemli tutsun diye azar azar verdim. Güneşi gayet iyi alıyor.

Eski 20-05-2015, 21:10   #28
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Selam .. Tohumdan ektiğim salatalık fidesi orta kısım dan zayıflayıp eridi boyun büktü sebebi nedir acaba ?

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-05-2015, 21:10   #29
Ağaç Dostu

Resulgur's Avatar

Giriş Tarihi: 04-03-2015
Örnek resim ..

Resulgur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2015, 09:55   #30
Yeni Üye

borasagir's Avatar

Merhaba ,

9.gününe giren tohumlarım aşağıdaki halini aldı. Boğaz doldurma yaptım. Güneşi iyi almasına rağmen boya gidiyor gibi görünüyorlar. Suyu da ilk ekerken sonra 5. gün ve 9.gün azar azar damlattım.

Boyları sizce nasıl ? Yapmam veya yapmamam gerekenleri ilk sayfadan itibaren titizlikle okudum ama boyunun sanki toprağa daha yakın olması gerekli gibi geliyor. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025