![]() |
|
![]() |
#91 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene 20 kök Brokoli dikmiştim ve çok verimli olmuştu , ancak bu sene tohum gönderdiğim arkadaşlar gibi bende geç kaldım . Acil olarak 10 kök Brokoli ve Karnabaharı karışık diktim , büyüme dönemi Kış aylarına kaldığı için hemen alçak tünel hazırladım .Güzelde sonuç aldım . İsmini hatırlayamadığım bir arkadaşın gönderdiği 2 adet İtalyan Brokkoli tohumundan birini yetiştirdim , çok istediğim halde tadına bakamadım . Neden mi ? şu an tohumda , Ağustos ayında bitki sevdalılarına dağılmak için bekliyor .İnşallah !yüzlerce tohumumuz olacak . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar elimde brokoli tohumu var. ve anladığım kadarıyla bugünler ekim için uygun. tohuları çimlendirmek için ne önerirsiniz. doğrudan tüplere mi ekeyim ? yoksa bez içerisinde çatlatayım mı? (gazlı bez arasında nemlendirip öyle ekildiğini duymuştum.) bez içerisinde yapmam gerekiyorsa bu konuda da bana yardımcı olabilrmisiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Plastik bardaklara dikebilirsiniz. Her bir bardağa bir tohum. Bardakların üzerine bir çuval veya bez parçası atın ve bolca sulayın. Hergün sulamanızda yarar var. Tam gün güneş almayan bir alanda muhafaza edin. 3-5 gün sonra tohumlar çimlenecektir. Fideleri burada 30-35 gün büyümeğe bırakın sonra açık araziye dikin. Benim brokoli tohumlarım üç günde çimlendiler ve şu anda bardaklarda büyüyorlar. Toprağın kurumasına müsaade etmeyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2008
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Ben bunu internette mi okumuştum acaba, yoksa biri mi söylemişti hatırlayamadım? Kendim deneyip sonucunu görseydim unutmazdım da denemediğim için doğru mudur yanlış mıdır kararsız kaldım? Brokoli ve Enginarın çok yıllık olduğu ve bahçeye bu düşünülerek dikilmesi gerektiği gibi bir yazıydı galiba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
bende bu gün sn. oyaman ın gönderdiği tohumları nemli tülbent arasına koydum.yarın torf ve bahçe toprağı karışımı ile doldurulmuş saksılara ekicem.çimlendikten 30-35 gün sonra behçeme ekmeyi düşünüyorum ama malum o zaman hava bayağı bi soğumuş olucak sizce bahçeye ektiğim fidelerin üzerini naylon vb. ile örtmelimiyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Şu an maalesef resim yükleyemiyorum, yükleme cd'm kayıp,ama şu kadarını söyleyeyim, benim fidelerim yaklaşık 4 parmak boyundalar ve üzerinde etiket olmasa ayıramam, yaprak yapısı şimdilik aynı, büyüyünce farklar ortaya çıkar herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Ağaç Dostu
|
Fotoğraf yükleme sorununu çözdüm, bilgilendirmek adına yükleyeyim. Büyük olanlar brokoliler ![]() Bunlar da romanescolar bazı hayvancıklara tatlı gelmiş olmalı, sabah böyle buldum, hemen korumaya aldım. Yaprak yapısı aynı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kürşat Romanesco nun tohumunu siz göndermiştiniz bana , sizin mesajı görünce hatırladım .2 tohumun biri meyve verdi kocaman oldu , tohuma kalktı . Tohumlar birçok üyeye dağıtıldı . Sanırım resimlerini benden veya diğer arkadaşlardan yakında görürsünüz . Sizin kısıtlı olarak gönderdiğiniz , Passiflora incarnata ve Actinia artık bahçemde yerini aldı . Ben ve diğer tohumları paylaştığım diğer arkadaşlarım adına size binlerce teşekkür ederiz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Bizim tohumların olduğu leğenin içine su dökülmüş balkonda. Romanesco ve brüksel tohumları kağıt zarftaydı su girmiş, yeni çıkardığım tohumlar kilitli poşetteydi kurtulmuşlar, romanesco ve brüksek tohumlarını kaseye koydum ve üstüne bir peçete kapattım, mutfakta günde 2 kez peçete üstüne biraz su dökerek nemli tuttum ve 3 gün sonunda 0,5 cm uzunluğunda filizlendiler ve kasanın içine bunları kırmadan serpiştirdim, sonra bastırmadan üstüne torf-toprak-yanmış keçi gübresi karıştırıp serptim ve biraz suladım. Şimdi yaklaşık 2-3 cm boydalar. Akşamları başka bir kasayla kapatıyorum soğuktan etkilenmesin diye. Kar yağdığında kendilerini kurtarabilecek hale gelirlerse tüplere alıp mart gibi bahçeye tüplü olarak dikeceğim. Su işi olmasaydı birazını daha dağıtacak kadar tohum vardı ancak mecburiyetten böyle oldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-11-2008
|
brokolinin soğuklara dayanıklılığı ne kadar acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Benimkiler de küçücük, hiç pazardan aldıklarıma benzemiyor... Rengi de sararmaya başladı, gece yine de soğuk oluyor ama gündüz 20 derece civarında sıcak. Yani hem ceviz kadar, hem sarımtrak... Acaba bunlar sıcağı bulunca hemen tohum atağına mı geçtiler ne dersiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
|
brokoli
sağlıklı bir brokoli yemek istiyorsanızgün uzunluğunun fazla olduğu haziran temmuz aylarında en geç ağustosun 15 ine kadar fide dikimini bitirin sıcaklarda ve yoğun ışık şiddetinde bitkileriniz boylansın ve yapraklansın. brokoli günler kısalmaya havalar soğumaya başladığında çiçeklenir ve brokoli yenilecek iriliğe ulaşır.bazı arkadaşlar tabiat kurallarının tersine hareket ediyor.kısa günlerde kışın fidelerinizi dikerseniz sonuç hüsran olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
|
Tohumlar geç elime ulaştı, yoksa tabiat kurallarına bir itirazım yok. Bu sene acemilik işte ilk denemem, seneye mevsiminde dikmeye çalışırım. Bilginizi paylaştığınız için teşekkürler. Bir da fazla yapraklanınca enerji, besin çeker diye bazılarını koparıp seyreltmeli mi? yoksa kendi haline mi bırakmalı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu.
|
Geçen yıl Ağustos sonunda tohumlarımı ekmiştim, bu yıl 1 ay kadar geç ektim.Geçen yıl yerde değil kovada olmasına rağmen kilo kilo sebze toplamıştım, bu yıl sebze oluyor diyene kadar hepsi çiçek açtı, sonuç sıfır ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2008
|
tavsiye edeceğiniz bir hibrit çeşiti varmı acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-03-2009
|
bunlarda benim brokolilerim, ama sanırım sulanma sorunları var uzun ince boylu oldular. sulamayı kesmeli miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|