![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
TOHUM TAKAS ETKİNLİĞİ nden temin ettiğim domates tohumları ile biber ve diğerlerini planda görüldüğü gibi ekeceğim. Gönderenlere tekrar teşekkür. Yanda görülen listedeki domates çeşitlerinin yerleştirilmesi konusunda çok derin olmayan bilgilere sahibim. Ancak tecrübeli arkadaşlarımın yorum ve bilgilendirmelerine çok memnun olacağım. Düzenleyen OSMAN45 : 13-01-2014 saat 10:49 |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
Sebze adalarında kullanılan toprak üstü kısım sanırım kompost. Ama benim yaptığım kompostlar genelde toprak gibi oluyor. Bu ise daha çok gübre veya torf gibi duruyor. Bunun sırrı nedir? Bir de hortum ile sulamada sorun oluşmuyor mu diye de düşünüyorum. Su bu tabakanın üstünden kayar. ![]() Kaynak |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Minyatür Hugelkültür denemesi -1-
Bugün bahçe toprağımızın en verimsiz yerinde, yaklaşık 140 X 250 X 50 cm boyutlarında bir çukur hazırladık. ![]() Tabanına, fazla suyun süzülmesi ve nemli ortamın muhafazası için, irili-ufaklı taş döşedik. (10-12 cm yüksekliğinde) ![]() Onun üzerine kalın ağaç dalları, ![]() Daha sonra ayçiçeği ve mısır sapları, ![]() Çalı-çırpı ve ince dalcıkları da yerleştirdik. ![]() |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Minyatür Hugelkültür denemesi-2-
En üst kısma biraz da kuru otlardan yaydık. ![]() Çukurun yerini belirlemek için köşelerine kazık çakarak, üzerini şimdilik 15 cm yüksekliğinde toprakla kapattık. ![]() Daha sonra çukurun üzerine sebze adası yapıp, bol keçi gübresi, leonardit ve kompost içeren bir toprak karışımıyla 20 cm kadar daha doldurmayı düşünüyorum. İlk seferde, Fasulye, Kabak ve Mısır birarada yetişecekler. Bakalım nasıl olacak?. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
Ellerinize sağlık iyi bir hugelkultür denemesi. Ama keşke biraz da alt kısma talaş koysaydınız. Sonuçları ilk sezonda paylaşırsanız sevinirim... |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Merhaba. Brokoli ciceginin seyreklegi neden kaynaklanır. Cinsinden mi topraktaki bir eksiklikten mi? |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık |
|
|