![]() |
|
![]() |
#1141 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Çok teşekkür ederim. Elimizdeki parçaların yüksekliği 25 cm. Bu çok derin olmaz mı? Gömeceğimizi düşünerek bu yükseklikte kestirmiştik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
iyi akşamlar fidan zamanı iyi domates biber fidanı alabilecegim yer varmı acaba aslında konunuzla alakası pek yok ama nereye yazmam gerektigini pek bilemedim şimdiye kadar aldıgım fidanlardan hiç memnun kalmadım bu arad izirde oturuyorum izmir içi olursa çok daha iyi olur teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1144 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-09-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1146 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Sayın aşkan Urla organik pazarı var,uzak değilse orayı tavsiye ederim,kendim yetiştiririm derseniz bende organik geleneksel domates tohumu var,daha yeni ektim çimlendiriyorum,elimde daha bayağı var,iyi bir gübreleme ile iri ince kabuklu bol bol domatesler oluyor,isterseniz posta ile eğer yakınlarda iseniz elden verebilirim size |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2013
|
Sebze bahcemdeki bakla bitkilerini sapina kadar yiyen hangi zararlidir sizce? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1148 |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Sadece kesmiş mi, yoksa tamamını yemiş mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Ağaç Dostu
|
Afiyetle yemis sanirim. kalinti gormedim. Ilk resimdeki gibi olmasi gereken iki bitkinin kalintisi 2. Resimde. Kedi falan mi yedi ki? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 |
agaclar.net
|
Mevsim itibarıyla sümüklüböcek olması büyük ihtimal ama çok iştahlıymış ki saplarını da yemiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1151 |
Ağaç Dostu
|
Simdiye kadar da ne sumuklubocek ne de salyangoz gordum aslinda. Takip edeyim bakalim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
agaclar.net
|
Gece çıkarlar gündüzleri suçüstü yapamazsınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1153 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İstanbul'da salyangozlar (kabuklu) henüz çok aktif değil ama sümüklüböcekler ortaya çıktı ve dipten götürüyorlar. Toprağın içinde olduğu için pek göremezsiniz, adaların iç yüzeyinde, saksı tabaklarının altında, poşetlerin, çuvalların kuytu yerlerinde saklanıyorlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Ağaç Dostu
|
Offf offff buyukce bocekleri oldurmek geriyor beni. Kadi lokmasi oldurmeye yeni yeni alismistim. Simdi bira icinde olmus sumuklubocege hazir degilim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1155 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-12-2012
|
Herkese, özellikle de birçok kişi gibi bana da yol haritası belirleyen, Sn. Meyvelitepe'ye merhabalar. Bu sezon soğan, turp,, sarımsak, roka gibi sebzeler aldıysam da, bahçeden haz alamadım. Geçen sezonda ekemediğim yazlık sebze tohumlarımı bu sezon umarım sebze yataklarına ekme planları yapıyorum. Emprenye katrandan 2 mt boy 1 mt en 25 cm yüksekliğinde kuzey Güney yönünde 16 ada planladık. Sormak istediğim buraya kadar ki planlamada eksik tespitleriniz var mı, adalar içerisine toprak ve sudan koruyucu olarak parke şiltesini yoksa Strafor köpük mü önerirsiniz? Cevabınız için şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1156 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-05-2010
|
3 senedir çeri domateslerini olgularını bahçenin bir köşesine ekim kasım ayları gibi limon sıkar gibi toprağın üzerine serpiştirip, ( Çapalanmış toprağın üzerine ) yazında yeni yerlerine ekiyorum. Bu senede aynı şekilde: Pembe, çaltı, erik, çeri domateslerini ve 4 çeşit biber tohumunu da 2013 ekim kasım aylarında toprakla buluşturdum. Üzerlerinde yaprak serpiştirdim. Açıkta bakalım çıkacak mı. Merakla bekliyorum. ![]() Düzenleyen orhtrn26 : 27-02-2014 saat 22:47 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1157 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Şayet bahçede köstebek varsa adaların dibine ince dokulu tel örgü yaymak işe yarar (yoksa gerek de yok). Ayrık kökleri varsa mukavva veya iki üç kat gazete kağıdı yayabilirsiniz. Bazı sebze kökleri yüzeysel kalacaktır fakat bazıları aşağıdaki toprağa gitmeye meyillidir. Onlara da fırsat vermek gerekir. Geçen seneki adalardan birinde bir patlıcanın kökünü kim denediyse topraktan sökemedik, artık nerelere gittiyse. Ayrıca dreneja engel olacak bir şey yapılmamalıdır. En son sn.Heyyamola bazı sebze adası hazırlıkları yapmıştı. Buradan inceleyebilirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 10-04-2012
|
Selamlar yeniden. Verdiğiniz bilgiler ışığında sebze bahçemizi yaptık. Çok güzel oldu. Teşekkür ederim. Sırada toprak hazırlığı var. Bahçe toprağımız kumlu ve biraz killi. Geçirgenliği iyi, su yatakları oluşmuyor. Ama bazen sanırım kilden dolayı birbirine sıkıca yapışmış, ağır toprak parçaları oluyor. %10 civarında. İçerisinde taşlar olduğu için dün büyük bir kısmını eledik. Böyle bir yöntem var mı bilmiyorum ama elle ayırmaktan daha kolay geldi. Tabi bugün kas ağrıları çekiyoruz ![]() Bauhaus'a neler alabiliriz diye baktık. Sıvı halde hümik asit (%15 hümik + fülvik asit,%15 organik madde, pH8-10), toprak zenginleştirici (biyolojik aktivasyonlu doğla humus) ve perlit var. Bizde de yanlış gübre var. İçlerinden önerdiğiniz var mı? İnternetten de solucan gübresi araştırdım. Onu da alabilirim. Fikirlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında toprağın killi olması bir avantaj.. Besin maddeleri ve nemi daha iyi saklar. Sıvı haldeki hümik asit yerine leonardit düşünebilirsiniz. Aynı etkiyi zamana yayarak elde edersiniz. Yanmış keçi veya koyun gübreniz varsa, şimdilik solucan gübresi almanıza gerek olmayabilir. Perlit yerine vermikülit çok daha iyi olur. Perlit kullanacaksanız iri olanını tercih ediniz. Coco-peat hem steril, hem de çok iyi bir fiziksel ortam sağlar. Coco-peat yerine torf da kullanabilirsiniz, ancak hastalıklardan ari olmasına dikkat ediniz. Klino (klinoptilolit) da, zararlı iyonlar için hapishane, faydalı iyonlar için otel vazifesi gören harika bir malzemedir. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-11-2012
|
Sebze adaları için topak inek gübresi leonardit karıştırıp sebze fidanlarını diksem sizce nasıl olur? coco peat tamini zor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-03-2014
|
merhaba ben meyvelitepenin blogunu gördüm ve yazılarını okudum .bizimde bagcemiz var ama daha cok agaclar sebze yetistirmek zor geliyordu ama sizin adaları gördükten sonra bu sene bende deneyecegim.aldıgımız yerin topragı killi oldugundan burda bisey olmaz dedi köylüler boşuna ugrasmayın ama meyvelitepenin yazılarından sonra fikrim degişti mesala burada leonardit bulamadım cok arastırdım ama yok .yazılarınız icin tesekkür ederim toprakla ugraşmak icin artık nedenim var . . Düzenleyen zülal gümüş : 25-03-2014 saat 15:08 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 |
Ağaç Dostu
|
Bu mesajdaki sebze tarhım 1 ay sonra bu hale geldi. Her sabah taze soğan, bakla yaprağı, pazı, maydanoz, nane ve endivyenle güzel bir salata yapıyorum. Üzeri naylonla kaplı olduğundan kırağılardan etkilenmedi. Gündüzleri naylonu açıyorum. Bu tarhı tohum çimlendirmede de kullanıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba. Geçtiğimiz yaz domates biber gibi sebzeler, sonrasında da maydanoz ıspanak marul gibi sebzelere ev sahipliği yapan sebze bahcemde yeşilliklerin rengi sarmaya başladı. Maydanoz sarımsı yeşil renkte. Bazı ıspanak yapraklarının kenarları sararmaya başladı. Sonbaharda keçi gübresi kullanmıştım. Sizce eksiklik ne olabilir ve hangi organik takviyeyi yapayım. Yazlık fideleri dikmeden yine keçi gübresi ekleyecegim. Sizce yeterli olur mu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1165 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-03-2013
|
Alıntı:
Ispanak ekmedigimden bilemiyorum ama maydanoz yapraklari biraz narin. Cok boy-pos atmadan kesmek gerekiyor herhalde. Bir de gece cok soguk oldugunda, sarariyor hemencecik. Tabi uzmanlar ne der bilemiyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1166 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-11-2009
|
Sn Meyvelitepe Yataklara konulacak iz elementlerini toz olarak mı alıp karıştınız? İz elementi araştırıyorum ama sürekli sıvı olanlarla karşılasıyorum. Onlarda suyla dikimden sonra veriliyor. Toprağa karıştırmak için toz halinde olmalı değil mi? Siz nereden temin etmiştiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-02-2014
|
sn. Z. gümüş orgo power leonarditin istanbul bayii telefonu 05326162694 dür iletişim kurarsanız belki yardımcı olabilir. sn.Nkutsay sera naylonu için Eminönündeki sobacıların hemen yakınında naylon vb. malzemeler satan dükkanlar var.Bazılarında sera naylonu var oradan temin edebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1168 |
Ağaç Dostu
|
Kis boyunca sebze bahcemin gozdesi ispanakti. Yarim metrekareden aylardir yaprak koparma yontemiyle kilolarca ispanak yemistik. Ama gecen gun farkettim ki maalesef yaprak biti midir minik sinek midir ikisi birlikte midir neyse istila etmisler resmen. Yikarken farkettim. Inatla defalarca yikadim ama nafile. Simdi gidip hepsini kokunden kesicem. Artik icime sinmez marullari da keserim. Yazlik dikime kadar adalari naylonla kaplayip birkac hafta solarizasyon tavsiye eder misiniz. Oylece bos mu birakayim. Kadi lokmalari da var toprakta. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sebze bahçesinde bambu çubuk kullanan var mı? Memnun musunuz? Nereden temin ediyorsunuz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1170 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-11-2013
|
Alıntı:
Kerestecilerin kestiği ağaçların artıklarından **** budanan ağaçlardan kendinize çubuk yapabilirsiniz |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Etiketler |
sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık |
|
|