Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi erencool
Herkese, özellikle de birçok kişi gibi bana da yol haritası belirleyen, Sn. Meyvelitepe'ye merhabalar.
Bu sezon soğan, turp,, sarımsak, roka gibi sebzeler aldıysam da, bahçeden haz alamadım. Geçen sezonda ekemediğim yazlık sebze tohumlarımı bu sezon umarım sebze yataklarına ekme planları yapıyorum. Emprenye katrandan 2 mt boy 1 mt en 25 cm yüksekliğinde kuzey Güney yönünde 16 ada planladık. Sormak istediğim buraya kadar ki planlamada eksik tespitleriniz var mı, adalar içerisine toprak ve sudan koruyucu olarak parke şiltesini yoksa Strafor köpük mü önerirsiniz?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler.
|
Adaların içine bu türden bir örtü tavsiye etmem. En iyisi adaların dibini biraz kazarak toprağı 5-10 santim daha indirin, ot kökü varsa temizleyin.
Şayet bahçede köstebek varsa adaların dibine ince dokulu tel örgü yaymak işe yarar (yoksa gerek de yok). Ayrık kökleri varsa mukavva veya iki üç kat gazete kağıdı yayabilirsiniz.
Bazı sebze kökleri yüzeysel kalacaktır fakat bazıları aşağıdaki toprağa gitmeye meyillidir. Onlara da fırsat vermek gerekir.
Geçen seneki adalardan birinde bir patlıcanın kökünü kim denediyse topraktan sökemedik, artık nerelere gittiyse.
Ayrıca dreneja engel olacak bir şey yapılmamalıdır.
En son sn.Heyyamola bazı sebze adası hazırlıkları yapmıştı.
Buradan inceleyebilirsiniz.