![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-03-2012
|
Alıntı:
Benim tahminim, daha önce yaptığınız tasarımlara eriştirecek ama yeni tasarım yapmanız için sizden aylık bir ücret talep edecek yönünde. 30 gün geçtiğinde unutmayıp bakarsam, burayı da güncellerim. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-06-2010
|
Hırsızlara bak sen. Ölüler para etse mezardan adam toplayacaklar neredeyse. Çalacak başka birşey kalmamış gibi... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
sebze adaları için çok şey olabilir özellikle tabelacıların metalden yaptıkları reklam panoları çok güzel oluyor ben elimdeki reklam panosonun içini temizledim ve toprakla doldurdum çok sağlam ve şık oldu hurdacılarda **** tanıdıgınız bir esnafta mutlaka olur en kötü ıhtımalle hiç bozulmayacak betopandan yapılabilir aldıgınız yerde kestirip kullanılabilir adedi 25 tl civarı idi |
|
|
|
|
|
#6 | ||
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tanımadığım bir malzeme olduğu içinde, sayenizde tanışmış oldum. Sizin kast ettiğiniz sanırım BIMS (pomza) BLOK. Benim gibi malzemeyi tanımayanlar için faydalı olur diye araştırırken bulduğum bir tanımı paylaşmak istedim. Alıntı:
|
||
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-12-2006
|
Sn Tura, Panelleri kaça maletmiştiniz? Aslında fena görünmüyorlar. Sanırım uzun ömürlüdür. + Sn denizakvaryumu, BİMS nedir? |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
Hurda paneller...bedel ödemememiştim. Hurdacılar 3 sınıf demir hurdası olarak alıyorlar. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sn ciroz yukarda tugladan bahsetmis, yeri sabit kalacaksa ates tuglasindan yapilanlar cok guzel gozukuyor. Bir de isiyi cok iyi absorbe edecegi icin benim acimdan ayrica bir tercih sebebi olurdu. |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bir gün hedefimizi gerçekleştirir/az kaldı, sabit bir bahçeye sahip olursak bizimde ilk tercihimiz ateş tuğlası, gerçekten çok şık uygulamalarına rastladık. Bizim sabit bahçedeki tasarım fikrimizi bir ara vakit bulduğumda daha net çizerek anlatırım ama fikir versin diye söyle izah edebilirim. ![]() Buradaki uygulamadan bir sıra azalttığımızı düşünün. ![]() Üzerine buradaki sepet örgüsü ile tasarımı tamamlıyoruz. Buradaki alttaki ahşap yerine yukarıdaki ateş tuğlasını koyduğumuzu düşünürsek bir fikir verir sanırım. |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
6-7 Renk seçenekli doğal Nevşehir taşı var. Nemlendimi renkleri değişiryor. Sabit bahçelerde çok güzel olacağını düşünürüm. Özellikle Elazığ Vişnesi denilen ve şöminelerde kullanılan taş aralara serpiştirilirse, görsel bir ziyafet olur. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Sn. Tura, Bu taslarin tugla kalinliginda ve eni daha kucuk olanlari var mi? Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-04-2008
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-11-2012
|
bende bu hafta sonu ekim yapacağım alanı kabarttım. ardından sebze kümelerinioluşturacağım tahta ve suntaları hazırladım. tohumlarmı ektim. 15 gün içinde yerlerine dikme niyetindeyim |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. Nevol, domates, biber ektiyseniz, yerlerine geçmesi için yaklaşık altı hafta gerekiyor. İstanbul'da 20 nisana kadar don riski var, bu tarihten önce her bitkiyi bahçeye geçiremiyoruz. Yine de bu gelişme süresini hesaplarsak tohum ekme zamanınız iyi olmuş. Roka, marul, maydanoz,,, için yukarıda yazdıklarım geçerli değil. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
tohumların fideye dönmesi ve ekime hazır hale gelmesi muhtemelen nisan ayının ilk ongünü içinde olacak ki don konusunda haklısın bu aralar hava pek parlak değil. poyrazın ardından muhtemelen lodos gelecektir. buda havada ısınmaya delalet edecektir. bundan sonra ancak tohumlar çimlenir diye tahmin ediyorum. bugün tohumlara fıskıye usulu ilk suyunu verecektim. fakat havanın bukadar soğuk olması beni korkutuyor. bu sene ilkdefa havuç ve barbunya ekimide yaptım. çim bahçenin yarısını sebze bahçesine çevirdim. bakalım bundan sonrasında başarılı olabilecek miyiz ![]() |
|
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Bahcemin, cim ( ya da cim sanilan ) kismin diger tarafinda 1,2 x 1,5 ebatlarinda ve 30 cm yuksekliginde 2 adet yastik hazirladim. Icindeki topraklarida eski bahcemdeki topraklari torbalara doldurarak (Yaklasik 40 torba ) 1 sene onceden hazirladigim kompost ile karistirip doldurdum. Sirada Gubre ilavesi kaldi..Enzimler tabii ki haric.... Tohumlar, evde viyollerde cimlenmeye alindi... Foto isi daha sonraya kaldi.Bahcemde, yine kedilerim var, ve onlardan korumak icin kumes teli ile adaciklari koruma isi var... Gecen hafta, saat 19.30 da Belediye de calisan arkadaslara gelin, yevmiyenizi vereyim de 40 torba topragi eve goturelim dedim. Abi, bugun cok yorgunuz yarin yapsak diye cevapladilar da o da benim icime oturdu...Yukaridaki yildizlarla konusa konusa 40 torba topragi bahceme getirmis olmaktan ne gurur duydum ne de sagligim bir yarar sagladi. Fakat, bitki deliligi bu olmali.... Kasa imalatina 100 tl ver,topraklari tasi, Enzimleri hazirla,kedilere karsi koruma duvari hazirla........ Bizi, bize karsi koruyacak duvari ne zaman orecegiz ? ![]() |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-03-2013
|
Merhaba ben domates ve biber tohumlarını viyollere çimlemeyi düşünüyorum,viyole çimlenen tohum başka yere şaşırtılırmı? yoksa olgunlaşana kadar viyolde kalabilirmi. toprağa dikene kadar kaç kere şaşırtmak sağlıklı olur? |
|
|
|
|
|
#21 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Şu başlığı mutlaka okuyunuz. Çimlenme ile ilgili çok güzel bilgiler bulacaksınız. Viyole çimlendirmeyi bir başka yere taşımalısınız. Kök gelişimlerini şaşırttığınız yerde tamamlayacaktır. |
|
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
hafta sonu topağı tekrar kabarttım ve yanmış koyun gübresi ile harmanladım. bu arada diktiğim ilk tohumlarda halen bir gelişme ve çimlenme olmayışı nedeni ile 2 posta domates,salaalık,patlıcan,havuç,brbunya vb tohumları yeni kaplarda çimlendirmek üzere ekimini yaptım. tahminen ilk tohumlar çıkmayacak gibi bu hafta içinde çimlenme olmaz ise topraklarını açıp bir bakacağım |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaçsever
|
İnşallah sevgili Safranlı. çimlenmemesi nedeni ile biraz moral bozukluğu oluşmadı dersem yalan olur ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen senenin çalışmalarını okudum da nasıl geçmiş zaman,çimlenmeler bitmiş,bitkiler yeşermiş, çiçek açmış,meyveler bol bol vermişte menemenler bile yapılmış. çok kıskandım. inşallah bizde görürüz o günleri,herkesin ürünleri bol olsun,bakalım en tatlı menemeni kim yapacak? |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
Alıntı:
Ne yalan söyleyim Black Plum domates, tohumlarını Sayın Meyvelitepe'den aldığım OX Heartth domateslerle yaptığımız menemene kimse doyamıyor. Favorim black plumlar. biraz kabuğu kalın ama önemli değil. Bu sene tam tamına 50 kavanoz kışlık hazırladım bu domatesten çok mükemmel hala yiyoruz. Bu sene üretimini artıracam.. |
|
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-03-2011
|
aceleci tohumlar
1 Martta torfa ektiğim domates tohumları 6 Martta çimledi (çeşitli çeri, ve ayaş domates) 7 cm kadar oldular . Çok erken yakalandım. Planlarıma göre mart sonuna kadar çimlenecek, şaşırtacak ve nisan başı gibi bahçeye alacaktım. Pek bi aceleci çıktı benim tohumlar. Acilen fide poşetlerine almam gerekecek kapalı balkonda ne kadar idare edebilirim acaba! ![]() |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2011
|
bu arada size sormak istediğim bazı şeyler var arkadaşlar. domateslerde sırıkla uğraşmak budamak çok zoruma gidiyor. Hele birde eldivensiz çalışırsan elinden yıka yıka gitmez domates lekesi. Hani diyorum şu oturak-yarı bodur çeşit olan bartın pembesi ile bostan domatesini diksek, bizim sırık köy domateslerinin yerini tutarmı. Yetiştiren varmı? (Bahçe kaynanamın olunca anlayın işte.... ) |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık |
|
|