Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nevol
burada sorun hayvansever insansevmezlerde. benimde benzeri sorunlarım var. komşulardan biri evinde 7 kedi bahçesinde 3 köpek bahçe dışında 4 köpek besliyor. buraya kadar beni ilgilendiren birşey yok. Fakat bütün kediler sabahtan akşama kadar dışarıda üreme ve çiftleşmelerine kadar herşeyi gözümüzün önünde yapıyorlar. sahibine söyleyince iser kavga ediyoruz. bu sene dedektör alıp bahçeye koyacağım. belki on kez ıslattım. serbetlenmişler banamısın demiyolar
|
Benim bahçeme dadanan kedilerin tamamı komşuma ait 12-15 civarı idiler şimdi doğurduktan sonra kaç olacaklar düşünmek bile istemiyorum. Kedilerin özel bir kulubesi var geceleri kaldıkları yabani hayvanlardan korunmak için ama gündüzleri serbestler. Ben de bazen onları besliyorum ama bahçe avlumun dışında çok uzağında. Bu kediler o kadar nankör ki sahibini bile usandırmış durumda, hatta içlerinden bazısı sahibini kahveye kadar takip ediyor çıkışına kadar bekliyor, adamcağız arkadaşlarının alay konusu olmuş durumda. Kovalasa bile işe yaramıyor, oysa ki komşum onlar hastalanınca onlara bebek gibi bakıyor ilaç veriyor gerekirse yenidoğanları şiringa ile besliyor.
Acaba sebze bahçelerimizi bu hayvanlardan nasıl koruyabiliriz?