![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=serdar1;1000185] Alıntı:
Ama ben yinede şu küçük yaprak kurumadan koparılırsa yeşil çıkacağını düşünmekteyim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
[QUOTE=Lilium;1000254] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2012
|
Serdar Bey, Diyarbakir Surme, Gulle ve Halep Karasi tohumlarini ne zaman ektiniz? Asagi yukari olgunlasma surelerini merak ediyorum. Bir de sanirim Diyarbakir karpuzunun Surme disinda cesitleri de var. En lezzetli ve bilinen cesidi Surme midir? Diger turleri denediniz mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Ağaç Dostu
|
Diğer karpuzlardan daha geç olgunlaşıyorlar her iki çeşit de kalın kabuklu olduğundan olgunlaşma süreleri diğer çeşitlerden daha uzun. Dün 2 çeşitten de kesip baktım hala olgunlaşmamışlar, dikimden itibaren benim kiler 85 günü tamamladılar. Sanırım dün kesip baktığım kadarı 110 günde ancak olgunlaşacak gibi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Bilgi icin tesekkurler. Demek her ikisi de gec tur. Ozellikle Diyarbakir karpuzunun soyu tehlikede. Bu turu yetistirdiginiz icin ayrica tesekkurler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Ağaç Dostu
|
Diyarbakır karpuzları hasad edildi. Bayramın 1 günü tüm akrabalar toplanınca köyde afiyetle yenecek, tohumların teki dahi ziyan edilmiyecek. 10-12 kğ kadar yapabildim karpuzları. Hala bağları kurumayan karpuzlar var onları haftaya hasad edeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Ağaç Dostu
|
Diyarbakır karpuzlarından ilki bayramın birinci günü afiyetle yendi .Yalnız karpuzun tohumları değişik şekilde oluşmuş.Benim diktiklerim siyah kara biraz daha küçük ce idi bu karpuzdan çıkan tohumlar daha iri ve sarımsı kahve renginde sanırım bana gelen yerde diğer Diyarbakır karpuzların genetik karışımı olmuş bu daha iyi oldu 2 çeşit tohum şu anda elimizde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Diyarbakır karpuzlarından ikincisini bu akşam kestim, bu daha harika çıktı şimdiye kadar yediğimiz karpuzlar resmen su imiş. Bu öyle gevrek bol llifli ki insan karpuzu ağzında hissediyor.Tadıda harika. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Ağaç Dostu
|
Diyarbakır, Halep karası melezi karpuz ların tamamının içi beyaz karpuz çıktı ben 2 adet karpuzu daha olmamışlar diye bahçede kesip atmıştım, bununda içi beyaz çıkınca tadına bakayım dedim olduk ca güzel meğer içi beyaz karpuz muş boşuna atmış olduk karpuzları. Tohumlarını da hemen aldım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Ağaç Dostu
|
Serdar Bey, Yetistirdiginiz karpuzlar cok lezzetli gorunuyor. Anlasilan o ki, Diyarbakir karpuzunun iki cesidini de yetistirmissiniz. Ben de iri pembe ve ufak siyah cekirdekli iki turunun oldugunu duymustum. Halep karasi melezi de cok ilginc duruyor. Tohumundan tekrar ekip sonraki yillarda ne sonuclar verecegini gozlemlemek heyecan verici. Düzenleyen birnefestoprak : 18-10-2013 saat 16:49 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#106 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-12-2011
|
.
seneye yarışacaksak bu sene tohumlardan bekliyoruz serdar bey. ![]() inşallah bizde su değil gerçek karpuz yiyebiliriz.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-08-2012
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-07-2010
|
serdar bey varsa tohumlardan bana da gönderebilir misiniz? bir de 1 ay önce ektiğim karpuz tohumları bir türlü çimlenmedi. ben de bugün viyollere ekeyim dedim ve 45 adet viyole ekim yaptım. acaba tohum ekimi için geç mi kaldım? bir de viyolde karpuz yetişir mi? çıkınca toprağa göçüreceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-05-2013
|
Merhabalar Bu sene benim de kaktüsümün saksısından küçük bir tohum çimlendi. Ben böyle birşeyleri çimlendirmeyi çok sevdiğimden önce ne olduğunu anlayamadım, o yüzden büyük bir saksıya alıyım biraz büyüsün bakalım neymiş diye düşündüm. İşte ilk çimlendiği zamanın resmi ![]() ![]() Büyük saksıya aldığımda karpuz mu acaba diye düşündüm. Ama çok cılızdı, iklim çok uyumsuz olduğundan heralde. Sonra havalar ısınmaya başladı, güneşli günler geldi ve bitkim birden coştu ![]() gün geçtiçe gelişti ve çiçeklendi, çiçeğini açınca artık kesin emin oldum ki bu bir karpuz ![]() şimdi başını alamadım büyüyor gidiyor birkaç tane dişi çiçek tomurcuğu var, meyve büyür mü bilmiyorum ama karpuzumu gerçekten çok seviyorum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
/
Giriş Tarihi: 10-06-2013
|
bilgiler için teşekkür ederim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2013
|
ben cok gecmi kaldım acaba karpuz daha yeni 4-5 yaprak verdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-04-2013
|
Halil önen 'in verdiği yumurta kabuğu gübresi tarifini uyguladım harika bir şey kollar 2kat uzadı . Bunlar da bizim minikler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
[QUOTE=Lilium;1000254] Alıntı:
Cevap için teşekkürler, kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Evet söyleminiz de haklısınız, yazmışız ve unutmuşuz, sayın serdarın tespiti tutunma bağı kuruduğunda olgunlaştığını söylüyor. ben ise yaprağın kurumasını ya da kurumaya yüz tutmasını bekleyin derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
Alıntı:
( http://www.agaclar.net/forum/attachm...-resim-201.jpg resimdeki karpuzu siz bir hafta sonra kestiniz ve ''keşke daha fazla bekleseydim de kulakçığı kurusaydı, daha olgun olmuş olurdu.'' diye düşündünüz) anlıyorum. Teşekkür ederim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
Bahçemde kendiliğinden çıkan karpuzum ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-08-2012
|
ilk hasat ettiğim karpuzu erken koparmışım,içi beyaz çıktı ![]() ![]() Şimdi büyümekte olan üçüncü bir karpuzum daha var.2 kiloyu geçti sanırım. Yakında hasat edeceğim. Bir iki tane küçük karpuz var ancak havalar soğudu,pek büyüyeceklerini sanmıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-09-2013
|
merhabalar,sulamada kullandığınız suyun sıcaklığı,meyvenin istediğinin çok altında ise,çatlamaya sebep olduğunu biliyorum... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-08-2013
|
arkadaşlar benimde evde saksıda karpuzum var ekeli 2 ay kadar oldu. kolları 1 metreye kadar çıktı 2 tane de minik leblebi kadar karpuzum çıktı çok sevindim ama sonra baktım alttan siyahlaşıp çürümeye başlamış . acaba neyi yanlış yapıyorum yardımcı olurmusunuz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-12-2013
|
karpuz gübrelemesi
arkadaşlar meraba,karpuz yapraklarının çok açık yeşil olmasının sebebi nedir.hav kapalı ama verdiğim peters,potasyum nitrat ve map neden yeterli gelmez? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|