![]() |
|
|
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2009
|
balkonda karpuzum
Merhabalar, balkonda çekirdekten yetiştirdiğim karpuzuma su + şelatlı çiek coşturan veriyorum. Sonuç bol çiçek ve iki adet resimde gördüğünüz meyve. Geleceğini kestiremesem de bu noktaya gelmesi de çok hoş. Yer İstanbul. Bol güneş alan balkon. Sizden ricam bana bu noktadan sonra neler yapmam gerektiği hakkında ipuçları vermeniz. Başlığı tamamen okudum. Yararlı bilgiler aldım. Şu sorular kafamda oluştu: 1- Resimdeki meyveler büyüyecek mi yoksa dökülecek mi? 2- Bu saksı ona yetmez meyve dökümünü kendim yapayım mı? 3- Sulama nasıl olacak bu noktadan sonra? Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
kolun orta kısmında bir tane bırakıp, diğerlerini koparmak gerekir.. Su istedikce vermek _ bu yapraklarından anlaşılır_en güzeli... Kolay gelsin |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın Halil Önen verdiğiniz bilgiler çok kıymetli. Teşekkür ediyorum. Söylediklerinizi uygulayacağım; çünkü saksıda yetiştirdiğim bitkimden oldukça umutluyum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Aynı sürgünde diğer dişi çiçekler öldü. Bu karpuzumuzun çok büyük olması için yapmamız gereken bir şey var mı? ![]() Bu sayfanın görsel olarak zenginleşmesi hoşuma gitti. Bende karpuzumuzdan bir kare daha çekip eklemek istedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Bahçem deki Diyarbakır sürme karpuzlarının son durumları gelişmeleri güzel ,7-8 kğ civarında ,Halep karası Diyarbakır melezlemesi yaptığım karpuzlar güzel büyüyor onlar 10 kğ fazla oldular. Tohumları verdiğim diğer yetiştirici 20 kğ yaklaştığını söyledi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Bir makaleden okudum. Kalsiyum karpuza epey yarıyormuş. Tabi toprağı tanımak gerekiyor. Ne eksik ne fazla diye. Ben de saksıda yetiştirdiğim karpuzumun dibine bir tane yumurta kabuğu gömdüm. Bakalım ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yumurtadaki kalsiyumun bitkiye daha kolay ulaşımını sağlar... Kolay gelsin... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Yarın resimleyebilirsem tohumları hindistandan gelen susuz olabilen karpuzu resimleyim. Gerçekten susuz yetiştirdik hiç su vermedik üstelik yağmurda yağmamasına rahmen gayette güzel oldular yemek bile nasip oldu, içi tok tok gevşek değil tatlımı tatlı. Geç ekmemize rahmen erkende oldular. Sanırım buna halep karpuzu da deniyor, tam ne cins olduğunu bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=serdar1;1000185] Alıntı:
Ama ben yinede şu küçük yaprak kurumadan koparılırsa yeşil çıkacağını düşünmekteyim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 | |
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=Lilium;1000254] Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-03-2009
|
[QUOTE=Lilium;1000254] Alıntı:
Cevap için teşekkürler, kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
|
Benim karpuza dönen çiçeğimde fındığın yarısı kadar bir olgunluk oluştu. 5 gündür aynı. bu normal mi karpuz yavaş mı büyür? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Karpuz kumlu, humuslu toprağın içine 2 metre derinliğe kadar çim salabilir .Ortam oluşturulmazsa karpuz un büyüme ihtimali yok elma iriliğini zor geçer saksıda. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
peki bir metre derinlikteki büyük saksılara alsak sevdiği yerde büyür mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Serdar1 Bey böyle büyük ağaç saksılarım var. Acaba karpuzun olduğu saksıyı değiştirsem bitki ölür mü? O büyük saksıya geçirsem? Gübre de bulabilirim. Kum da katarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
İş cıkışı köye bahçeye uğradım karpuzlara son defa bol su verdim, Artık bu su ile hasad ederim , karpuzlar artık iyiden iyiye belli olmaya başladılar 3 adet gülle karpuzu dökümü olmuştu onları hasad edip köydeki evin altına koydum .Diyarbakır karpuzları yaklaşık 11-12 kğ civarındalar, melezleme yaptığım karpuzlar hala büyüme aşamasındalar sanırım 15 kğ cıkacak onlar. Seneye burada kaza bela gelmezse tohum dağıtımı yapacağım . Dev bal kabağı yarışmasından sonra artık diyarbakır karpuz büyütme yarışması yaparız .Son resimdeki karpuz gülle karpuzu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |