agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)




Beğeni Düzeni29Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 08-11-2009, 14:44   #1
Yeni Üye
 
dulce1's Avatar
 
Giriş Tarihi: 10-04-2007
Şehir: ISTANBUL
Mesajlar: 16
Alabaş nefis bir sebzedir...

Bugün ilk kez Real'de gördüm ve hemen aldım. Almanya'da bu sebzenin (Kohlrabi oradaki adı) çorbasını, gratenini, oturtmasını, pane kızartmasını, carpaccio'sunu, sotesini, yemeğini, kısacası reçeli ve zeytinyağlısı hariç her şeyini yapıyorlar. Bizde de neden leziz bir zeytinyağlı alabaş yemeği olmasın? Daha ziyade Karadeniz bölgesine (serin ve yağışlı iklim) has bir sebze olduğu için bu güne kadar icat edilmemiş olabilir ama denemekte fayda var diyorum... Ne dersiniz?

Bugün ben uzun uzadıya pişirmeye üşendiğim için patatesle birlikte küp küp doğradım, tavada sote yaptım, üzerine krema ve bahçe otları kattım, tuz ve karabiber ektim, balığın yanına yedik, çok tavsiye ederim.


dulce1 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:54.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025