agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Kabak Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/2317.htm)

siboş 29-07-2007 12:38

İlk defa duydum kabak çiçeği dolmasını.Güzel olsa gerek.
Bende pancar yapraklarından dolma yapıyorum .O da harika oluyor

yasarulutas 01-08-2007 21:19

Hani reklamlarda diyor ya "olma mı". Ya bitki zehirli olmasın hepsi yenir. Mühim olan pişirirken içine biraz da sevgi katacaksın ki, yemek tada tuza gelsin. Değilmi?

Yoksa al zıkkımlan dersen olmaz.

habibe 01-08-2007 21:53

:p Limoncum Benim dev kabakların çiçeklerinden dolma olur mu dersin

limon 04-08-2007 17:48

Habibe Hanım olur hem de çok güzel olur :) Benim bal kabaklarım dev değil ama onların da dibinde meyve olmayan çiçeklerini topladım diğeriyle beraber. Nefis oldu muhakkak deneyin.

habibe 07-08-2007 10:58

Sevgili limon, bu gün deneyeceğim kısmetse.

Penelophe 07-08-2007 13:08

Habibe hanım fotoğraflarını da ekleyin lütfen, bakalım dev balkabağının dolmasıda dev mi olacak.:p

limon 08-08-2007 11:49

Habibe Hanım erken kalkıp toplayamadınız mı çiçekleri :) Ya da o kadar çok beğendiniz ki, fotoğraflamaya fırsat kalmadı... ;)

habibe 03-09-2007 15:27

Limoncuğum topladım toplamasına ya, lakin ertesi gün yolculuğa çıkacağımı unuttum ve toplamış bulundum. Seyehat dönüşü sararım dedim nofrosta sakladım.
Döndüğümde sarmak için dolaptan çıkarttım ve bir süre sonra çözüldüler. Sonuç hüsrandı.
Çiçekler tanınmayacak haldeydiler. Narin bedenleri dondurucuya dayanamış.
Yani bu hevesim seneye kaldı :)

Buket Aknar 03-09-2007 16:26

Sevgili arkadaşlar, kabak çiçeğinin dolması Kıbrısa özgü bir yemek olarak biliniyor.
Kuzey Kıbrıs bölümünde fotoğraflarını (çiçek ve pişmiş olarak) görebilirsiniz. Biz içerisine "hellim" de ilave ederiz. Yalnız dikkat edilecek en önemli nokta çiçeklerin "bal kabağı" ndan olmasıdır. Kıbrıs'ta her kabağın çiçeğinden dolma yapılmaz. Ayrıca önceki mesajlarda okuduğum bir konu var ki "çiçeklerin göbeğindeki uzun kısımın kesilmesi" Biz bu kısımı kesmeyiz.

limon 03-09-2007 21:20

Habibe Hanım, ben de Çannakkale'deyken eşim derin donrucuya koymuş iki poşet. Fakat çözdürünce pörsüyeceğini donukken de kırılacağını bildiğimden hiç elimi sürmedim. Çöpe atıcam ama eşimin emeğine saygıdan atamıyorum da ;) Derin dondurucuya içini doldurup koymak gerek galiba. Seneye inşallah bol bol yapıp yersiniz ve yedirirsiniz :)

ossgee 04-10-2007 11:07

selam kabak çiçeği dolmasının içini çok fazla iç koymazsanız hme daha hoş gözükür hemde sadece pirinç yemiş gibi olmazsınız.:)

sakagun 13-10-2007 06:28

Kabak çiçeği
 
2 Eklenti(ler)
Kabak çiçeği dolmasını çok severim. Bunlar kayınvalidemle birlikte yaptığımız dolmalar.

Müjgan 13-10-2007 14:29

Bu kadar çok çiçeği nereden buldunuz?

sakagun 14-10-2007 12:59

Kayınvalidemin İzmir'de bahçesi var. Ayrıca komşulardan da istiyoruz. Sağolsun, kırmıyorlar bizi. Yarısını ben yiyorum bu dolmaların :p

papillon22 09-06-2008 14:26

Kabak Yemekleri
 
Pazardan aldığım tazecik minik minik kabakları bugün rendeleyip yine rendelediğim havuçla beraber çok az zeytin yağında biraz tuz ile çevirip sarımsaklı yoğurt dökerek(üstüne tercihen pul biber serpilebilir.)bir salata yapıcam. Sizde deneyin güzel oluyor.

M.Sema 09-06-2008 16:54

Evett sevgili papillon22 tam zamanında aklıma getirdiniz ne zamandır unutmuştum ben bunu. Hatta bir de şöyle denemenizi öneririm: Rendeledikten sonra kızartmadan bir avuç iri dövülmüş ceviz, sonra yoğurt. İsteğe bağlı olarak yoğurdun yarısı kadar mayonez de eklenebilir.

Kiraz 02-07-2008 09:15

Artık çocuklar evde, bu sayfayı daha sık ziyaret edeceğim galiba.

Bu günlerde kabakla başım dertte. Mevsiminde sebze kullandığım için, kışın yiyemediğimiz kabaklar acısını çıkarıyor şimdi.
Şöyle ki: Kızartmadan kaçındığım için, geçen sene fırında mücver benzeri bir karışım pişirmiştim, eşim ve çocuklar çok beğendi,artık hergün istiyorlar. Onlar yemekten bıkmadı ama ben pişirmekten bıktım açıkçası.
Ununu az koyuyorum, içine bir miktar da iri çekilmiş mısır unu ilav ediyorum. Mısır unu daha çıtır, börek gibi olmasını sağlıyor.
geniş fırın tepsisine yağlı kağıt serip, 1,5 cm kalınlığında yayıyorum. Böylece içi de pişmiş oluyor. Çayın yanına da iyi gidiyor.

zeonka 11-07-2008 10:40

Bugün fırında peynirli kabak pişirmenizi önerririm. Hem çok hafif hemde çok lezzetli oluyor.
Fırında Peynirli Kabak Tarifi
Kabakları ortadan ikiye kesiyoruz(boydan) içlerini tatlı kaşığı yardımı ile kazıyıp çıkartıyoruz.(İçlerini atmayıp mücverde yapabilirsiniz)
Sıcak suda on dakika haşlıyoruz.
Kabaklar soğurken beyaz penir (lor peyniride olabilir)1 adet yumurta ve dereotunu harmanlıyoruz.
Kabakların içini bu harçla doldurduktan sonra üstünede rendelenmiş kaşar peyniri serpiştiriyoruz.
Hafif yağlanmış tepsiye dizip sıcak fırında üstü kızarana kadar pişiriyoruz
Sıcak veya soğuk afiyetle yiyoruz ;)

papatyam 11-07-2008 11:05

Sevgili zeonka, gerçekten süper bir yemek dün yedim :))

Oğuzhan 11-07-2008 11:27

Hımmm.Denemek lazım.:)
Yoğurtlu sarımsaklı güzel olur gibi .

papatyam 11-07-2008 12:00

İç malzemesini kıymalı da yapabilirsiniz o da güzel oluyor.

Güler 11-07-2008 14:57

Sevgili zeonka, size ne kadar teşekkür etsem azdır. Dün bahçeden toplanan kabaklardan bugün ne yapayım diye düşünüyordum.
Sevgili arkadaşlar gak kabak guk kabak yemekten canım çıktı. Oğuz, kendi yetiştirdiği için, hiç gıkı çıkmadan yiyor. Ben se bıktım valla. Seneye, kabak ekermiyim bilemiyorum. Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?

Güler 11-07-2008 14:59

Hııı, unuttum bir de kabak sote var......

papatyam 11-07-2008 15:12

Benim yaptığım bir yemek var, aynı zeytinyağlı nın tarifi gibi sadece kıyma var bunda, dolma gibi oluyor tadı, kıyma ve soğanı kavuruyorum çok az salça küp küp doğranmış patates ve ve kabakları ekliyorum az da su ilave ettim mi tamam dır.

Adalet Yağcı 11-07-2008 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 257835)
Hııı, unuttum bir de kabak sote var......



Sevgili Güler,
Henüz yeni bir üyeyim ama sizin o muhteşem bahçenizide görme fırsatım oldu, tabi siteye yüklenmiş fotğraflardan.

Kabak konusunda benimde bir fikrim var;
Bence en çok türlüye yakışıyor kabak, kıymalı oturtmasıda güzel olur, üzerine hafif sarmısaklı yoğurtla çok iyi gider :eek::eek::eek:
Size bol çiçekli günler diliyorum...

papatyam 11-07-2008 15:20

Bir bakın isterseniz :) http://www.nepisirsem.com/YemekTarif...px?yemek=Kabak

çilek_2 11-07-2008 15:57

Kabaklı böreği unutmayın. Yanında ayranla iyi olur.

malina 11-07-2008 16:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 257834)
Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?

Kış çorbaları ve pilavları için kuruttun mu?

Ben başladım :)

Güler 11-07-2008 16:20

Sayın Malina, kabakdan artık gına geldi derler ya, o yüzden kışa hiç hazırlık yapmayı düşünmüyorum.
Buyrun siz devam edin, arzu ederseniz size bir koli de gönderebilirim, çiçekleri de üzerinde hani.

zenfree 13-07-2008 22:28

Güler Hanım sizin yazdıklarınızı okuyunca " kabak tadı verdi" deyiminin anlamını daha iyi anladım.;)

Koyu yeşil 14-07-2008 09:05

Güler Hanım, sabah erkenden toplanan kabak çiçeklerinden zeytinyağlı dolma yaparlar Ege'de...

Güler 14-07-2008 11:06

Evet, sevgili Koyu yeşil, dün arkadaşımız Ferda Ülkümen de bunu önerdi. Ben de bir zamanlar merak ettiğim için, Buket Aknar'dan öğrenmiştim. Ama şimdilerde bu işe girişeceğimi hiç mi hiç sanmıyorum. Hem bahçe işerim yoğun, hem de artık kabak görmek istemiyorum. Laf aramızda, acaba ne zaman köklenecekler diye merakla bekliyorum.

Güler 14-07-2008 11:08

Sevgili zenfree sana kocaman bir BRAVOOOO!

çekirdek 15-07-2008 02:03

"Kabak tadı verdi"ye, kelimelerin mecazi olmayan gerçek anlamlarına karşılık gelen bir yemek te var biliyor musunuz? Egede.
Uzun uzun tarifini yazmayacağım çünkü eminim yapmayacaksınız ya da yemeyeceksiniz. Ben çocukluğumda severek yerdim ama son yediğimde bana da ağır geldi. Et ve şeker..

Tatlı kabak dolması. Kabak kıymalı pirinçli, maydanozlu bildiğimiz şekilde dolduruluyor. Pişirme suyu olarak şekerli su kullanılıyor, şekerli bir yemek oluyor. (Güler, onca kabaktan sonra sen bunu okumamış ol..)

Kiraz 15-07-2008 07:00

Biraz farklı bir tarif, ne zamandır yapmamıştım, bu sayfayla hatırladım:

Bir miktar pirinç yumuşayıncaya kadar haşlanır.

Kabaklar minik küpler halinde doğranır, soğan, tuzla beraber az yağda biraz pişirilir.
İçine,zeytin yağı, peynir, dereotu, kırmızı pul biber, nane ve diğer yakıştıracağınız baharatlar atılır.

Tüm malzeeme karıştırılarak fırın tepsisine konur, kabakların iyice piştiğine emin olununca çıkarılır.


Pirinç miktarını, isteğinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben az koymayı tercih ediyorum ama kabak sevmeyen çocuklar için biraz arttırılabilir.

Mine Pakkaner 17-07-2008 13:53

  • Kabakları halka halka ince (3-4 mm gibi) dilimleyin, hatta hafif verev keserseniz dilimler elips şeklinde olur.
  • Bir poşete un ve tuz koyun. Dilimleri bu karışıma atın,torbanın ağzını kapatıp çalkalayın.
  • Un ve tuza güzelce bulanan dilimleri torbadan çıkarın elek üzerine koyun, hafifçe silkeleyerek unun fazlasını uzaklaştırın.
  • Bir tepsinin tabanına ucu kesilmiş bir sarmısağı, tepsiyi cilalar gibi güzelce sürtün (yağlamayın).
  • Sonra kabak dilimlerini tepsiye balık pulu gibi birbiri üzerine hafifçe gelecek şekilde sıra sıra dizin.
  • Üzerine salataya döker gibi zeytinyağını gezdirin.
  • En son kırmızı biber serpin.
  • Önceden ısıtılmış fırına verin.
  • Üzeri nar gibi kızarıncaya dek fırında tutun.
  • Sıcak servis yapın.

Kiraz 17-07-2008 17:16

Mine Hanım, kızartma yapmadığımız için verdiğiniz tarifin benzerini ben de yapıyorum, çok pratik ve çok güzel oluyor. Sarımsağı tepsiye sürmemiştim deneyeceğim.

Kabuklarıyla beraber bütün sarımsağı ikiye bölüp, kesik kenarlar aşağıda kalacak şekilde kabakların arasına koyuyordum.
Kabakların yapışmaması için yağlı kağıt kullanıyorum.
Unlayarak yapmıyorum ama eminim unlusu daha da lezzetlidir.

Mine Pakkaner 17-07-2008 17:38

Bu leziz ve evimizde sürekli yapılan bir tarif. Denemenizi öneririm :)

m ü g e 18-07-2008 13:28

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Guler (Mesaj 257834)
Haftanın hemen hemen bütün günü kabak yemeği mevcut evde. Yok kabak dolması (etli), yok mücver, kabak kalye, kabak graten, kabak kızartma, kabak salatası, kabak zeytinyağlı.
Başka ne çeşidi var bilen var mı?

Merhaba. Kabaklı keki unutmuşsunuz:) Bu kadar tuzlu çeşidini yaptıktan sonra tatlısını da yapmak gerek :D

malina 18-07-2008 14:45

Bir arkadaşın yazdığı tarif vardı. Fırında kızartıyordu

Rendelenmiş kabak + mısır unu + un + yumurta + tuz + çok az sıvı yağ

Biraz ekleme yaptım. Bu karışımı, 0,5-1 cm incelikte ve yuvarlak formda hazırlayıp, fırında kızartın. Bu malzemeyi pizza hamuru olarak kullanın. Üzerine istediğiniz pizza karışımını ekleyip, kısa bir süre daha fırınlayın. Benzer sürede pişecek malzemeyi bir arada kullanırsanız iyi olur.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025