agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Kabak Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/2317.htm)

Güler 10-07-2020 18:46

2 Eklenti(ler)
Kabaklar iyice yumuşadı hemen üzerine küçük küçük doğranmış iki veya üç domates ilave edilip yirmi dakika kadar pişirilir ve sonra üzerine bol bol ince kıyılmış dereotu ilave edilir


Güler 10-07-2020 18:47

1 Eklenti(ler)
... ve buyrun afiyet olsun


derin35 10-07-2020 18:49

Hem sağlıklı, hem lezzetli. Daha ne olsun? Ellerinize sağlık Güler hanım.

Güler 10-07-2020 23:08

1 Eklenti(ler)
Sanmayın ki her gün toplanan kabaklardan yemek yapıyorum bazen de kendime oyuncaklar...
Bu kabak yapraklarının altında kalmış Oğuz da görmemiş, bu gün getirdi ki kocaman olmuş ben de kendime gül yaptım. Salatalarımı süslerim.



Portakal Rengi 11-07-2020 09:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Güler (Mesaj 1592546)
İç malzeme hazır ve kabaklara dolduruyoruz.


Tarifi deneyeceğim. Sağolun.
Soğan, kıyma yağla kızardı. Etin yağı var. Birde dışından yağlama var.
O kadar yağ fazla değil mi ?

gıynas 11-07-2020 09:23

Sevgili Güler hanım kabak gülünüz çok hoş olmuş .Bende domates kabukları ve havuçtan yaparım gülü salata ve yemek süslemekte kullanırım. Kabak dolmasını tırtıklayıp içini boşalttıktan hafifçe yağda çeviririm sanki daha lezzetli gibi oluyor.dolmam pişince üzerine sarmısaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı döküp dereotuyla süslerim nefis olur,eşim ve çoçuklarım çok severler,bende annemden böyle öğrenmiştim.

Güler 11-07-2020 12:46

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Portakal Rengi (Mesaj 1592577)
Tarifi deneyeceğim. Sağolun.
Soğan, kıyma yağla kızardı. Etin yağı var. Birde dışından yağlama var.
O kadar yağ fazla değil mi ?

12 adet kabak için kullandığım yağ toplam 100 -110 gr. fazla olmuyor.

Güler 11-07-2020 12:49

Sevgili gıynas, hani derler ya " her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır"
mutlaka güzel oluyordur, denemekte fayda var.

gıynas 12-07-2020 19:16

Sevgili Güler hanım,bugün öğle yemeğine kabak dolması yemeği pişirdim.İç harcını sizin yöntemle hazırladım piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve pul biberli yağ gezdirip dereotu ile süsledim bu yöntemle kabak dolması daha lezzetli oldu denemek isteyenler tereddüt etmeden deneyebilir bende sayenizde değişik kabak dolması içi öğrendim,teşekkürler.


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025