![]() |
2 Eklenti(ler)
Kabaklar iyice yumuşadı hemen üzerine küçük küçük doğranmış iki veya üç domates ilave edilip yirmi dakika kadar pişirilir ve sonra üzerine bol bol ince kıyılmış dereotu ilave edilir
|
1 Eklenti(ler)
|
Hem sağlıklı, hem lezzetli. Daha ne olsun? Ellerinize sağlık Güler hanım.
|
1 Eklenti(ler)
Sanmayın ki her gün toplanan kabaklardan yemek yapıyorum bazen de kendime oyuncaklar...
Bu kabak yapraklarının altında kalmış Oğuz da görmemiş, bu gün getirdi ki kocaman olmuş ben de kendime gül yaptım. Salatalarımı süslerim. |
Alıntı:
Soğan, kıyma yağla kızardı. Etin yağı var. Birde dışından yağlama var. O kadar yağ fazla değil mi ? |
Sevgili Güler hanım kabak gülünüz çok hoş olmuş .Bende domates kabukları ve havuçtan yaparım gülü salata ve yemek süslemekte kullanırım. Kabak dolmasını tırtıklayıp içini boşalttıktan hafifçe yağda çeviririm sanki daha lezzetli gibi oluyor.dolmam pişince üzerine sarmısaklı yoğurt ve pul biberli tereyağı döküp dereotuyla süslerim nefis olur,eşim ve çoçuklarım çok severler,bende annemden böyle öğrenmiştim.
|
Alıntı:
|
Sevgili gıynas, hani derler ya " her yiğidin yoğurt yiyişi farklıdır"
mutlaka güzel oluyordur, denemekte fayda var. |
Sevgili Güler hanım,bugün öğle yemeğine kabak dolması yemeği pişirdim.İç harcını sizin yöntemle hazırladım piştikten sonra üzerine sarmısaklı yoğurt ve pul biberli yağ gezdirip dereotu ile süsledim bu yöntemle kabak dolması daha lezzetli oldu denemek isteyenler tereddüt etmeden deneyebilir bende sayenizde değişik kabak dolması içi öğrendim,teşekkürler.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025