agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sebze Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/)
-   -   Bamya Yemekleri (https://www.agaclar.net/forum/sebze-yemekleri/1764.htm)

limon 25-05-2007 19:55

Hayatımda hiç bamyayı dalında görmedim. Bir ay kadar önce attım tohumları bahçeye. Büyümeye başladılar. Salatalığa benziyor şimdilik yaprakları. Ne kadar büyüyecek, nasıl olacak merakla bekliyorum. Sonra da sizin tariflerinize göre pişiririm inşallah :)

bilgekaan 25-05-2007 21:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 109166)
Tavuklu hiç pişirmedim ve yemedim. Sizin bu yazınızı okuduktan sonra google'da "bamya yemekleri" ne baktığımda, evet tavuklu tariflerde epice vardı. Hatta o tarz pişirilince içine sarımsak konulunca güzel olurmuş. Sayenizde değişik bir bamya yemeği öğrenmiş olduk, Teşekkürler..:cool:

Afiyet olsun.Bizim buralarda tavuk koymasalar bile hafifce dövülmüş sarımsak koyarlar ocaktan inmesine yakın ve çok lezzetli de olur.

hassoman 25-05-2007 21:35

Bir yolculuk sırasında kalabalık bir ekip olarak Afyon’dan geçerken ünlü (şimdiki halinde değil) İkbal Lokantası’na uğramıştık. Benim dışımda arkadaşlarımın hepsi kebap söylemişti. Benim tercihim ise bamya olmuştu. Bunu gören arkadaşlardan biri bana: “Bamya yemeğini seven tam sever, sevmeyen de hiç sevmez..." demişti.

Evet, etli ya da etsiz hiç farketmez ustaca pişirilmiş bir bamya yemeği her zaman, her yerde favorimdir. Hele bol soğanlı olursa!..

Roc’n roll’a meraklı olan eskiler bilir. 1970'li yıllarda bir Alman topluluğu vardı. Can!.. Efendim, Kaş’da garsonun önerisi üzerine bilmedik bir konserve yemeği yerler. Çok beğenirler. Yemeğin adını merak ederek sorarlar. Garson: ‘Ege Bamyası’ der. Topluluk bunun üzerine ikinci albümlerinin ismini EGE BAMYASI koyar. Evet ya, bamya kendini sevdirdiği zaman tam sevdirir...
Sahi, bir müzik albümüne bamyadan başka ismini vermiş olan bir sebze var mıdır?

İşte Plak kapağı:

Bekir S. 26-05-2007 15:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 109195)
Hayatımda hiç bamyayı dalında görmedim. Bir ay kadar önce attım tohumları bahçeye. Büyümeye başladılar. Salatalığa benziyor şimdilik yaprakları. Ne kadar büyüyecek, nasıl olacak merakla bekliyorum. Sonra da sizin tariflerinize göre pişiririm inşallah :)

Bamyayı geçen sene yetiştirdim.Çok suladığım için iki metre oldular ve çok iyi mahsul aldım.Doğru olan her gün sulamamakmış ama ben her gün suladım.100 tohum ektiysem 80 çıktı.tohumları 12 saat evvel suda bekletip dikerseniz verim artarmış.Bu sene denedim 100 tohumdan 40 tane çıkmadı ağlamak istiyorum en sevdiğim sebzedir oysa. :(

Billur Korkmaz 26-05-2007 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rikeb (Mesaj 109440)
Bamyayı geçen sene yetiştirdim.Çok suladığım için iki metre oldular ve çok iyi mahsul aldım.Doğru olan her gün sulamamakmış ama ben her gün suladım.100 tohum ektiysem 80 çıktı.tohumları 12 saat evvel suda bekletip dikerseniz verim artarmış.Bu sene denedim 100 tohumdan 40 tane çıkmadı ağlamak istiyorum en sevdiğim sebzedir oysa. :(

Ağlamayın, bakın imzanız ne diyor: "Allah'ın her verdiğine razı olan, huzursuz olur mu?" Aza kanaat etmeyen, çoğu hiç bulamazmış.. İnşallah seneye, 100 tohumun yüzü de tutsun temennim..:)

Yetiştirmesini bilmesem de, en çok sevdiğim sebze yemeğidir bamya...

Billur Korkmaz 26-05-2007 15:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hassoman (Mesaj 109249)
Bir yolculuk sırasında kalabalık bir ekip olarak Afyon’dan geçerken ünlü (şimdiki halinde değil) İkbal Lokantası’na uğramıştık. Benim dışımda arkadaşlarımın hepsi kebap söylemişti. Benim tercihim ise bamya olmuştu. Bunu gören arkadaşlardan biri bana: “Bamya yemeğini seven tam sever, sevmeyen de hiç sevmez..." demişti.

Evet, etli ya da etsiz hiç farketmez ustaca pişirilmiş bir bamya yemeği her zaman, her yerde favorimdir. Hele bol soğanlı olursa!..

Roc’n roll’a meraklı olan eskiler bilir. 1970'li yıllarda bir Alman topluluğu vardı. Can!.. Efendim, Kaş’da garsonun önerisi üzerine bilmedik bir konserve yemeği yerler. Çok beğenirler. Yemeğin adını merak ederek sorarlar. Garson: ‘Ege Bamyası’ der. Topluluk bunun üzerine ikinci albümlerinin ismini EGE BAMYASI koyar. Evet ya, bamya kendini sevdirdiği zaman tam sevdirir...
Sahi, bir müzik albümüne bamyadan başka ismini vermiş olan bir sebze var mıdır?
İşte Plak kapağı:

Ortak bir noktamızı daha yakaladım Sn. Hassoman."Bamya"::p Şİmdi de en son cümlenize cevaplar aramaya başladım.. Bir müzik albümü çıkartmak isteseydik, acaba hangi sebzenin adını koyardık? :cool:

Billur Korkmaz 26-05-2007 15:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi limon (Mesaj 109195)
Hayatımda hiç bamyayı dalında görmedim. Bir ay kadar önce attım tohumları bahçeye. Büyümeye başladılar. Salatalığa benziyor şimdilik yaprakları. Ne kadar büyüyecek, nasıl olacak merakla bekliyorum. Sonra da sizin tariflerinize göre pişiririm inşallah :)


Veriminiz gani olsun inşallah.. Tavsiyem kıymalısı, ben hep öyle pişiririm.. Sizinde seveceğinizi umarım..:cool:

Sebahattin Sargın 26-05-2007 16:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 109443)
Veriminiz gani olsun inşallah.. Tavsiyem kıymalısı, ben hep öyle pişiririm.. Sizinde seveceğinizi umarım..:cool:

Böyle anlattıyorsunuz bamyayı canım nasıl bamya çekti, ben nerden bulacağım şimdi. Olmaz ki ama :p

Bekir S. 26-05-2007 20:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 109441)
Ağlamayın, bakın imzanız ne diyor: "Allah'ın her verdiğine razı olan, huzursuz olur mu?" Aza kanaat etmeyen, çoğu hiç bulamazmış.. İnşallah seneye, 100 tohumun yüzü de tutsun temennim..:)

Yetiştirmesini bilmesem de, en çok sevdiğim sebze yemeğidir bamya...

Yok canım Allaha şükür. Bizimkisi latife ama madem imzamı beğendiniz bakın tamamı.
Her halin Allah'tan geldiğini bilen insanı hangi mesele isyana götürür?
Allah'ın her verdiğine razı olan, huzursuz olur mu?
"Benim için Allah, bu hali uygun bulmuş, elhamdülillah!"

Bekir S. 26-05-2007 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 109450)
Böyle anlattıyorsunuz bamyayı canım nasıl bamya çekti, ben nerden bulacağım şimdi. Olmaz ki ama :p

Biraz zaman alacak ama hasat zamanı ben size veririm.Şuan fideler 10cm kadar.:D

Billur Korkmaz 26-05-2007 21:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rikeb (Mesaj 109516)
Yok canım Allaha şükür. Bizimkisi latife ama madem imzamı beğendiniz bakın tamamı.
Her halin Allah'tan geldiğini bilen insanı hangi mesele isyana götürür?
Allah'ın her verdiğine razı olan, huzursuz olur mu?
"Benim için Allah, bu hali uygun bulmuş, elhamdülillah!"

Hamd-ı senalar olsun elhamdülillah.. Bir de düşünsenize bamya yı sümüklü diye yemeyenlerin halini.. Hani nerede şükür ve hamd desenize, bilseler ki mide bağırsakların dostu olduğunu ah ah.. :)

Sevgiler Rikeb..

Billur Korkmaz 26-05-2007 22:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 109450)
Böyle anlattıyorsunuz bamyayı canım nasıl bamya çekti, ben nerden bulacağım şimdi. Olmaz ki ama :p


Sabret bir ay kadar sebocum oğlum, gelirsin ben pişiririm sana mayhoş mayhoş hem de. :)

hassoman 26-05-2007 22:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 109442)
Ortak bir noktamızı daha yakaladım Sn. Hassoman."Bamya"::p Şİmdi de en son cümlenize cevaplar aramaya başladım.. Bir müzik albümü çıkartmak isteseydik, acaba hangi sebzenin adını koyardık? :cool:

Hatırlarsanız Barış Manço'nun (albümünün olmasa da) bir şarkısının ismi 'Domates, biber, patlıcan..." dı.

Şarkının sözleri şöyle başlıyordu:

Domates biber patlıcan domates biber patlıcan
Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı
Domates biber patlıcan

Keşke hislerimi sana açıkça anlatabilseydim
Sana deli gibi aşık olduğumu söyleyebilseydim
Göz göze geldiğimiz o anda
Sanki dilim tutuldu bir anda konuşamadım karşında



Ama güzelim bamyayı atlamış:))

Billur Korkmaz 26-05-2007 22:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hassoman (Mesaj 109577)
Hatırlarsanız Barış Manço'nun (albümünün olmasa da) bir şarkısının ismi 'Domates, biber, patlıcan..." dı.

Şarkının sözleri şöyle başlıyordu:

Domates biber patlıcan domates biber patlıcan
Bir anda bütün dünyam karardı bu sesle sokaklar yankılandı
Domates biber patlıcan

Keşke hislerimi sana açıkça anlatabilseydim
Sana deli gibi aşık olduğumu söyleyebilseydim
Göz göze geldiğimiz o anda
Sanki dilim tutuldu bir anda konuşamadım karşında



Ama güzelim bamyayı atlamış:))

Olsun, biz de ikimiz tüm sebzeleri bünyesinde barındıran bir beste yaparız bamyayı atlamadan, değil mi Sn. Hassoman...:D

Bekir S. 26-05-2007 23:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 109564)
Hamd-u senalar olsun elhamdülillah.. Bir de düşünsenize bamya yı sümüklü diye yemeyenlerin halini.. Hani nerede şükür ve hamd desenize, bilseler ki mide bağırsakların dostu olduğunu ah ah.. :)

Sevgiler Rikeb..

Doğrusunu söylemek gerekirse faydalarını bilmiyordum.:D Sayenizde şükreden birileri olduğunu bilmek iyi oldu.:p Kimle konuşsam ağlıyor:(

Sebahattin Sargın 27-05-2007 13:32

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rikeb (Mesaj 109518)
Biraz zaman alacak ama hasat zamanı ben size veririm.Şuan fideler 10cm kadar.:D

Teşekkür ederim, çok incesiniz....

Sebahattin Sargın 27-05-2007 13:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 109568)
Sabret bir ay kadar sebocum oğlum, gelirsin ben pişiririm sana mayhoş mayhoş hem de. :)

Zaten yazın istanbula gelmeyi düşünüyorum, o zaman sizi de görmüş oluruz ;)

limon 28-05-2007 11:54

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rikeb (Mesaj 109440)
Bamyayı geçen sene yetiştirdim.Çok suladığım için iki metre oldular ve çok iyi mahsul aldım.Doğru olan her gün sulamamakmış ama ben her gün suladım.100 tohum ektiysem 80 çıktı.tohumları 12 saat evvel suda bekletip dikerseniz verim artarmış.Bu sene denedim 100 tohumdan 40 tane çıkmadı ağlamak istiyorum en sevdiğim sebzedir oysa. :(

Rikeb çok değil mi 40 fide? Bana bamya çok sebze verir demişlerdi. En fazla 20-30 kök vardır herhalde saymadım ama. Bir toplamada bir yemeklik çıkar herhalde değil mi ? :)

Bekir S. 29-05-2007 00:04

Kesinlikle haklısın.Bugün topla yarın yine alırsın zaten iki gün ellemedinmi tohuma gidiyor. Kısaca hasat her gün ve uzun kollu kıyafetle yoksa kaşınırsın benden söylemesi.Bu gün İzmir'den kudretnarı ve mercanköşk geldi onları ekicem.

kuyucu 29-05-2007 07:52

Sevgili Billur Korkmaz' ın tarifine ek olarak geçen sene ilk defa denediğim ve çok beğendiğim Bamya kızartması ve üzerine de domates, sarımsak sosunun inanılmaz güzel olduğunu söylemeliyim. Tabiiki Bamya lar Yalova'dan ve kendi bahçenizdense anlatılmaz bir tat ..)

Billur Korkmaz 29-05-2007 14:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kuyucu (Mesaj 110506)
Sevgili Billur Korkmaz' ın tarifine ek olarak geçen sene ilk defa denediğim ve çok beğendiğim Bamya kızartması ve üzerine de domates, sarımsak sosunun inanılmaz güzel olduğunu söylemeliyim. Tabiiki Bamya lar Yalova'dan ve kendi bahçenizdense anlatılmaz bir tat ..)

Afiyet olsun:) Bence de çok beklemiş, kart pazar bamyası olduğu için tadına varamamış olabilirim.. Bahçemiz yok ki, tazesini bulalım..:cool:

Sevgiler..

Bekir S. 30-05-2007 23:48

Billur hanım nasip olursa bir gün ailece gelip bahçe mahsülü bamyalarımızdan nezle olmayan bir yemek yaparınız bize inşallah :))

Billur Korkmaz 31-05-2007 10:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rikeb (Mesaj 111242)
Billur hanım nasip olursa bir gün ailece gelip bahçe mahsülü bamyalarımızdan nezle olmayan bir yemek yaparınız bize inşallah :))

Memnuniyetle..:) :D

hassoman 31-05-2007 11:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rikeb (Mesaj 111242)
Billur hanım nasip olursa bir gün ailece gelip bahçe mahsülü bamyalarımızdan nezle olmayan bir yemek yaparınız bize inşallah :))

Masaya bir tabak da benim için koyun desem acaba yüzsüzlük mü etmiş olurum:)

Billur Korkmaz 31-05-2007 13:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hassoman (Mesaj 111361)
Masaya bir tabak da benim için koyun desem acaba yüzsüzlük mü etmiş olurum:)

Bilakis.. :cool: Hem zaten Rikeb'e giderken sizi davet etmeyi düşünmekteydim.. Benim konuğum olarak tabi.. :D

Sebahattin Sargın 31-05-2007 17:31

Sanırım ben unutuldum ne kadar acı :(

Bekir S. 31-05-2007 17:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 111580)
Sanırım ben unutuldum ne kadar acı :(

Hassoman ve sizide bekleriz tabi.bizim kültürümüzde vardır.Misafir dokuz rızkıyla gelir.Birini yer sekizi kalır.Yani ben kerdayım.Bekleriz efendim.Bİllur hanım zaten ahçımız.:D

Sebahattin Sargın 31-05-2007 17:50

Aslında sınıf arkadaşım var çanakkaleden. Sevgili rikeb siz çanakkalenin neresindensiniz acaba? Yazın istanbul ve çanakkaleye gitmeyi düşünüyorum, belki gelebilirsem sizede uğrarım. Ne güzel olur...

Bekir S. 31-05-2007 19:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 111591)
Aslında sınıf arkadaşım var çanakkaleden. Sevgili rikeb siz çanakkalenin neresindensiniz acaba? Yazın istanbul ve çanakkaleye gitmeyi düşünüyorum, belki gelebilirsem sizede uğrarım. Ne güzel olur...

Çanakkale'nin Çan ilçesi merkezden 70 km herzaman beklerim.Kapım ve gönlüm açık.Neden olmasın tanışırız.Eşimde misafiri sever.İşyerinden yazdığımdan cevabınızı geç gördüm.:(

hassoman 31-05-2007 20:21

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 111457)
Bilakis.. :cool: Hem zaten Rikeb'e giderken sizi davet etmeyi düşünmekteydim.. Benim konuğum olarak tabi.. :D



.... :D

Billur Korkmaz 31-05-2007 20:41

Bamya Sevenler Derneği
 
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın (Mesaj 111580)
Sanırım ben unutuldum ne kadar acı :(

Hiç unutur muyum sevgili oğlum sebo'yu ben, Rikeb kabul ettiğine göre bamyalar ondan olsun, diğer tüm masraflar benden.. Sevgili Hassoman'da özel konuğumuz, geliyoruz Rikeb çabuk büyüt bamyalarını.. :D

hassoman 17-07-2007 15:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 111639)
:D

Sevgili Billur Korkmaz,
Bamya Sevenler Derneği faaliyetine son mu verdi yoksa?
Yazın bol bol bamya yedik.
Kışın ne yapacağız peki?..
Kuru bamya da güzel oluyor ama taze bamyayı aratıyor yine de.
Konserve?..
I-ıh hayatta olmaz... Hele kokusu çekilir gibi değil.
E, ne yapacağız o zaman sevgili Billur?
Ne yapacağız; dondurucuya bamya atacağız.

Efendim taze bamyalarımızı pazardan aldık, heyecanla eve geldik. (Rikep bahçeden toplar artık). Hemen ocağa bir tencere su doldurduk; içine tuzu, limon suyunu ekledik. Su kaynaya dursun bakalım. Biz bu arada bamyanın çürüğünü, çarığını ayıklayalım, yemeğini yapacakmışız gibi temizleyelim. Su kaynamaya başladı. Harlı ateşte. Bamyaları hemen kaynayan suya attık. Tencere kapağını kapatmadan 10 dakika kadar haşladık. Bamyalar sararmaya başlayınca hemen tencereden delikli kepçe ile alıp bir kevgirin üzerine aldık. Ilınınca porsiyonlara göre bölerek vakumlu kaplara ya da buzdolabı torbalarına koyduk ve dondurucuya kaldırdık.. Tenceredeki suyu en kısa zamanda yapacağımız çorbada kullanmak üzere bir kenara ayırdık.

Hadi bakalım, kim demiş yılbaşı yemeğimizin hindi etli bamya yemeği olamayacağını?..:D

Not: Bamyalar henüz bitmeden başka saklama yöntemlerine açığız efendim.

Billur Korkmaz 17-07-2007 15:55

Sevgili Hassoman,

Bugün aklımdan geçti epeydir bamya konusuna bakmadım ve bu arada sanırım Rikeb'de sağolsun bamyaları bizsiz götürüyor maaşallah.. :)
Bir kaç kez aldım pişirdim bol kıymalı ve limonlu hatta içine yeşil sivri biber de doğradım hafif acılı olsun diye.. Bamya ile özlem giderdim de pazarda hala fiat aynı, tıpkı altın fiatı gibi fix ve 6 YTL. ucuzlayacağını da sanmıyorum..

Kışlık bamya saklama usüllerini bilmem pek, Konyalı bir komşumuzda ipe dizilmiş kurusunu görmüştüm yıllar önce ama hiç tatmadım..

Konservesine gelince hiç yiyemiyorum ilave katkı maddeleri sayesinde uzun ömürlü olduğunu bildiğimden zararlı olarak düşünmekteyim..

Gelelim dondurucuya istifleme yöntemlerinee, efendim ben sadece bamyaları güzelce yıkayıp kuruladıktan sonra ayıklıyordum ve dediğiniz şekilde buzdolabı poşetlerine koyup dondurucuya koyuyordum..
İşteee demek ki bundan böyle sizin yöntemlerinizle saklayacağız efendim.. :)

Değerli Bilgilerinizi bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz Sayın Hassoman..

hfz 17-07-2007 18:09

Kimse tarif vermemiş.:( Girit usulü bamya nasıl yapılır? Bamya kızartması nasıl yapılır? Yağ nasıl olmalıdır, ne yağı tavsiye edilir?

Ben de benim tarifimi vermeyeceğim..:p

Bekir S. 17-07-2007 23:15

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz (Mesaj 131717)
Sevgili Hassoman,

...ve bu arada sanırım Rikeb'de sağolsun bamyaları bizsiz götürüyor maaşallah.. :)

..

Ben sözümün arkasındayım. Billur hanım hala sizleri bekliyorum bu arada bu sene benimde bamyalarım olmadı pek daha ancak bir kez yiye bildim.:( Bu demek değil ki dostlara bamya yok siz gelene kadar bamyalar olur.;) Yemek misafirle bereketlenir, eşinizle bekleriz efendim.:rolleyes:

limon 18-07-2007 01:22

Ben de az tohum ekmişim. Her gün bir avuç toplayıp biriktirip öyle pişiriyorum.
Bamya yemeğinin içine 2 adet kabukları tamamen soyulmuş patlıcanı uzun parmak gibi doğrayıp eklemenizi tavsiye ederim. Bamya az olunca bu tarifi buldum da :) Gerçekten lezzetli oluyor. Bu arada bamya yetiştirmek çok zahmetsizmiş meğerse. Pazarlarda çok pahalı satılınca yetiştirilmesi çok zordur sanırdım. Tohumları şöyle bir serptim arada az suladım. Yeşillenmeye başlayınca suyu iyice azalttım. Şimdi hiç bir şey istemiyor. Haftada bir gün suluyorum o kadar. Çiçeklendikten sonra iki günde yenecek büyüklüğe geliyor. Herkese bamya yetiştirmeyi tavsiye ederim.

nevsune 18-07-2007 06:36

Fethiye'de köylü pazarından aldığımız parmağımdan uzun bamyaları(daha önce hiç böylesini görmemiştim) kızartıp, üzerine de sarımsaklı nar ekşisi döküp ikram etmişlerdi. Değişik bir lezzetti. Yine de ben ne varsa sarımsaklı yoğurtta var deyip, öyle denemiştim. Favorim de yoğurtlusu oldu.
Geçen yıl Ankara'da sadece 1 yerde bulmuştum o koca bamyaları. İyi ki aklıma getirdiniz, bir ara gidip bir bakayım yine var mı?

Hem bunlar nezle falan da olmuyorlar:)

18-07-2007 14:16

Babannem şimdi etli etli yapsa yanına da pirinç pilavı... Ohhh ay nasıl canım çekti.

Eti doğrarlar küçük küçük (ya da bamyalık satın mı alıyorlar dı neyse).
Bazen etli kemik de koyar. Nasıl pişirirler ne bilmem de pişince üstüne de şöyle bol limon... Yanında da pirinç pilavı (Bazen yapmasalar da onsuz da güzeel ama tercihen pilav ile :D) ...
Biz burada genelde hep kuru bamya yiyoruz. (yaş yediğimizi pek hatırlamıyorum)

:D Ağzım sulandı, avcumu yalayayım :D

18-07-2007 14:35

Belki ben de bağda bir yerlere ektirebilirim ama 1 yıl sonra ancak yiyebiliriz heralde ektiğimizi :(

Neyse o zamana kadar kuru :) :D

Hala ağzım sulu :D

Billur Korkmaz 18-07-2007 15:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 131773)
Kimse tarif vermemiş.:( Girit usulü bamya nasıl yapılır? Bamya kızartması nasıl yapılır? Yağ nasıl olmalıdır, ne yağı tavsiye edilir?

Ben de benim tarifimi vermeyeceğim..:p

İzmirliden daha güzel kim pişirebilir ki bamyayı, biz klasik usülünü biliyoruz; soğan, kıyma veya et kavrulup bol domatesli ve bamyaların üstüne bir adet limon suyu boca edip pişirmek.. Hadi merakta bırakmayınız bizi lütfen, tarifleri verin ki bamya konusundaki alternatif pişirme usüllerimiz çoğalsın.. Şimdi tam zamanı.. :o


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025