agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-04-2011, 16:17   #3
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
İzmir usulü fongos

İzmir fongosu kayınvalidemin harika yaptığı bir yemek, her ıspanak mevsimi anne fongos yapsana deriz.

Ispanakları bütün halde (yaprak, sap, kök) ayıklayın ve doğramadan yıkayın. Bir tencerede suyu tuz atıp kaynatın. Ispanakları bütün olarak suya atın, bir dakika kadar öldürüp kevgirle alın zeytinyağı sürülmüş tepsiye yayın. Üzerine tuz karabiber ekleyin.

Patatesleri haşlayın çatalla ezin, içine tuz karabiber, tulum peyniri kırığı ve bir yumurta ekleyin. Daha yumuşak olsun isteyenler az biraz süt de katabilir.

Tepsiye yayılı ıspanağı gözünüzle porsiyonlara bölün (örneğin, dikdörtgen fırın tepsisinde 4x4 gibi), her porsiyonun ortasına patatesli karışımı kaşıkla koyup üstüne yayılması için bastırın. Son olarak tepsiye biraz daha zeytinyağı gezdirip patateslere kırmızı biber serpin ve fırına verin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025