İzmir usulü fongos
İzmir fongosu kayınvalidemin harika yaptığı bir yemek, her ıspanak mevsimi anne fongos yapsana deriz.
Ispanakları bütün halde (yaprak, sap, kök) ayıklayın ve doğramadan yıkayın. Bir tencerede suyu tuz atıp kaynatın. Ispanakları bütün olarak suya atın, bir dakika kadar öldürüp kevgirle alın zeytinyağı sürülmüş tepsiye yayın. Üzerine tuz karabiber ekleyin.
Patatesleri haşlayın çatalla ezin, içine tuz karabiber, tulum peyniri kırığı ve bir yumurta ekleyin. Daha yumuşak olsun isteyenler az biraz süt de katabilir.
Tepsiye yayılı ıspanağı gözünüzle porsiyonlara bölün (örneğin, dikdörtgen fırın tepsisinde 4x4 gibi), her porsiyonun ortasına patatesli karışımı kaşıkla koyup üstüne yayılması için bastırın. Son olarak tepsiye biraz daha zeytinyağı gezdirip patateslere kırmızı biber serpin ve fırına verin.
|