ISPANAK
Ispanak piştiği zaman koyu nefti bir renk alır. Oysa canlı yeşil rengi çok güzeldir... Bunun için yemeği biraz farklı biçimde pişirmek gerekiyor.
1 kg kuzu ıspanağı (küçük, sapları kalın olmayan cinsi)
Ya da daha büyük yapraklı ıspanağın kalın sapları ayıklanmış hali...
(kök ve saplarla yeşil mercimekle başka bir yemek yapabilirsiniz)
1-2 havuç
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı kadar pirinç
sıvı yağ ve tuz
Soğanları ve havucu küçük parçalar halinde doğrayın.
Tenceredeki yağa önce havuçları koyun biraz pişirin sonra soğanları ekleyin. 2-3 dakika kavurun. 1 su bardağı su ekleyin ve pirinçleri de içine koyun. Kapağı kapatıp pirinçler pişinceye kadar bekleyin.
Onların pişerken siz ıspanağınızı yıkayın...
Bu malzemeler pişince içine ıspanağınızı ekleyin (büyük yapraklıysa kesmeniz gerekir) İyice karıştırın ve kaynamaya başladıkdan
2-3 dakika sonra kapatın...
Yemyeşil bir ıspanak
)