View Single Post
Eski 02-11-2006, 09:25   #1
malina
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Ispanak Yemekleri

ISPANAK


Ispanak piştiği zaman koyu nefti bir renk alır. Oysa canlı yeşil rengi çok güzeldir... Bunun için yemeği biraz farklı biçimde pişirmek gerekiyor.

1 kg kuzu ıspanağı (küçük, sapları kalın olmayan cinsi)
Ya da daha büyük yapraklı ıspanağın kalın sapları ayıklanmış hali...
(kök ve saplarla yeşil mercimekle başka bir yemek yapabilirsiniz)
1-2 havuç
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı kadar pirinç
sıvı yağ ve tuz

Soğanları ve havucu küçük parçalar halinde doğrayın.
Tenceredeki yağa önce havuçları koyun biraz pişirin sonra soğanları ekleyin. 2-3 dakika kavurun. 1 su bardağı su ekleyin ve pirinçleri de içine koyun. Kapağı kapatıp pirinçler pişinceye kadar bekleyin.

Onların pişerken siz ıspanağınızı yıkayın...

Bu malzemeler pişince içine ıspanağınızı ekleyin (büyük yapraklıysa kesmeniz gerekir) İyice karıştırın ve kaynamaya başladıkdan 2-3 dakika sonra kapatın...

Yemyeşil bir ıspanak )

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön