agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 1 Gönderen erhan62
  • 1 Gönderen evrim
  • 1 Gönderen darkwood
  • 1 Gönderen tijeen
  • 1 Gönderen Gülgün
  • 1 Gönderen Kiraz
  • 1 Gönderen Wallnut
  • 1 Gönderen Ali H. ALI
  • 1 Gönderen Wallnut
  • 1 Gönderen Sergüzen
  • 2 Gönderen YeşilSeven
  • 1 Gönderen balbay
  • 1 Gönderen kelebek çalısı

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 12-05-2008, 12:11   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-06-2006
Şehir: Melbourne Australia
Mesajlar: 4,550
Galeri: 232
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Buket Aknar Mesajı Göster
Bu başlığı yeni gördüğüm. Kıbrıs'ta kireviz, yaklaşık 50-70 cm boyda satılır. Biz kirevizi mutfaklarımızda çok kullanırız. Salatalarda; domates, salatalık, marul yanında ince ince kıyılarak limon ve zeytin yağı ile, sebze çorbasında, kullanıldığı gibi turşusu da kurulmakta.
Buket hanimin yazdiklarina bir iki sey de ben ekliyeyim.
Etli yemegi yapilir(taze fasulye gibi pisirilerek)

Kurufasulye icirisine eklenip kuru fasulye ile birlikte pisirilir.

Uzerine limon ve tuz konur, icki sofrasinda guzel meze olur.

Kibrislilarin, Turkiyede bilinen kok kerevizi ogrenmeleri, sanirim cok eski degildir ama sap kerevizi hep biliyorlardi.

Kok kereviz (Celeriac) Apium graveolens rapaccum

Sap kereviz (celery) Apium graveolens

Zekoş beğendi.

Düzenleyen Ali H. ALI : 12-05-2008 saat 14:25
Ali H. ALI Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025