![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
Sultan bezelye
Bezelye denilince akla taneli araka bezelye gelir. Sultan bezelye ise çok fazla bilinmez. Size sultan bezelyenin kavurmasını ve kızartmasını şiddetle tavsiye ederim. Bir kere yiyin çok beğeneceksiniz. 1 kilo sultan bezelye 2 adet orta büyüklükte soğan 3 adet orta büyüklükte domates yarım demet maydanoz tüz, pul biber Sultan bezelyeyi taze fasulye ayıklar gibi ayıklayın ve kaynar suda çok ezi,lmesine izin vermeden haşlayın. Daha sonnra soğanları piyazlık doğrayarak sıvıyağda kavurun. Üzerine rendelenmiş ya da ince doğranmış domatesi ekleyin. Bezelyeleri eklemeden doğranmış maydanoz, tuz ve pul biberi ekleyin ve bezelyeleri de katarak karıştırın. 10 dk. kadar kısık ateşte pişirin. Afiyet Olsun ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-05-2015
Şehir: ANKARA
Mesajlar: 184
|
Bu da sultan bezelyenin kızartması Yarım kilo çok ezilmeden haşlanmış sultan bezelye, 2 yumurta, Yarım bardak mısır unu ya da galeta unu, tuz, pul biber Tüm malzemeyi karıştırın. Bir tavaya 1 cm. kalınlığında döşeyin. sonra ocak üzerinde börek gibi alt üst ederek pişirin. Afiyet Olsun ![]() Kış içinde haşlanmış bezelyelerinizi dondurucuda saklayın |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|