![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Fırın torbasında türlü
Yapımı çok pratik ve hızlı olan bu türlüyü herkes evinde bulunan malzemeler ile çeşitlendirebilir, farklı lezzetler yakalayabilir. Benim burada paylaştığım tarifte kullandığım malzemeler de buzdolabımda o anda mevcut olan sebzelerdir. Temel olarak pratikliğine ve sonuçta da inanılmaz lezzetine dikkat çekmek istediğim için sizlerle bu tarifi paylaşıyorum. Siz de değişik karışımlar yaparak deneyimlerinizi burada paylaşırsanız böylece lezzet avımızı sürdürebiliriz. ![]() Malzemeler: (2 kişilik) 1 adet orta boy kuru soğan 1 adet büyük havuç 2 adet orta boy patates 7-8 adet orta boy mantar 10 adet taze fasulye 2 adet domates 1 adet acı yeşil sivri biber 1 adet közlenmiş kırmızı biber 2 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salçacık yarım çay bardağı sızma zeytinyağı Karabiber, pul biber, kekik, tuz Fırın poşeti ![]() Soğanlar yarım ay şeklinde ya da yemeklik doğranır. Geniş bir kabın içine alınır. Patates, havuç baş parmağın yarısı ebadında küp küp doğranır. Mantar yarım ay şeklinde, biberler de yine küp küp doğranarak geniş kaba ilave edilir. Domatesler ise daha küçük küpler şeklinde eklenir. Fasulyeler de kılçığından ayıklanır ve doğranır. Siz dilerseniz tüm sebzeleri jülyen de kesebilirsiniz, size kalmış. Sarımsak incecik doğranarak eklenir. Baharatlar ağız tadınıza göre gerekli miktarda ayarlanır ve salça da kabımıza girdikten sonra zeytinyağı üzerine gezdirilir ve tüm karışım güzelce harmanlanır. ![]() Ben acı yiyen ve yemeyenler için baştan iki ayrı kapta harmanladım. Siz de acı tercih etmeyenleri unutmayın. ![]() Pişirme saatine dek karışımı buzdolabında muhafaza ettim. Pişirmeden önce fırını 180 dereceye ayarladım ve fırın torbasına aktardığım karışımları sıkıca ağzını bağladıktan sonra, üste bakan kısmının bir kaç yerinden kürdan yardımıyla hava deliği de açarak pişirmek üzere fırın tepsisine aldım. ![]() Yaklaşık olarak bir pişirme süresi veremeyeceğim çünkü yemek pişerken saat kurmuyor ve zaman tutmuyorum. Onun yerine yemeğin başında duruyorum, o esnada diğer hazırlıkları tamamlıyorum. Arada sırada yaptığınız kontrollerde üstleri kızarmaya başlamış patatesleri gördüğünüzde tam kıvamına gelmiş demek oluyor. Fırının alt-üst eşit derecede pişirme modunu kullanıyorum. Tepsiyi alta yakın rafa yerleştiriyorum. ![]() Yanında makarna ile servis yaptığım bu tabak bir adet torbanın içindeki miktardır. Herkese mutfakta pratik ve lezzetli tatlar yakalamasını diliyorum. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|