![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Yumurtalı fasulye kavurması.
Fasulyeler ortadan kırılır, haşlanır. süzgeçte bastırılarak suyu iyice süzülür. Bol piyazlık şeklinde soğanı hafif kavrulur, fasulyelerle kokusu çıkana kadar kavrulur. Sofraya getirilecek zaman miktarına göre yumurta kırılır, hızlıca karıştırılır bol karabiber eklenir. Çok basit tariftir ama lezzetli olur. Afiyet olsun. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Kırılıp iyice karıştırıyoruz Güler hanım. Yumurta sulu kalmıyor. O kıvam size kalmış ister az pişirin ister yumurtalar iyice fasulye ile karışsın hiç susuz olsun. Zevkinize kalmış. Ben kendim iyice pişmiş hale gelene kadar karıştırıyorum. Yağına kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
Şehir: Trabzon
Mesajlar: 1,913
|
Bir öğünlük ikinize yaparsanız 2 yumurta kafi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-06-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 1,340
|
Kayınvalidem bu tarife fasulye miktarına göre bir iki domates de ekliyor (ben yeşil biber de koyuyorum). Bazen yumurtayı ayrı tavada tereyağlı pişirip küçük parçalara bölüyor ve pişmiş fasulyeyle karıştırıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2015
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 116
|
bizzat bu ramazanda iftar sofrasi için yaptim ortaya meze gibi çok lezzetli yapanlarin eline saglik tadanlara da afiyet olsun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|