agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni34Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-07-2010, 12:29   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 10-07-2007
Şehir: Antalya
Mesajlar: 100
Merhabalar,

Şimdi kaparilerin bol bol tomurcuk ve meyve döküm mevsimi.Filizlerinden yirmi gün kadar önce toplayıp salamurasını yaptım ama bilmeyenler için yeni sürdgünlerden toplıyabildiğim kadar tplayıp resimlerini ekledim.
Toplanan malzemeleri güzelce yıkadıktan sonra meyvelerin sapları ayıklanır,

İster karışık olarak, ister sadece meyve, filiz ayrı, tomurcuk ayrı olarak
bir kavanoza koyup üzerine bir litre suya beş çorba kaşığı tuz hesabı ile hazırlanan salamura suyu ilave ederek bir hafta on gün kadar beklemeden sonra bu su süzülür suda bol miktarda hardal yağı olduğu için acımsı bir tadı vardır.Bu acılığı azaltmak için bu işlem yapılır.Yoksa hiçbir zararlı etkisi yoktur.
Süzülen suyun yerine yüzde 4-6 lık salamura suyu hazırlanır.Bir litre salamura suyuna 150-200 cc sirke ilave edilerek elde edilen karışım ile kavanozlar malzemelerin üzeri kapanacak şekilde doldurulur gölge ve serin bir yerde fermantasyon için beklemeye alınır.Bir ay kadar sonra o mis gibi lezzeti ile yenmeye hazırdır.Afiyet olsun.

Eklenen Resimler
    
karavan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025