![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Çintar mantarı
Yöremizde çıntar adıyla bilinen bu mantar(Pinus brutia) etle eş değer tutulur. Yağmurdan sonra çamlık alanlarda çalı diplerinde, nemin yoğun olduğu kasım, Aralık aylarında bulunur. Çeşitli yemekleri yapılır. Temizlenir. Kesme şeker büyüklüğünde doğranır, zeytinyağında kavurması yapılır. Bütün olarak zeytinyağında kızartması yapılır. Odun ateşinde közlemesi yapılır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
/
Giriş Tarihi: 17-01-2013
|
Çintar mantarı
Sn Muallim,ellerinize sağlık gerçekten muhteşem gözüküyor.Zehirli olup olmadığını bilirsiniz galiba.Ben mantardan çok korkuyorum da.Ama lezzetli gözüküyor.Sevgi ve Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Sn gülenyüz, Toplarken bu türün bilinen özelliklerine dikkat edilir. Şimdiye kadar bir sıkıntı olmadı.Yine de temkinli olunmalı. Çok lezzetlidir. Selam ve sevgilerimle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Geçen gün köylülerle beraber topladık bu nefis mantarı. Pazarlarda da satılıyor ama insanın kendi toplaması ve topladığını pişirmesi daha keyifli. Pek çok incelikleri var çıntar toplamanın. Kurtlu olmayacak, çürük olmayacak vs.. Çok güzel bir gündü...Sonra da çıntarlı omletle yorgunluğumuzu geçirdik ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2012
|
Sayın Sdurul Çanakkale yöresinde de melki olarak tanınır ancak ben denemekten hala çekiniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
|
İstanbul'da Kandilli Rasathanesinde toplayanlar var. Benim de çok sevdiğim bir mantar türüdür. Çok lezzetli. Kanlıca mantarı olarak biliniyor. Fırında biraz tuzlayıp kuruttuğumda, etten daha lezzetli geliyor bana. Sonbahar başlarında İstanbul semt pazarlarında bulmanız mümkündür. Şu sıralar maalesef mevsimi geçti sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|