![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
Şehir: Konya,Milas
Mesajlar: 433
|
Çintar mantarı
Yöremizde çıntar adıyla bilinen bu mantar(Pinus brutia) etle eş değer tutulur. Yağmurdan sonra çamlık alanlarda çalı diplerinde, nemin yoğun olduğu kasım, Aralık aylarında bulunur. Çeşitli yemekleri yapılır. Temizlenir. Kesme şeker büyüklüğünde doğranır, zeytinyağında kavurması yapılır. Bütün olarak zeytinyağında kızartması yapılır. Odun ateşinde közlemesi yapılır. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-01-2012
Şehir: istanbul-Gelibolu
Mesajlar: 23
|
Sayın Sdurul Çanakkale yöresinde de melki olarak tanınır ancak ben denemekten hala çekiniyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-11-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 91
|
İstanbul'da Kandilli Rasathanesinde toplayanlar var. Benim de çok sevdiğim bir mantar türüdür. Çok lezzetli. Kanlıca mantarı olarak biliniyor. Fırında biraz tuzlayıp kuruttuğumda, etten daha lezzetli geliyor bana. Sonbahar başlarında İstanbul semt pazarlarında bulmanız mümkündür. Şu sıralar maalesef mevsimi geçti sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|