agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 22-11-2008, 20:30   #36
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Maalesef sarmısak eşimin midesine dokunuyor ve dolayısıyla evde sarmısak kullanmıyoruz (oh söyledim rahatladım). Tabii ben dört dönüyorum özellikle sebzeleri sarmısaksız nasıl pişireceğim diye (özellikle dolma ve sarmayı sarmısaksız bir düşünün, neyse sarmaya bir yol buldum da dolma çok yavan oluyor) .

Neyse çok uzattım, bamyayı sarmısaksız pişirmeyi kayınvalidemden ögrendim ve açıkçası klasik tarife göre ben daha çok sevdim bunu. Tüm bir soganı zeytinyağında az çevirip, domates salçası ekliyorum, salçayı da biraz kavuruyorum. Sonra bamyaları ve küp doğradıgım domatesleri ekleyip birlikte kavurmaya devam ediyorum. 5 dk kadar kavurduktan sonra, sıcak suyunu ve bolca (daha önceden haşlanmış) nohutu ekliyorum. Ne diyeyim sarmısaksız denemek isterseniz güzel oluyor.

Bu yaz kışa hazırlık olsun diye 10 kg bamya hazırlayıp dondurucuya koydum,bu hafta ilk kez pişirdim. Ama eşim ''bu kuru bamya gibi olmuş'' deyip pek begenmedi. Yazık emeklerime

ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025