![]() |
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Badalan fasulye
Bu hafta içinde bir arkadaşım bana, Kuzey Ege'de bilinen badalan fasulyesi gönderdi. İnternetten baktım, badalan konusunda bir bilgiye rastlayamadım. Pişirmeden önce fotoğraflamak, belki bu konudaki eksikliği tamamlayacaktı. Barbunya fasulyesine benziyor, ama üzerinde kırmızı lekeleri yok ![]() ![]() Ayıklanmış hali de normal kuru fasulyeye benziyor. ![]() Hazırlanışı: ![]() Fasulyeler yıkandıktan sonra suları süzülürken, bir tencerede kuru soğan ve zeytinyağı alışkanlıklara göre pişirilir. Üzerine kabukları soyulmuş domatesler doğranır ve biraz sonra da fasulyeler dökülür. Domatesler eriyince, kararınca su, tuz ve az şeker eklenir. Zevke göre birkaç diş sarmısak eklendikten sonra ağzı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. ![]() Badalanı bana üşenmeden, hazırlayıp, gönderen sevgili arkadaşıma sevgilerimle... ![]() ![]() Bu da benim payıma düşendi. ![]() Düzenleyen Müjgan : 29-08-2009 saat 22:43 |
![]() |
![]() ![]() |
|
|