agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 02-11-2006, 09:25   #1
agaclar.net
 
malina's Avatar
 
Giriş Tarihi: 03-04-2004
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 37,246
Galeri: 88
Ispanak Yemekleri

ISPANAK


Ispanak piştiği zaman koyu nefti bir renk alır. Oysa canlı yeşil rengi çok güzeldir... Bunun için yemeği biraz farklı biçimde pişirmek gerekiyor.

1 kg kuzu ıspanağı (küçük, sapları kalın olmayan cinsi)
Ya da daha büyük yapraklı ıspanağın kalın sapları ayıklanmış hali...
(kök ve saplarla yeşil mercimekle başka bir yemek yapabilirsiniz)
1-2 havuç
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı kadar pirinç
sıvı yağ ve tuz

Soğanları ve havucu küçük parçalar halinde doğrayın.
Tenceredeki yağa önce havuçları koyun biraz pişirin sonra soğanları ekleyin. 2-3 dakika kavurun. 1 su bardağı su ekleyin ve pirinçleri de içine koyun. Kapağı kapatıp pirinçler pişinceye kadar bekleyin.

Onların pişerken siz ıspanağınızı yıkayın...

Bu malzemeler pişince içine ıspanağınızı ekleyin (büyük yapraklıysa kesmeniz gerekir) İyice karıştırın ve kaynamaya başladıkdan 2-3 dakika sonra kapatın...

Yemyeşil bir ıspanak )

malina Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-11-2006, 12:19   #2
Ağaç Dostu
 
bahcıvan's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-09-2006
Şehir: maltepe/istanbul
Mesajlar: 541
Mmmm üzerinede yoğurt Yenmezmi şimdi bu ıspanak

bahcıvan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-04-2011, 15:17   #3
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Galeri: 99
İzmir usulü fongos

İzmir fongosu kayınvalidemin harika yaptığı bir yemek, her ıspanak mevsimi anne fongos yapsana deriz.

Ispanakları bütün halde (yaprak, sap, kök) ayıklayın ve doğramadan yıkayın. Bir tencerede suyu tuz atıp kaynatın. Ispanakları bütün olarak suya atın, bir dakika kadar öldürüp kevgirle alın zeytinyağı sürülmüş tepsiye yayın. Üzerine tuz karabiber ekleyin.

Patatesleri haşlayın çatalla ezin, içine tuz karabiber, tulum peyniri kırığı ve bir yumurta ekleyin. Daha yumuşak olsun isteyenler az biraz süt de katabilir.

Tepsiye yayılı ıspanağı gözünüzle porsiyonlara bölün (örneğin, dikdörtgen fırın tepsisinde 4x4 gibi), her porsiyonun ortasına patatesli karışımı kaşıkla koyup üstüne yayılması için bastırın. Son olarak tepsiye biraz daha zeytinyağı gezdirip patateslere kırmızı biber serpin ve fırına verin.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 01:08   #4
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Annemden öğrendiğim, ıspanaklı bir tarif;

Doğranmış ıspanak yapraklarını hafif tuzlu suda haşlayıp püre haline getirin.Sirke ve tuzlu su kaynatın ve yumurtaları yavaşça suya atıp (birer birer), akları pişince kevgirle alıp soğuk suya atın.
Bir tavada tereyağında ekmek dilimlerini kızartın.(Yumurta boyutunda yuvarlak kesilirse daha estetik olur.)

Servis tabağının ortasına ıspanak püresini yerleştirin, sırasıyla üzerine kızarmış ekmek ve yumurtayı yerleştirin.En üstede domates,biber salçası veya pulbiber (arzuya göre) gezdirilir.

Vaktim olduğunda bu tarifi yapıyorum, kısıtlı zamanlarda bildiğimiz yumurtalı ıspanak..)

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 01:14   #5
Ağaç Dostu
 
Sevgi Durul's Avatar
 
Giriş Tarihi: 02-08-2009
Şehir: Manisa Eskişehir
Mesajlar: 8,524
Galeri: 765
Ispanakla, sızbal yapanınız var mı?

Sevgi Durul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-04-2011, 01:22   #6
Temiz Besin
 
Nergis's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-10-2009
Şehir: izmir
Mesajlar: 143
Galeri: 15
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi SDurul Mesajı Göster
Ispanakla, sızbal yapanınız var mı?
sızbal ?? hiç duymadım, biliyorsanız paylaşırmısınız?

Nergis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2024