![]() |
1 Eklenti(ler)
Çiçeklerden ilk olarak açmasını umduğum, krem rengi açacağa benziyor.
|
1 Eklenti(ler)
Dün krem rengi açacağından emin olduğum çiçek mor renge dönüyor :), bir günde kararını değiştirmiş olmalı :)
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Bize de açık pembe kardeş geldi:) Bu arada resimlerinize baktım da, gerçekten çok güzel sabitlemişsiniz sn. kelebek çalısı, ben de neden yatay büyümeyi tercih ediyor diye merak ediyordum. Haftasonu deneyeceğim mutlaka. Bu arada gözünüze çarpar mı bilmiyorum ancak üst dal ve tomurcuk kurumuş, fikriniz var mıdır acaba. Selamlar. |
[QUOTE=tatlı bezelye;970790] Bu arada resimlerinize baktım da, gerçekten çok güzel sabitlemişsiniz sn. kelebek çalısı, ben de neden yatay büyümeyi tercih ediyor diye merak ediyordum. Haftasonu deneyeceğim mutlaka.
Bu arada gözünüze çarpar mı bilmiyorum ancak üst dal ve tomurcuk kurumuş, fikriniz var mıdır acaba. QUOTE] Merhaba Sn. tatlı bezelye, bambu sırıklarla fotoğrafta göründüğü tarzda destek sistemini, tohumların ambalajı üzerindeki boylanma ile ilgili bilgiler doğrultusunda 1.80cm civarında yükseklere tırmanacağını düşünerek yapmıştım. Daha sonra dibini bir çok yabani ot kaplayan lathyrus odoratus fidelerini uzun süre unutup, ilgilenmemeyi tercih ettim. Sizin gibi ben de, bitkilerin yatay olarak yerlere uzandığını gördüğümde ise, bitki sabitleyici halkalardan kullanarak bitkileri sırıklara tutturdum. Dibindeki yabani otlardan da temizleyerek, hava almalarını sağladım. Onlar da tomurcuklarını göstermişlerdi ve şimdi açmaya da başladılar. Fotoğrafınızda sizin belirtmeniz üzerine, dalın üstten kuruduğunu ve tomurcukların da kuruduğunu seçebildim dikkat edince. Acaba dalın üst kısmı hasar mı gördü diye düşündüm. Belki yerlere sarktığı için dal, üzerine basılmış olabilir, veya bir hasar almış olabilir bir şekilde. Fakat bu durum yaygınlaşırsa, o zaman belki de başka sorunlar olduğu anlamına gelebilir. Ben bu şekilde düşündüm. Siz de takip ediyorsunuz zaten, bitkinizin durumunu paylaşmaya devam ediniz. Selamlar. |
3 Eklenti(ler)
Bugün kareledim. Krem rengi açmış diğer taraftaki kök. Mor-krem gidiyor, şimdilik. Umarım daha güzel kareler eklerim ilerleyen günlerde.
|
1 Eklenti(ler)
Bezelyeler oluştu.
|
Sn. sakagun,
öğrenebilir miyim lütfen, acaba bitkiniz ne kadar boylanma yaptı? Ben karışık tohumlar ekmiştim, kimi boylanan kimi de bodur varyetelerdi. 60cm civarında bir boylanma yaptılar. |
1 metreyi geçtiler sanırım, yarın ölçer tam yüksekliğini yazarım Kelebek Çalısı.
|
Teşekkür ederim. İlk defa yetiştirdiğim için, merakım da had safhada bu bitki ile ilgili. Bitkinizin görünümü öyle sağlıklı ki, tohumları da kaliteli olacak belli ki.
Umarım bendekiler de tohum verirler ve seneye kısmet olursa sonbaharda ekeceğim tohumlardan çıkan kokulu bezelye çiçekleri sizinkiler kadar boy yaparlar. |
Ölçtüm. Saksı dahil 120 cm.
|
Alıntı:
|
Benim bezelyeler hala bir karış :mad: bu sene cicek göremiyecegim sanırım
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Fuşyadaki kuruma devam etti. Sonunda kurudu tamamen. Allahtan açık pembe kardeşi ki kendisi mor şu anda yaşıyor. Kabahatimin iyi sabitleyememek olduğunu düşünüyorum. Suyunu daha düzenli vermeye çalışıyorum. Umarım tohum alabilirim bundan. Ön taraftakilerden biri 30 cm'lik boyu ile çıçek açmış :) O da aynı renk. Telleri sarar sarmalar, renk katar diye düşünmüştüm. Ama burada kendi halinde büyüyor, bu saatten sonra coşar mı biledim. Selamlar. |
4 Eklenti(ler)
Lathyrus odoratus ilk defa ekmeme ve huyunu suyunu bilmeyişime rağmen beni mutlu etti. Hatta şu anda üzerinde 3-4 cm kadar bir kapsül bile oluşmuş durumda. Beyaz, mor ve bordo renklerde açan çiçeklerin, tohum paketi üzerinde var olan alacalı renklerde olanlarını görmek mümkün olmadı. Bu arada tohumların cinsleri de etiketleme yapmadığımdan birbirine karıştı.
İki kök, ne yazık ki çiçeklenmeye geçmeden sarardı. Sn. tatlı bezelye de bu durumla karşılaşmıştı. Bunu tetikleyen bir sebep olmalı diye düşünüyorum ama şimdilik bilemedim. Araştıracağım. Bahçemdeki yabani otların sebep olduğu görüntü kirliliği adına kusuruma bakmamanızı rica ederim :) |
Merhaba,
Umarım bılmeceyı cozersınız sn. kelebek calısı.Dıgerı de kuruyor su anda. Bezelyeler de belırdı, bakalım yetısecek mı. Cok sulamak mı gerekır acaba? Selamlar. |
Tüm ektigim tohumlar icinde en cok üzüldügüm bu oldu. Tam cimlenmeye baslamisken kadi lokmasi larvalarina kurban gittiler. Genc fidecikler bile cok güzel görünüyor.
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Benimkinin şu anki durumu. Bezelyeler sararmaya başladı.
|
Ben peşini bıraktım bezelyelerin hala 1 karış :mad: ne hali varsa görsün suyunu ve vitaminlerini veriyorum .
kışı sorunsuz atlatırsak beyaz zakkuma sarılacak :p |
1 Eklenti(ler)
Bezelye hasadı. Krem renkli olandan. Henüz pembeninkiler tam sararmadı.
|
Merhaba,
Benimkiler kurudu maalesef. Çözemedeim neden. Sizlerin eline sağlık arkadaşlar. Selamlar. |
1 Eklenti(ler)
Tohum kapsülleri çoğaldı, henüz yeşil durumdalar ama sararmalarıyla birlikte ben de tohumlarını toplayacağım bakalım :)
|
Kokulu bezelye tohumlarını ekme zamanı başladı. Kaçırmayın.
|
Sn. sakagun,
tohumları ekerken belirli bir hizalama ve tohumları sayarak mı, yoksa gelişigüzel savurarak mı ekiyorsunuz? Bu arada kaçırmış olabilirm detayları ama yukardaki fotoğrafınızda saksıda olduğunu görmüştüm. Saksıya mı ekeceksiniz? |
Geçen senekileri saksıya ekmiştim.
Bugün ise çiçek bahçeme, çitin kenarına, krem renklileri bir tarafa, morları diğer tarafa serptim. Ne çıkarsa bahtıma. |
Ben ilk denememi direkt toprağa ekmeyerek, viyollerden toprağa şaşırtarak yapmıştım. Fakat bu bitkinin şaşırtmadan hoşlanmadığını söylemek mümkün olduğundan direkt ekeceğim ben de, yalnız bahçede çıkan yabani otları ıslah etmek kısmı biraz zor görünüyor.
Ektiğim zaman fotoğraflarını paylaşacağım. |
Alıntı:
|
Bahçem tel çitle çevrili, ancak köpeklerimin ve tavuklarımın çiçeklerime zarar vermemesi için çiçek bahçesini bambu çitle çevirdik. Sarmaşık türü bitkiler bambuda da hoş duruyor.
|
Ben sebze bahçemin kenarındaki tel çitimin metal görüntüsünü değiştirmek için sabah sefası ekmiştim. Ama sabah sefaları domates ve salatalıklara sarıldı budamak da yetmedi. Bir çoğunu sökmek zorunda kaldım. Bu anlamda kokulu bezelye diksem aynı sorunu yaşar mıyım. Çitin boyu 1 m civarı
|
Sevgili Adacık, kokulu bezelye çiçeği, sabah sefası gibi sarılmıyor, rahatlıkla ekebilirsin ama güneş seviyor. Çitin kapanmasını sağlamaz, çok uzamıyor ve bitki ömrü uzun değil. Bu nedenle başka bir çit bitkisinin önüne yanına tamamlayıcı olarak ekebilirsin. Büyüdükçe dallarını bağlaman gerekebilir, bazen başına buyruk yönleniyor.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:04. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025