![]() |
2 Eklenti(ler)
çan sarmaşıklarım hızla büyümekte
|
Allahım benimkilerde çimlensin sevgili açelya maşallah darısı bana sizinki kaçgünde çimlendi .
|
inşallah sevim4 sizin tohumlarda en kısa zamanda çimlenirler kaç günde çimlendiğini tam net hatırlayamıyorum ama,sanırım on gün gibi bir sürede çimlenmişlerdi
|
Ben çok unutkan olduğum için, tohumu ektikten, çiçek açana kadar olan dönemi buraya yazmaya çalışıyorum. Böylece geri dönüp okuyunca ne zaman ekmişm, ne zaman çimlenmiş, ne zaman dışarıya almışım vs.. bilgilere kolayca ulaşabiliyorum, yoksa hatırlamam mümkün değil.
Tohumlardan sadece ikisi çimlenmişti. Ilık ortamda çimlendirmiştim. (mutfak camının önünde) biri oldukça geç çimlenmişti. Çimlendiremeyen arkadaşlar da olmuştu. Neden böyle olduğu konusunda hiç fikrim yok. Daha önceki denememde ise direkt bahçeye ekmiştim tohumlarını. Ama yazın başıydı ve hava ılıktı. Bitki çok güzel gelişirken başına kaza gelip, kopmuştu. Ilık iklimde yaşayan arkadaşların bahçelerinde bu güzel sarmaşığı görmeyi çok isterim. Çünkü en güzel zamanını sonabahrda havalar serinlemesiyle yaşamaya başlamıştı. Hem yeni tomurcuklar hem yeni sürgünler veriyordu ki bir gecede yaşadığımız don olayıyla öldü. Tam bütün bitkiler uykudayken, bahçenizi renklendirecek bir bitki olacak. Dediğim gibi, ben bu yıl ekmiyorum, sizleri takipteyim. :) Sadece geçen yıldan kalan 2 kök belki yanından sürer diye bekliyor. |
sanırım benimde böyle notlar tutmam gerekecek zira bende çok çabuk unutuyorum.umarım sorunsuz bir şekilde 4 ü birden büyümeyi başarırlar
|
Benimde 5 tohumdan biri çimlendi.
|
merhabalar arkadaşlar hepinize, bütün yazılanları okuduktan sonra bende elimdeki tohumu bugün ektim çay bardağına az biraz toprak koyup üzerinide strecle kapadım sera gibi olsun diye bakalım ne zaman filizlenicek...
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan çimlendirdiğim çan sarmaşıklarından ancak birini yaşatabildim. Onu evin bahçesine ektim, boyu yaklaşık 2 metreye ulaştı.
Eklenti 151908 |
Çok güzel ve sağlıklı görünüyor Fatoş hanım, ellerinize sağlık..
|
Bence siz şimdi çelik almayın, sonbaharda bitki çok daha keyiflenip dallanıp budaklanıyor, çeliği o zaman denersiniz. Umarım bu kışı ılık atlatırsınız, eksi olmadıkça bitki serin havalarda inanılmaz keyiflenip çiçekleniyor. Bir sene sonraki hali kimbilir nasıl olacak, merakla bekliyorum.
|
Sevgili limon verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. Dediğinizi yapacağım, bu sarmaşığa yabancıyım, sizin bilgilerinizi forum da ilgi ile takip ediyorum, sağolun.
|
2 Eklenti(ler)
Mor ve beyaz karışık diktiğim çan sarmaşığım güneye bakan balkonumu çok sevdi. İlk çiçeklerini açtı bile;
|
Sevgili Ülkü ne güzel olmuşlar hele beyaz rengi çok hoş, ellerinize sağlık.
|
Ülkü Hanım, çok keyifliler, demek yazılanlar gibi sıcak iklim seviyormuş. Umarım seneye de kalır ve kimbilir nasıl olur? Elinize sağlık.
|
5 Eklenti(ler)
Çan sarmaşığım nihayet açtı, oldukça nazlandılar, dallarının çoğu komşuma kaçtı ama ikimizinde görebileceği yükseklikte ağaçların tepe noktalarında açtı.
Eklenti 174947 Eklenti 174948 Eklenti 174949 Eklenti 174950 Eklenti 174951 |
1 Eklenti(ler)
Seneye bu kadar şımarmalarına izin vermiyeceğim. Birde sevgili Ülkü'nün gibi yanına beyaz renkli çan sarmaşığını da ekeceğim.
Eklenti 174952 Bu goncaları lütfen benim bahçeye verdi, açınca daha yakından çiçeğini görebileceğim. |
1 Eklenti(ler)
Bu sabah yine duvara tırmandım;), çan çiçekleri tohum bağlamış mı diye.
Eklenti 176885 |
Fatoş ablacığım renkleri tutturamamışsın biri açık olmuş biri koyu renkleri tutturmaya çalış lütfen. Sonra enişte beğenmeyecek:p
|
Sevgili fatoş, ne güzel bir çiçekmiş bu. Beyendiğim çiçeklere ilişkin hep şunu sorarım. Kokulu mu? :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Çan sarmaşığım ocak ayında bile dallanıp çiçeklenmeyi sürdürüyor ama tohum vermeye hiç niyeti yok gibi:)
Eklenti 187308 Eklenti 187309 |
Acaba baharda da çiçeklenmeye devam edecek mi? İster misiniz 12 ay çiçek açsın? :)
|
Sevgili Limon, şimdi bende merak ettim, bahara üç ay var, bekleyip göreceğiz, bütün yıl açarsa çok hoş olur ama bu sarmaşığı zaptedemiyorum hep yükseklerde açıyor, bahçenin içinden göremiyorum, onu görmek için bir yerlere tırmanıyorum onun yüzünden adım deli diye tescillendi, bu yaşta duvarların üstüne çıkıyorum, aşk(çiçek) herşeyi yaptırıyormuş;)
|
2 Eklenti(ler)
Şubat ayında hala çan sarmaşığım açıyor, bu sefer duvarlara tırmanamadığım için biraz uzaktan çektim.
Eklenti 192610 Eklenti 192611 |
5 Eklenti(ler)
Sevgili limon sayesinde tanıyıp, sanırım Koçtaş' tan satın aldığım tohumdan, geçen yıl ürettiğim Çan sarmaşığım hala sağ!
Üstelik bir çok arkadaşıma göre ben çok şanslıyım. Hala kurumamış olsa bile, üzerinde tohum kapsülleri var! Şimdi, budama yapmak istiyorum. Ama Türkçe kaynaklarda konuya ilişkin yeterli bilgiye ulaşamadım. Sanıyorum Sevgili limon budamıştı ama sonucunu hatırlamıyorum. Dalların geneli odunsulaşmamış. Sadece kökten 2-3 metreye kadar olan bölümü odunsu. Geri kalanı yeşil. Nasıl budayacağımı bilemiyorum.:confused: Belki bir bilen veya farklı bir kaynaktan öğrenen çıkabilir diye size sorayım dedim.:confused: Eklenti 196317 Eklenti 196318 Eklenti 196319 Eklenti 196320 Eklenti 196321 |
Orhan Bey, geçen sene ben de toprak üstünde 70 cm kadar bırakarak budamıştım ama bahara sağ çıkmadı. Ya ben donduktan sonra budadım ya da budama da geçen seneki soğuktan korumadı.
Bir kaç yerde, toprak seviyesinde budanıp, köklerinin malçlanabileceği yazılı. Aşağıdaki yazıda ise çelikler ve tohumlar alındıktan sonra toprak seviyesinde budanabileceği ve malçlanacağı ve gelecek sene hızla büyüyeceği yazılı. Yani çelik de alınabiliyormuş! "Take stem cuttings, and seed if it sets, cut it down to ground level, and mulch well.It will grow fast next year once it gets a bit of warmth.It's the way I treat Passion Flower. " |
Sağol Sevgili Kiraz.
En azından budanabileceğini anladım. Bu sene burada kış çok yumuşak geçmiş. Bu günden sonra şiddetli soğuk olma olasılığı çok zayıf. Toprak seviyesinden budamaya cesaret edemiyeceğim ama ortalardan biraz seyrelteceğim. Çünkü yaz başında aynı duvarı paylaşan gülümün şovu başlayacak. Onu biraz açığa çıkarmalıyım. Bakalım. Sınama-yanılma ile öğrenmeye devam. Rötuştan sonra fotoğraflarım. Tekrar teşekkürler. |
4 Eklenti(ler)
Toprak seviyesinden budamaya korktum. Ama bayağı bi kuşa çevirdim. Sarmaşık gülüm ortaya çıkıverdi..! Bakalım sonuç ne olacak.:confused:
Eklenti 196934 Eklenti 196935 Eklenti 196936 Eklenti 196937 |
Merhaba arkadaslar
Bende bir tohum var bu sarmasiktan. Paketin arkasinda 12 saat ilik suda tohumu bekletin diye not dusulmustu .Gercekten cok zor cimlenen bir tohum oldugunu da eklemisler.Gecen sene denedim.Basarili olamadim.Goruntusu gercekten cok guzel bir cicek Cobea,fakat tutturana askolsun.Ayni Passiflora gibi o da.Bu sene son defa deneyecegim.Artik kismetime.:rolleyes: |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:57. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025