agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yaban Asması (Clematis sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/4446.htm)

ardabora 03-07-2008 22:29

1 Eklenti(ler)
Ben mor dolandı'ma kavuştum :p ama tüm çiçekleri geçmiş durumda aldım kendisini. Sadece tek bir tomurcuk kalmıştı,o da geçen gün açtı.

Üzerinde kalan 4-5 tohumu da aldım.

Bir de çelik alınacak şekilde sürgünü var,odunsulaşmadan almam gerekiyor sanırım,inşallah tutar...

Kiraz 04-07-2008 08:06

Haziran ortasında aldığım 3 çelikten ikisi kurudu, biri şimdilik yeşil, tutmasını umut ediyorum. Zamanı belki geçmiştir ama dün bir tane daha çelik denedim.

limon 04-07-2008 17:48

Rica ederim. Her rengine kavuşuruz inşallah :)

Tohumu ortası ama çiçek yaprakları iyice dökülüp, o kısım iyice olgunlaşıp kuruyuncaya kadar dalında kalması gerek. İyice kuruyunca elinde ufalayınca tüy tüy tohumları göreceksin :) Ben de geçen yıl öğrendim.

Bu arada ben tohuma enerji harcamasın diye tohum yapacak kısımları kesmiştim. Şimdi sarmaşığım ikinciye bol tomurcuklanmaya başladı. İç içe girdiklerinden tam kestiremedim ama galiba beyaz olanı tekrar açacak.

limon 07-07-2008 13:54

Koyu Pembe olan 4-5 çiçek açtı ve bol tomurcukta. Ama çiçek büyüklüğü baharda açanın yarısı kadar. Sıcak havalarda tomurcuk daha çabuk açtığından galiba çiçekler daha küçük kalıyor. Yine de çok güzeller bence :)

limon 10-07-2008 16:59

3 Eklenti(ler)
İki tane de açık pembe olan açtı. Açacak bol tomurcuk var. Ben bitki gelişsin diye tohuma bırakmıyorum geçen çiçek dallarını kesiyorum. O yüzden tohum konusunda yardımcı olamayacağım.
Eklenti 42708

Eklenti 42709

Eklenti 42710

imgelem 23-07-2008 00:31

Arkadaşlar;
Benim bu yıl fide olarak gelen cleamatisim hızla 20 cm.kadar boylandı.İki adet çiçek açti ve durdu.Belki devam eder büyümesi diye tohum keselerini kestim ama tık yok.Neden acaba...

limon 23-07-2008 13:22

İlk yıl fazla uzamıyor. Sonbaharda yaprak dökünce çalı çırpıya benziyor diye sakın kesmeyin, olduğu gibi bırakın. O kurumuş gördüğünüz dallardan baharda yapraklar çıkmaya başlayacak ve seneye birden boy atmaya başlayacak.

ardabora 30-07-2008 17:58

2 Eklenti(ler)
Benim artık çiçek açmaz diye düşündüğüm miniğimin üzerinde 8-10 tane tomurcuk var ve boyu 1 mt. oldu.Hala bahçeye ekemedim.:( Korkuyorum...

Fakat çiçek yaprakları artık 4'e düştü.Nedenini bilen var mı acaba?

Sergüzen 30-07-2008 21:29

Saksıda kalmasının sakıncası yok. Benim clematisim üç yıldır saksıda. Çiçekler ikinciye mi açtılar? İlle bahçeye ekmek istiyorsanız havaların serinlemesini bekleyin derim. Budamanız da gerekecek. İkinci döl çiçekler daha küçük oluyorlar. Seneye ilk döller yine iri ve beş yaprak olacaklar.

Sergüzen 31-07-2008 22:15

Bursada, kışı dışarda geçiriyor. Açık arazide değil. Bir sundurma altında.

Adalet Yağcı 04-08-2008 10:58

Clematis
 
5 Eklenti(ler)
Merhaba;

Bu siteye üye olduktan sonra bu harika çiçekleri tanıdım.

Şimdiye kadar kimsenin bu çiçeği paylaştığını görmedim, sanırım çok sık rastlanan bir çiçek değil.

BALDUR-Garten isimli bir alman sitesinde satılıyor ama nasıl alınır nasıl getirtilir.

Belki Türkiye'dede vardır.

Benim teklifim şu;

Nasılki yabancı sitelerden alışveriş yapıp dağıtan üyeler varsa, Clematis içinde yabancı dili olan bir üyemiz önderlik yapabilir.

Topluca alımlar ve posta ücretleri oldukça uygun olabilir.

Bu güzel çiçeğe sahip olmak isteyecek pek çok üye arkadaşımız olabilir.

Herkese Clematisli günler diliyorum...

Adalet Yağcı 04-08-2008 11:00

5 Eklenti(ler)
Fotografların devamı...

Sergüzen 04-08-2008 15:01

Yalova da Karaca çiçek bahçesinde zaman zaman uygun fiata satılıyor.

Güler 04-08-2008 15:14

Sevgili adalet yağcı, clematis, sanırım pek çok üyemizde mevcut. Bizler birbirlerimize hem tohum hem de fide yolladık bol bol.
Büyük sera ve marketlerde de bulunuyor genellikte. Bizlerde olanlar, daha doğrusu bende bulunanlar yalın kat. Üç dört rengi mevcut. Bu sene arkadaşlara tohum da yolladım. Tohumdan elde etmenin zor olduğunu bazı üyelerimiz yazmış, bu konuda pek fikir yürütemiyeceğim. Bende olanların resimlerini sık sık bahçeme yükledim. Şu an, halâ çiçek veriyorlar ama çiçekleri oldukça zayıf.
Özelime adresinizi yazın, size tohum yollamaya gayret ederim.

Arzu Kasapoğlu 13-08-2008 19:09

1 Eklenti(ler)
Lila renkli clematisi çok beğendim :)

Güler 18-08-2008 14:42

Sevgili limon, benim clematislerim de antikalaştı. Biryandan tomurcuk veriyor belki üçüncü açışları, bir yandan da tohuma geçiyor. Bir kısmı da iyice yapraklarını kurutmaya çevirdi. Kış hazırlığına geçiyor gibi. Esasında bu sene çiçeklerim şaşırdı, havaların tesiri galiba.
Amarylisler ikinci defa açtılar. Dün farkettimki kasımparları çiçek tomurcuğu içinde. Hatta beyaz olanlar tek tük açmaya başlamışlar. Hatırlısı diyelim.

Adalet Yağcı 20-08-2008 23:24

Herkese Merhaba,
Bugün aldığım clematislerimi esas yerlerine dikmek doğru olurmu acaba, yoksa ilkbahardamı dikmeliyim.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum.
Sevgiler...

Oyaman 21-08-2008 00:34

Clematisi saksıda veya poşette ise bahçeye dikebilrsiniz . 4ox40 cm genişliğinde
( en az ) ve 40 - 50 cm derinliğinde bir çukur kazıyorsunuz . Köklerinin iyi gelişmesi için geçirgen bir toprak hazırlıyorsunuz . Torf + keçi gübresi + kaliteli bir bahçe toprağı
bir miktarda ince dere kumu ( ben böyle hazırladım ) . Bitkiyi bu çukura yerleştiriyorsunuz , gövdesinin toprakla temas eden kısmının üstünüde gölgeleme
maksadı ile çakıl , odun talaşı , kuru yaprak gibi metaryellerle malçlama yapıyorsunuz .Kök kısmı mutlaka gölgelenecek , gövde ve yapraklarda yarım veya tam gün güneş görecek . Kolay gelsin .

Günüm 21-08-2008 14:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adalet yağcı (Mesaj 270201)
Herkese Merhaba,
Bugün aldığım clematislerimi esas yerlerine dikmek doğru olurmu aceba, yoksa ilkbahardamı dikmeliyim.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlarımdan yardım rica ediyorum.
Sevgiler...

Siz döndünüz sanırım Adalet Hanım. Ben de bugün sizin için Eminönü'nde clematis satan çiçekçinin kartını almıştım. Yine de vereyim:
Atlas Çiçek Evi
Nizam ve Sabri
0212 526 05 00
20 ytl dedi mor clematis için..Daha büyükleri de var..Ancak onları sormadım taşımada zorluk çekersiniz diye.

Adalet Yağcı 21-08-2008 18:43

Sevgili Oyaman;
Verdiğiniz bilgiler benim için çok değerli döner dönmez aynen dediğiniz gibi hazırlarım, acaba toprak derinliği bir metreden az olursa sorun olurmu?

Adalet Yağcı nın bahçesi başlıklı konuda giriş sağ dediğim ilk fotoğraftaki yere dikmek istiyorum, ama oradaki boşluğun altı tamda temel pabucunun olduğu yere denk gelmiş, dolayısı ile bir metre toprak yok orada.

Clematisin kökleri çok derinlere gidermi, olmazsa o kısmı bir kaç sıra tuğla ile yükseltebilirim.

Sevgiler...

caretta 26-08-2008 21:54

Sn.Adalet Yağcı, bende İstanbuldan Beylikdüzü Bahause 'tan anneme aldırmıştım nisan ayında. (pembe) Hala varmıdır bilmiyorum ama bilginiz olsun :)

Yalnız Akdeniz biraz sıcak geliyor clematis için..Mutlaka köküne gölgeye getirecek şekilde dikin..Hatta Çarkıfelek gibi bir sarmaşıkla yanyana dikip,beraber sardırarak aşırı güneşten koruyarak büyümesini sağlayabiliyormuşsunuz..Benim bahçemde çarkıfelek olmadığından ve mayıs ayından beri yani sıcaklar bastığından beri bir cm uzamadığından yanına dikmeyi düşünüyorum.

Adalet Yağcı 26-08-2008 22:15

Sayın Caretta;
Bu güzel çiçeği Mersin'in yaylasına dikmek istiyorum, rakım 950.
Merak ettim sizin clematisiniz yaşıyormu, yerini severse çok çabuk gelişebilirmiş diye duymuştum.

Bahause ye gittim tabi ama bir hafta önce, tabi fidan kalmamıştı birkaç tane seçebildim onlarda pek iyi durumda değillerdi.

Yaylaya döndüm ama clematisleri yerine dikmedim, üç gün buranın havasına kendi saksısında alışsın istedim.


Dediğiniz malçlamanın önemini anlıyorum ve dikkat edeceğim.
Yabancı bir sitede sarılıcı güllerle birlikte dikmişler ve çok hoş görünüyordu, ben ipomea ile birlikte yarı gölge bir yere dikmeyi düşünüyorum.

Sevgiler...

caretta 27-08-2008 01:17

Benim clematisim yaşıyor ama daha önce de yazdığım gibi çok sıcaklar başladığından beri bir cm uzamadı..Oysa nisanda geldi , haziranda hem uzamıştı hem de çiçek açmıştı :)

imgelem 29-08-2008 22:07

Üzülmeyin sevgili Caretta.Benimki de aynı durumda idi..Ama bir yaz yağmuru sonrası birdenbire 15 cm. kadar uzayıp dört adet tomurcuk verdi ve ilk çiçek 1-2 gün önce açtı.

imgelem 31-08-2008 17:02

Sevgili Adalet hanım,Cleamatisleri ne kadardan ısmarladınız.Ben bugün fidanistanbulun sitesine girdiğimde fiyatlar 20-25 Ytl olarak değişmişti.

http://www.fidanistanbul.com/?shop=u...ri%20Perakende

Adalet Yağcı 31-08-2008 20:58

Sevgili İmgelem;
Clematislerin mevsimi geçmek üzere bunun için indirimlidir, ben on gün önce Bauhause den üç tane almıştım 3,5 ytl. 9,90 dan inmiş.
Ben aşağıdaki sayfadan sipariş verdim.
Sevgiler...bu sayfa

imgelem 31-08-2008 23:10

Siz nasıl verebildiniz sipariş anlamadım.Önce üye olmaya yönlendirildim.Üye olduktan sonra sizin gösterdiğiniz sayfadan sepete ekle butonuna tıklıyorum.Ürünü eklemiyor.Ama cleamatislerin 20 Ytl olduğu sayfadan tıklayınca işlemi yapıyor.
Acaba ucuz olan sayfa toptan satış için mi?

Adalet Yağcı 01-09-2008 07:09

Merhaba Sevgili Arzu Kasapoğlu;

Dün bana sorduğunuz mailin cevabı geldi, buradan yazmayı uygun gördüm herkesin fikri olsun diye.

Siparişlerim Size gönderdiğim sayfadandı, ama bana verdikleri cevapta ücretlendirme sizin gönderdiğiniz sayfadan yapılmış, yani 20ytl.nin üstünde Clematis fiyatları.

Ben şimdilik üç tane sipariş verdim, bir tanede Beyaz Yasemin istedim.

Sundaville içinde sordum bakalım ne diyecekler.

Fidanların fiyatları büyüklüğüne göre değişiyor sanırım, bana gelecek olanlar 20-40 cm.büyüklüğündeymiş.

Sevgiler...

Oyaman 01-09-2008 14:40

4 Eklenti(ler)
Arkadaşlar bu bölümü uzun süredir takip etmiyordum , çok üzgünüm . Fidanistanbuldan bende clematis fidesi aldım , resmi aşağıdadır . 6.75 ytl fiatı toptan alımlarda uyguluyorlar .
Parekende olarak 20 ytl fiat uyguluyorlar .
Aşağıdaki resim fidanistanbuldan gelen Clemati fidesi : Değerlendirme size ait !
Yaklaşık 3 aydır aynı durumda ne ölüyor nede yaşadığını gösteriyor . Saksını büyüttüm , besinini verdim . Alacak olanlarında fidelerinin resimlerini ısrarla görmek isterim . Clematis sevenlere sevgilerimle .
Alttan iki resimde Almanyadan komşumun getirdiği bana 35 ytl mal olan Clematis pilliu . Eylül için açmaya hazırlanıyor.

limon 09-09-2008 22:19

Clematislerimin yaprakları sararıp dökülmeye başladı. Oyaman seneye bahara dipten yeni sürgünler verecektir bence clematisiniz. Benim çok daha pahalıya aldığım fideler de aynı durumdaydı hemen hemen. Saksıda nasıl gelişir bilmiyorum ama yerde her yıl daha da güzelleştiler.

Clematisin çiçeklerine duyduğum hayranlığı biliyorsunuz. Ama yeşil kısmı cılız bir bitki. Tamam bu yıl çok boy attı fakat ben şu yabancı sitelerde gördüğümüz fotoğraflardaki gibi gür görünmesini sağlamaya çalışıyorum. Henüz istediğim görüntüyü elde edemedim. Seneye umutluyum ama :)


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025