![]() |
2 Eklenti(ler)
Buda benim bindallım. Üçünçü yılında çiçeklendi.
|
Çok güzeller, doya doya koklayın Sn ERKEN48.
|
Çok Teşekkür ederim. Adı bulundu da şimdi de kokusuna karar versek. Koku çok güzelde sanki klasik hanımeli kokusundan farklı ama çıkartamadım. Sanki biraz manolyayı andırıyor.
|
Ben de biraz olsun vanilyalı bir kokuya benzetiyorum ama tam olarak tarif edemiyorum.
|
Bugün bitkiyi biraz daha ayrıntılı inceleme fırsatını buldum. Daha öncede belirtmiştim, ben bitkiyi çok da fazla tanımadığım için çiçeklenme periyodunu ve yoğunluğunu bilmiyorum. Ama bugün inceleyince farkettim ki neredeyse tüm yan dal uçlarında çiçek taslakları mevcut. Ben de daha önce bazı bitkilerde (lisianthus, selluka gibi) uyguladığım pinching ( uç koparma )metodunu buna da uyguladığım için yan dallanma olması gerekenin kat be kat fazlası oldu.
Bitki hava değişiminden etkilenene kadar çiçekli olacak anlaşılan. Daha ne olsun:))) |
Bende ki bitkide tohumlar oluşmaya başladı :)
|
1 Eklenti(ler)
Bendeki 160 cm olan obeliks boyunu aştı ama yarı gölgede kaldığından halen çiçek yok.
Eklenti 567636 |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 569248 |
Gayet sıhhatli görünüyor. Kışı korunaklı bir yerde atlatabilirse seneye sizi çok şaşırtacak benden söylemesi:))) Büyüme hızına inanamayacaksınız.
|
2 Eklenti(ler)
İkinci tur çiçeklenme başladı. Uçlarını koparıp yan dallanmaya tam teşvik ettiğim bitkinin neredeyse tüm uçları çiçek tomurcuğu dolmuş:))
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Üst kısımlarda da çiçeklenme devam ediyor. Bitkiyi daha çok sevmeye başladım, sürekli mis kokulu çiçek açıp duruyor. Çiçekler döküldükten sonra kalan kısım tohum oluşturur mu bilemiyorum artık.
|
1 Eklenti(ler)
Çiçek dibindeki tüm tohum taslakları sararıp düşüyor. Yabancı sitelerde tozlama işini arı kuşunun veya bazı kelebek türlerinin(gece çıkan) yaptığından bahsediliyor. Nereden bulacağız şimdi arı kuşunu. Dayanamayıp bazılarını el ile tozlamaya çalıştım. Sanki bir tanesi tohum oluşturacak gibi şişmanlamış:))
|
1 Eklenti(ler)
El ile yaptığım tozlama sonucu tek tohum bağlamıştı. Diğerleri döküldü, o tek başına yoluna devam ediyor. Daha fazla tohum elde edebilseydim bu yılki etkinlikte paylaşıma açacaktım.
|
Bende de bu şekilde oluşan tohumlardan bir adet kalmıştı. Kocaman oldu. Ama maalesef dışarıdan dolgun görülmesine rağmen içi boş çıktı. İnşallah sizinki bir ilk olur.
|
İnşallah.:))) Seneye nasipse tüm çiçeklerini el ile tozlamak niyetindeyim.
|
Alıntı:
|
Bindallı çiçek açmış
3 Eklenti(ler)
Sizce nasıl?
|
Maşallah diyelim. Ve de kutlarım sizi. Biz beceremedik. Trabzon'da bir kış dışarda kaldı koca bitki çiçeğini göremeden dondu.
|
1 Eklenti(ler)
Bendeki 3. senesi.
Bu sene ben de çiçek açtıramadım ancak 2.5 metreye ulaştı. Kışın hasar görmezse seneye açar diye tahmin ediyorum. Eklenti 585665 |
Soğuktan fazla etkilendiğini sanmıyorum.Benim bahçem de yanında ki bazı bitkiler dondu. Bu çiçeğim bütün çoşkusuyla uyandı bahar da.Bolca çiçekte açtı.
Öyle çok dallanıp budaklandı , bir tarafındaki clematisin büyümesini engelledi. |
Resmini koyduğum bindallı hersene budanır. Ve gördüğünüz gibi dalları çiçek dolu.
|
Bindallı
2 Eklenti(ler)
Bazıları dikildi.
|
Alıntı:
Ancak gövde canlı olduğundan uyukuda olduğunu tahmin ediyorum. Budamayı bu ay mı Mart ayında mı yapsam daha iyi olur? Çelik almak için suda ne kadar zaman bekletiyorsunuz? |
Aslında hemen dikilirse daha iyi olur, ama benim hemen dikmeye zamanım olmadığı için suda bekletmek zorunda kaldım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Dayanıklığına bakılırsa bu bitki aslında İzmir'e göre değil.
USDA Zone 10a: to -1.1 °C (30 °F) USDA Zone 10b: to 1.7 °C (35 °F) USDA Zone 11: above 4.5 °C (40 °F) İzmir 9 b bolgesi, bikiyi çok zorluyoruz, iyi dayanıyor bize. Adana, Antalya ve Kıbrısta daha mutlu olacağı kesin. |
1 Eklenti(ler)
Isınan havayla birlikte tüm yan dallar uyanmaya başladı.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:01. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025