![]() |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Ömrümden ömür gitti desem yalan olmaz, şu minicik şeyi görebilmek için :(
İşin garibi yüzeyde minicikken, kök aşağı kadar inmiş (Maşallah ;) ) Tohum takas etkinliğinden 2 adet tohum gelmişti. Turşuların üzerine, turşular yüzeye çıkmasın diye plastik bir aparat koyuyorlar. Plastik mini bir bidona tohumları su içerisine koydum ve o aparatı da tohumlar yüzeye çıkmasınlar diye üzerlerine kapattım. 2 gün bekledim, dibe çöken olmadı. Sonra birini soydum, diğerini kabuğuyla (kabuğun sivri kısmının ucundan azıcık tırnak makası ile kestim), ayrı pet bardaklara, cocopeat ve perlit karışımına ektim. Hiç bol bol sulamadım. Üzerleri açık durdu, kapatmadım (kapattığım zaman küfleniyor çünkü) Hergün mutlaka torfun rengi açık kahverengiye dönmeye başladığı zaman fısfısladım. Bu önce çimlenen kabuğu soyulmuş olan. Kabuklu olana da bakıyorum arada, aslında minik kök yapmış, durumu da iyi ama henüz dışarıya adım atamadı ;) |
2 defa tohumum oldu ilk tohumlarımı kaybettim, Sonrasında Tura Bey gönderdi onlarıda yaşatamadım ama hala deli gibi arıyorum bulamıyorum.Sellukadan daha zor.
|
arkadaşlar çok güzel bir çiçek üstelik kokulu! bende bahçemde kokulu çiçekler yeyiştirmek istiyorum. rica etsem çiçekleriniz tohum verince bana da verirmisiniz? sabırla beklicem ....teşekürler.
|
Tohumdan yetiştirdiğim Çin hanımelimin bir ara yaprakları alt sıralardan başlayarak kuruyordu. Daldaki tüm yapraklar kuruyunca da dalın kendisi kuruyordu.
Artık ümidi kestim bu sayfaları da baştan sona okudum ama herkes bitkinin çimlendirilmesiyle uğraşıyor henüz bakımıyla ilgili yazan çok az. Tek bilinen suyu çok sevdiği, toprak konusunda rahat bir bitki olduğu. Suyunu da eksik etmiyordum ama yine de kurumanın önüne geçememiştim. En sonunda bir de yapraklarına fısfıs yapayım dedim günde 4-5 defa (aklıma geldikçe bitkiye yağmur suyu püskürttüm, yapraklarına, dallarına). Sabah güneşini de ilave edince üzerine bitkimdeki kuruma duruverdi şimdi kuruyan dalların alttaki yeşil kalan kısımlarından yeni sürgünler patladı, çoooooooooooook mutluyuuuuuummmm. Canım bindallım seni çok seviyorum :) inşallah en kısa zamanda çiçeğini de görürüm. |
3 Eklenti(ler)
Bunlar da fotoğrafları;
|
Bitkinin özelliği bu olsa gerek. Benim ki sizinkinden daha büyük bir bitki.
Kış mevsimi yapraklar karardı, morardı, beneklendi. Baharla birlikte o kötüleşen yaprakların arasından hızla yeni yapraklar çıkarıyor. Çiçek mi? henüz göremedik. İnşallah bu sene diyoruz. |
1 Eklenti(ler)
Benim de tohumdan yetişme iki bitkim vardı, biri öldü. Diğeri de tüm yapraklarını döktü ve tepesi kurudu. Tam ümidi kesmiştim ki, bir iki sürgün patlattığını gördüm. Yanında fulde ekili, domates suyu vermiştim fule. Çekirdekten bir fide büyüdü, sanki domatesin gölgesi iyi geldi gibime geldi.;) Bu arada benim bitkim açık balkonda.
Eklenti 408173 |
Bende de 5-6 bitki var.Şimdilik boyları 20 cm civarı. Boyuna uzamak yerine
dallanacak gibi.hayırlısı 1 tanesini büyütsem yeter. |
Quisqualis Indica yeni fotoğraflar
3 Eklenti(ler)
Olgunluk dönemine girmiş bir 'Quisqualis Indica' bitkisinden fotoğraflar... Yaprakları da çiçekleri de artık daha büyük... Kışın olumsuz etkisinden daha çabuk kurtuluyor...Şimdi çok çok daha güzel...
Selamlar, sevgiler, Cheko |
Çok sevindirici bir resim. 3 yıl oldu bizim kız birtürlü olgunlaşamadı gitti.
Sağlıklı , çok serpildi, gürbüzleşti de ama çiçeğe gelince ııh. Çok nazlı çoook. |
4 Eklenti(ler)
Bunlarda benimkiler.Toplam 6 kök.Büyürde adam olurlarmı bilmem.
|
Sn ERKEN48, bitkilerinizi nasıl besliyorsunuz? Yukarıdan 3. bitkinizde kloroz başlamış sanki...
|
Sıvı yaprak gübresi kullandım fakat topraktan uyguladım.Birde damlama sulamada kullanılan dengeli gübrelerden kullanıyorum.Bitkilerde sarı,küçük ve kurumuş gibi olan yapraklar bitkinin ilk yaprakları ve kış sonu erken dışarıya çıkardığım için soğuktan etkilendiler ve kendilerini pek toplayamadılar.Yeni sürgünler daha sağlıklı gibi.Henüz birinci yılımızdayız.İnşallah büyütebilirim.
|
1 Eklenti(ler)
Sn ERKEN48, bahsetiğim bitkinizde sararma (kloroz) var.
Eklenti 426007 Klorozun en büyük nedenlerinden biri, bitkide klorofil eksikliğidir. Klorofilin ana görevi, dış ortamdan karbondioksit alıp şeker sentezlemektir. Aynı zamanda bitkiye yeşil rengini verir. Klorofil eksiliğinin başlıca nedeni, ortamda, iz elementler olan demir ve magnezyumun yetersiz bulunması ya da bitki tarafından emilememesidir. Magnezyum klorofin yapında bulunurken, demir klorofilin sentezinde görev yapar. Birinin eksikliği kloroza neden olur. Bitki, enerji kaynağı şekeri üretemez, gelişemez, direnci düşer. Magnezyum iyonları bitki içinde hareketlidir. Yeni yapraklar oluşurken, eski yapraklardaki magnezyum yenilere taşınır. Eksiklik belirtileri eski yapraklarda görülür. Demir ise hareketsizdir, bağlandığı yerde kalır. Eksiklik yeni yapraklarda görülür. Bu bilgilere göre, söz konusu bitkinizde muhtemelen demir eksiliği var. Damlama sulamada kullanılan gübreler genelde major besin elementleri (NPK) içerirler, iz elementleri bulundurmazlar. Etiketi kontrol edin. Yaprak gübresinde demir olabilir. Varsa yapraktan uygulayın. Yoksa demir içeren bir preparat edinin. Ayrıca quisqualis asidik ortamı sever. Gübrelerinizde demir olsa bile emilimini yapamıyor olabilir. Bu durumda, ortamı (saksı içeriğini) asitlendirmelisiniz, ya da toprağını değiştirmelisiniz. |
Sayın drhegeli,
Toprağa limon tuzu uygulaması sizce asidik olması için yeterli midir? |
Limon tuzu (sitrik asit) zayıf asittir. Küçük veya orta boy saksılarda işe yarayabilir. Büyük saksılarda veya bahçede kükürt kullanılabilir.
|
Başka çiçek gören var mı arkadaşlar?
Karar verdim benim ki kısır herhalde. |
sabırla beklicem dedim ama bu çiçeğin güzelliği bende sabır bırakmadı. artık bir arkadaş da tohumlarını paylaşacağını belirtirse çiçeğime şimdiden kavuşmanın huzuruna erişicem.
|
Çiçek açtıramadık ki tohum görelim.
|
1 Eklenti(ler)
5-6 aydır canlı bitki getirtmiyordum, bu hafta sonu bir çılgınlık yapıp katlı Quisqualis aldım.
Eklenti 428272 Hava sıcak, kaç günde ne durumda gelecek bilmiyorum:( Adı üstünde çılgınlık... |
Güle güle büyüt, bol çiçeklerini gör canım.
Eskisinden sen de umudunu kestin galiba. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Hepsinin haberini alıyorum, sağlıkları iyi ama çiçek yok. Buna saksıda bakacağım, kendi bahçem olana dek;) Tuttuğum evin bahçesi var, domates - biber ekiyorum, ama kıymetli bitkilerimi yine saksıda tutuyorum:) |
Güle güle iyi günlerde otur. Gönlüne göre bahçeyi bulmuşsan sen o bahçeyi çabucak doldurursun.
Benden istediğin birşey varsa göndereyim. |
1 Eklenti(ler)
Geldi, geldi:D
İsveçten bu sabah geldi, ne hız, değil mi ama:) Eklenti 429370 Çok sevinçli, hatta coşkuluyum. |
Harika, güle güle büyütün Sevgili Jezebel; çiçeklerini en kısa zamanda görün inşallah.
Gövde kalınlığını göz doldurucu görünüyor. 2 adet tohumdan yetiştirme maceram hüsranla sonuçlandı maalesef. Ben de herkesle aynı sorunu yaşadım, çimlendirmek 10-15 cm büyütmek sorun olmadı ancak, daha sonra bir cm bile büyümedi, uçtan kurumaya başladı ve öldü. Toprak ve özellikle nem şartlarını sağlayamadım sanırım. Sizin bitkinizin çiçeklerini bizde sizin kadar heyecanla görmeyi bekleyeceğiz. ;) |
Güle güle büyütün sn jezebel; hep birlikte çiçeklerini de görürüz İnşallah :)
|
Sn.kopshtar, sevgili sakdag böyle dileklere amin demekten başka ne denir ?
Çiçeklerini ve de tohumlarını görelim, değil mi:) Emeğimize değsin. |
Çiçek görmek için sabırsızlanıyorum.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 14:18. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025