![]() |
Alıntı:
İşte özeti : Çalışma, Taif Üniversitesi tarafından Hartum-Sudan'da yapılmış. Amacı, Hartum mevsim özelliklerinin (yaz, kış ve "Karif" denilen yağış sezonu) ve nemin quisqualis çeliklerinin köklenmesi ile yapraklanması üzerine etkilerini incelemek. Hartum'un iklim özellikleri çalışmada verilmemiş ama ben sizin için onu da buldum ::p İklim : Hartum, Sudan Üç ayrı düzenek hazırlamışlar : 1) Çelikler, kuma dikilerek üzerleri örtülmemiş ve nemlendirme kullanılmamış. 2) Üzerleri plastik tünel ile örtülmüş, ama nemlendirilmemiş. 3) Hem üzerleri örtülmüş hem de nemlendirilmiş. Bu düzenekleri her üç mevsim için ayrı ayrı ugulamışlar. Sonuçları değerlendirmek için kök adedi ve uzunluklarını ve yaprak sayılarını kullanmışlar. Sonuç olarak, en çok kök adedi ve uzunluğu ile en fazla yaprak adedini kış ayında, üzeri örtülü ve nemlendirilen düzenekte bulmuşlar... |
Sn.drhegeli, emek verdiniz , teşekkür ederim.
Tuz önemli bir mevzu, çorbamız onsuz olmazdı:p Bu konuyu tesadüfe bırakamazdım, sevgili elek arkadaşımızdan da bu konuda yardım talep etmıştim. Kendisi tercüme konusunda sıkça başvurduğum arkadaşım. Onun verdiği yanıt da sizinkine benzer;) "Makalede en iyi yapraklanmayı kışın alınan çeliklerden, her sabah 1 kere nemlendirilen sera ortamında elde etmişler. Yalnız, çalışmanın yapıldığı Sudan'ın iklimi bize göre değişik, kış dedikleri sıcaklık 24-27 derece arası. Sizin de buna uygun bir ortam sağlamanız lazım. Kış derken bitkinin durgunluğa (dormancy) girdiği dönemi kasdediyorlardır sanırım. http://www.climate-zone.com/climate/...s/khartoum.htm 20 cm lik yetişkin dallardan alınan çelikleri sadece kum içine dikmişler bir de.. Umarım yardımcı olabilmişimdir, bol bol bindallı bitkiniz olur..." İklimsel olarak farklı bir bölgeden bahsedilmiş bir çalışma, ancak özüne inersek taklit edilebilir koşullar söz konusu- nemlendirme, ısı ve sera uygulaması. Tekrar teşekkür ederim, tuz tam ayarında oldu;) |
Yarın bindallımı görmeye gideceğim duyduğuma göre çoşmuş fotolarını eklerim. Çelik almayı düşünmüyordum ama en son eylül orasındaki ziyaretimde dayanamayıp ufak bir dal almıştım ;) küçük saksıya koyup üstünede buzdalabı poşeti geçirip kapalı balkona yerleştirmiştim bir buçuk ayada uç yaprağı biraz büyüdü ve hala yeşil bakalım tutacak mı sonuçları ben de buradan paylaşırım...herkese sevgiler...
|
Sn. drhegeli emeğinize sağlık, teşekkür ederiz:)
|
Söylesem mi bilemedim 5 tohum daha aldım, sevgili arkadaşlarım için ;)
Çelikten denemektense tohumdan nasılsa firesiz yetişiyor. Beşi de sahipli ;) Burada var, herkes alabilir. |
Açık arttırmada kapıştığımız siz miydiniz?
|
Tohumlar fotograftaki bitkdense, bunlar katmerli....
|
Alıntı:
Bunu da görünce Türkiyeden biri alsın diye link verdim. Umarım aldınız sn. drhegeli ;) |
1 Eklenti(ler)
Aynı satıcının kendi web sitesinden aldım. Değişik bitkiler var. Brunfelsia grandiflora bile...
Rare and Exotic Seeds Çiçekleri katmarli değil. Eklenti 256687 |
Satın aldığım tohumlar geldi.
Satıcı fire ihtimaline karşı 2 tohum fazla koymuş. Başarılı olursam 7 bitkim olacak ;)... Darısı drhegeli'nin başına. |
Benimkiler de dün geldi. Satıcı, kabuğunu törpülemek için zımpara kağıdı da eklemiş zarfa. Kabuğuna bir işlem yapılıyor mu, yapan var mı?
|
Alıntı:
|
Benimde soyarak ektiklerim çıktı, kabuklular çürüdü.
|
Arkadaşlar dün çok büyük bir hata yaptım. Aldığım 2 minik çelikten bir tanesinin üstü kurumuştu. Çürüdü zannettim çektim ve ne göreyim meğerse köklenmiş. Tekrar ektim ama artık ondan hayır gelmez. Diğer çelik yeni yaprak veriyor. Onu artık hiç ellemeyeceğim.
|
Sevgili lir sizin elinizde kuru dal bile hayat bulur, çeliğinizi yaşatırsınız, endişelenmeyin:)
Benim köklendirmek için aldığım 4 çelikten 3'ü köklendi, bardağın altından kökleri görünce saksılara geçiriyorum. Bir tanesi nedense çürümüştü, yerine yeni bir çelik aldım, fena gitmiyor, bakalım artık:) |
gelen hediye
1 Eklenti(ler)
Fisun hanımın hediyesi bindallım. Hiç gelişme yok.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Moral verdiniz hepinize teşekkür ederim.
|
Sayın kasap.94 şimdi dikkat edince sanki toprağını biraz kuru gibi gördüm. Toprağının tam kurumasına izin vermeyin.
|
İki günde bir fıs fıs ile yapraklarını nemlendirip suluyorum toprak devamlı nemli.
|
1 Eklenti(ler)
5 tohumdan ilki, ekimden 20 gün sonra kendini gösterdi.
|
Gözünüz aydın drhegeli.
Darısı başıma, şubatı bekliyorum ekmek için:) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Bindallı sarmaşığının 3 saksısı bahçede gece-4 dereceye başarıyla dayandı.
Rüzgara dayanamayan birkaç dal kırılıp kurumuş,ancak genel durum iyi ;) |
Ben dışarı çıkarmak için baharı bekliyorum.
|
Alıntı:
|
Yaz tatili için Arsuza gitmiştik gece gezerken aracı park ettik araçdan indiğimizde bir agaç gördük çok hoş çiçekleri vardı ışık loş olduğu için neye benzediğini tam göremedik ama koku harikaydı oradaki insanlara sorduk ithal yasemin olduğunu söylediler Arsuz çıkışındaki seralarda var dediler tatil dönüşü seraya gittik çiçekleri görebildiğimiz kadarını anlattık ithal yasemin aldık. Nette o günden beri araştırıyorum o şekilde çiçeği olan yaprağı olan yasemin göremedim.Bu gün anladımki bize ithal yasemin diye verilen çiçek indica yaprakları çiçekleri aynı Arsuzda gördüğüm çiçek şeklinde bizdeki henüz çiçek açmadı ama artık eminim yasemin değil.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:12. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025