![]() |
Bizim burda da bindallıya
Beli Sırmalı derler. |
Alıntı:
|
oyum bindallıya.
|
sırmalı veya bindallı bence 2 side cok hoş ama beli olmadan daha hoş gibi
Bindallı sarmaşıgı Sırmalı sarmaşıgı :rolleyes: |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Müzelerden gerçek bindallı resimleri taradım 2 tane buldum:p
|
Alıntı:
Bindallı, binçiçekli, binrenkli. 10 gün beklenilmese mi? |
1 Eklenti(ler)
Buda 2011 modellerinden bir tanesi...
Eklenti 245773 |
1 Eklenti(ler)
Resmi görünce dayanamadım... Üsteki elbisenin başlığı gibi...
|
Bindallı Renkseli Sarmaşığı desek çok mu abartmış oluruz ?
|
Üçrenksalkımı sarmaşığı:D
|
Çoğunun en az iki ismi var , ikisini de koyalım:p
|
Benim oyum bindallı ya, çok yakıştırdım :)
|
Quisqualise benzer bir kafiye ''bis çokgüzelis'' sarmaşığı..:)))
|
Alıntı:
|
Hani aileye ilk bebek gelecektir ya.
Herkes bir isim telaşında olur ve ad belirlene kadar tatlı bir heyecan sürer gelir. Onun gibi. |
Eskiden kızlarımız giyinmeyi biliyormuş . Eşarbın güzelligi zarefetine baktım hayran kaldım .
Cok renklilik insanı coşturuyor görebilecekmiyiz acaba bindallının ciceklerinide :p |
Evet, eskiden eşarp zerafetmiş ama şimdikiler bir facia...Hiç bir şekilde bizim kültürümüz değil...
|
4 Eklenti(ler)
Başlıkları da çok özel
Remzi İren tablolarından- Eklenti 245908 Eklenti 245909 Eklenti 245910 hele yörük başlıkları Eklenti 245911 Bindallı kelimesi adında geçsin, çok isterim;) |
Resimler çok güzelmiş.
Bende yörük kızıyım. Muhteşem başlıklar kınalarda takılır hala... |
******* bindallı daha çok yakışmış
benim oyumda bindallıdan yana hm kulağada hoş geliyor bindallı sarmaşığı :) |
Şimdilik isim listesi böyle şekillendi:p
1."Üçrenkli Rüya" sarmaşıgı- Jezebel 2.kırmızı şölen çiçeği -neşride 3.Renkli rüyalar sarmaşıgı -agozce 4.kor ateş cicegi sarmaşıgı -iris41 5.Harika Rüyalar sarmaşıgı -Tura 6.Düş Güzeli sarmaşıgı -Tura 7.Dün, Bugün, Yarın sarmaşıgı -drhegeli 8.Sarhoş Denizci sarmaşıgı -drhegeli 9.Kızgüzeli sarmaşığı -lir 10.Üçrenksalkımı sarmaşığı -lir 11.Bindallı Renkseli Sarmaşığı -Jezebel 12.Büyülüsalkım sarmaşığı -lir 13.Renkseli sarmaşığı -lir 13.Renkdemeti sarmaşığı- lir 13. Bade sarmaşığı lir 14.Beli Sırmalı sarmaşıgı -Tura 15. Bindallı sarmaşıgı-iris41 16. Sırmalı sarmaşıgı -iris41 17. "Bindallı sarmaşığı"lir Oylamayı nasıl yapacağız bilmiyorum:p |
Sizi bilmem ama ben kızımı bindallım diye seviyorum ;)
|
Seçilen isimlerin hepsi çok güzel söylemesi zor olmasaydı sarhoş denizci çok hoşuma gitti :) Ben de çin hanımelini önerebilirim zaten isimleri arasında geçiyor bana da kolay geldiği için soranlara çin hanımeli olarak tanıtmıştım kendilerini :)
|
Ben de Bindallı Sarmaşığından yanayım ;) herşeyimiz Çinli oldu zaten sevgili artemisia10 bu güzel de çinli olmasın kıyamam :(
|
Resimlere baktımda hepsi hoş derler ya köyümün insanı . bitkimi daha cicek kızların örtüsümü cicek cicek ;)
Ezo gelin cicegi |
Tamam çinli olmasın sevgili bettycim :) ne de olsa Hindistan ağırlıklı çok ilginçtir ki bindallı onun otantik havasına uyan bir isim :)
|
Alıntı:
|
Sevgili lir ne demek tabi ki isim annesi olun.
"Bindallı sarmaşığı" bu bitkiye çok yakışan bir isim. Konuyu açan sevgili agozce de bu şekilde düşünüyordur sanırım. Konu başlığını da bu yönde değiştirecektir. Olmadı başlığın değiştirilmesi konusunda sevgili yönetimden el atmasını rica edebiliriz. Saygılar. |
Ben ''Dün bugün yarın''ı çok sevdim, bitkinin özelliklerini bence iyi yansıtıyor:)
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:23. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025