agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yıldız Çadırı (Ipomea quamoclit) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/2058.htm)

Yılmaz Yalçın 11-10-2010 14:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Vildan Sönmez (Mesaj 703702)
Yeni yeşermiş bir kök var, acaba yaşar mı, içeriye alsam nasıl olur ?
Bu mevsimde yetiştiren var mı ?

Bildiğim şey yıldız çadırı soğuklara çok hassas..İlk soğuk gecede yapraklar solmaya başlayacaktır..Benimki hala çiçek açıyor..İçeri aldığınızda cam kenarında güneşte açmaya devam edebilir..

arnavut biberi 13-10-2010 14:34

yılmaz bey sizin yıldız çadırınız ne renk açtı? benimki beyaz açmıştı yaklaşık 2 hafta içinde tohum kapsülleri kurudu ama henüz üstündeler birkaçtane daha taze kapsül var onlarda biraz kurusun toplıyacam..

Vildan Sönmez 13-10-2010 14:51

Doğru dediniz, kapalı mutfak balkonuna alayım.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 703725)
Bildiğim şey yıldız çadırı soğuklara çok hassas..İlk soğuk gecede yapraklar solmaya başlayacaktır..Benimki hala çiçek açıyor..İçeri aldığınızda cam kenarında güneşte açmaya devam edebilir..

Yılmaz Yalçın 13-10-2010 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi arnavut biberi (Mesaj 704618)
yılmaz bey sizin yıldız çadırınız ne renk açtı? benimki beyaz açmıştı yaklaşık 2 hafta içinde tohum kapsülleri kurudu ama henüz üstündeler birkaçtane daha taze kapsül var onlarda biraz kurusun toplıyacam..

Benimkiler kırmızı beyaz ve pembe açtılar..Ama hangisi kırmızıydı hangisi pembeydi seçemiyorum.O zamanlar ilgilenemedim yoğunluktan.Benimkilerin hala tohumları kurumadılar.

maysan80 15-12-2010 00:12

saksıda yetiştirmek istesek nasıl bir saksı kullanmalıyız. kaç litrelik saksı uygun olur

maki01 15-12-2010 11:05

8-10 litrelik bir saksıda yetiştirilebilir sayın maysan80. Saksı ne kadar büyük olursa bitki o kadar çok gelişecektir.

ykolko 20-01-2011 14:33

2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yıldız çadırı tohumu birinci resimdeki mi? yoksa ikinci resimdeki mi?2. resimdekileri bana yıldız çadırı diye göndermişlerdi, forumda birinci resimdekileri görünce emin olabilmek için size sorayım dedim.

Resim 1 Eklenti 189533

Resim 2 Eklenti 189534

Sevgi Durul 20-01-2011 14:41

Birinci fotoğraftakiler, yıldız çadırı tohumudur.

ykolko 20-01-2011 14:45

Teşekkür ederim Sayın SDurul
demek ki benim yıldız çadırı tohumum yokmuş :(
Ama araştırırken bu linkte 2.ci resimdeki tohumlarında Ipomoea pandurata aynı guruptan olduğunu öğrenmiş oldum. http://www.pacificbulbsociety.org/pb...ex.php/Ipomoea

selis 20-01-2011 20:59

ykolko bir anlamda daha şanslısınız sanırım.. 2. fotoğraftaki bitkiden pek fazla kişide yok.. Yıldız Çadırını her yerde bulabilirsiniz..

Benim merak ettiğim yılldız çadırı, sabah sefası gibi tohumları döküldüğü yerden seneye kendi kendine çıkıyor mu?

ykolko 20-01-2011 22:15

Belki haklısınız, sayın Selis, ama sahip olunmayan, daha çok istenendir belki ondandır :)

arnavut biberi 20-01-2011 22:46

sn ykolko bukadar çok istiyorsanız özelden bana adresinizi yazın çok az kendim için ayırdığım yıldız çadırı tohumudan 3-4 tane artık çamsakızı çoban armağanı gönderiyim size bendekiler beyaz renkliydi diye hatırlıyorum.Hani maksat elimizdekini paylaşarak çeşitlerimizi arttırmak olsun gelecek seneye daha fazla tohumunuz olur :)

ykolko 20-01-2011 22:51

Teşekkür ederim ince düşünceniz için sayın Arnavut biberi.

arnavut biberi 21-01-2011 17:53

sn ykolko bugün ptt den gönderdim tohumları birkaç güne elinizde olur ulaşınca haberdar edin.

ykolko 21-01-2011 18:12

Çok teşekkürler sayın Arnavut biberi geldiğinde bildiririm.

Atalya 12-03-2011 17:18

Çok sevdiğim bir tür

Yılmaz Yalçın 13-03-2011 19:12

Arkadaşlar,
Elinde fazladan yıldız çadırı olan arkadaş varsa sabah sefası tohumu ile takas yapmak istiyorum?

Adalet Yağcı 13-03-2011 19:15

Yılmaz bey, geçen sene tohum alamadınız mı?
Geçen gün tohumların içinde 10-15 kadar yıldız çadırı tohumu buldum, sanırım pembe, beyaz ve kırmızı.

Yakında İstanbul'a geliyorum, bir şekilde ulaştırırım size.

Yılmaz Yalçın 13-03-2011 19:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Adalet Yağcı (Mesaj 767898)
Yılmaz bey, geçen sene tohum alamadınız mı?
Geçen gün tohumların içinde 10-15 kadar yıldız çadırı tohumu buldum, sanırım pembe, beyaz ve kırmızı.

Yakında İstanbul'a geliyorum, bir şekilde ulaştırırım size.

Ablacığım,
Ne kadar beceriksiz olduğumu itiraf edeyim:)Ya da benim çiçekler mi tohum yapmadı anlamadım.Kurusun diye beklediklerimin içinde tohum oluşturmadıgını ya da çürüdüğünü anladıgımda iş işten geçmişti.Ya tohum oluşturmadı ya da ben çok geç kaldım toplamada..Niye öyle oldu anlamadım..Bu sefer tohumları sırf güneş gören yerlere saksılarda ekmeyi düşünüyorum.Sagolasın ozaman elden alırım geldiğinde hem de tanışmış oluruz bu sefer..Bende de Bodrum'dan aldıgım ve sizin yörenin iklimine uygun ismini bilmediğim ancak bodrumda meşhur portakal bitkisine benzeyen selluka tohumunu anımsatan tohumlardan var.Onlardan veririm sana.

Adalet Yağcı 13-03-2011 19:31

Sizin beceriksizliğinizden değil de, geçen yıl bitkiniz inat çıktı.
Bolca yaprak verip boy attı ama çiçek açmakta gecikti.
Bu sene dediğiniz gibi güneşli bir yer seçerseniz daha çabuk çiçeklenecektir.

Yılmaz Yalçın 19-03-2011 21:34

Arkadaşlar,
İstanbul için yıldız çadırlarını iç mekanda ekme zamanı geldi mi?

günebakan 19-03-2011 22:10

Ben bir hafta önce ektim ve çimlenmeye başladılar bile:)

nurguldk 23-03-2011 16:26

Benim için çok önemli olan bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Peçetede çimlendime işini daha önce de bilmeme rağmen nedense hiç denememiştim. Özellikle büyük tohumlarda bir çok kayıp yaşadıktan sonra hafta sonu yıldız çadırı tohumlarımı 1 gün ılık suda beklettikten sonra peçete arasına alıp çay tabağına koydum. Kararında fısfıslayıp streç ile kapattım. Sadece günde 1 kere açıp kısa süre havalandırdım. Peçete hemen kuruduğu için tekrar fısfıslayıp kapattım.

VEEE inanamıyorum... Sadece 3 günde çimlendiler.. Bundan sonra büyük tohumlarda bu yüntemi kullanacağım...Şimdi yanarım yanarım Clematise ve Kraliçe Çelengine :((

sevgice 26-04-2011 00:38

Merhabalar elinde hiç fazla yıldız çadırı tohumu olan varmı. Herkes ekdimi acaba.
Benimde olsa....

cigdoos 26-04-2011 11:26

bende bi sürü aldım marketlerden ama malesef hiç çiçeklendiremedım paylasan varsa rica edicem

hüzün 26-04-2011 13:59

yıldız çadırı fidelerim 5 cm kadar oldular , acaba uzun balkon saksılarına ne kadar uzaklıkta ekmeliyim?

nalan 28-04-2011 17:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk (Mesaj 772841)
Benim için çok önemli olan bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Peçetede çimlendime işini daha önce de bilmeme rağmen nedense hiç denememiştim. Özellikle büyük tohumlarda bir çok kayıp yaşadıktan sonra hafta sonu yıldız çadırı tohumlarımı 1 gün ılık suda beklettikten sonra peçete arasına alıp çay tabağına koydum. Kararında fısfıslayıp streç ile kapattım. Sadece günde 1 kere açıp kısa süre havalandırdım. Peçete hemen kuruduğu için tekrar fısfıslayıp kapattım.

VEEE inanamıyorum... Sadece 3 günde çimlendiler.. Bundan sonra büyük tohumlarda bu yüntemi kullanacağım...Şimdi yanarım yanarım Clematise ve Kraliçe Çelengine :((

Paylaştığınız için sağolun,ben de çimlendiremediğim tohumlarda aynı yöntemi deneyeceğim.

hüzün 30-04-2011 19:46

benim yıldız çadırlarım 6 cm kadar oldular ve üzerlerinde tomurcuk var arkadaşlar
sizce normal mi?

Adalet Yağcı 30-04-2011 22:23

Yıldız çadırı fideleri yeterli ışık ve ısı durumunda erken açabiliyorlar sevgili Hüzün, ancak bitki gelişimini tamamlamadığı için çok sağlıklı olmuyorlar.

Çok güneşli bir alandaysa hafif gölgeye alın, ayrıca uzun saksılar yıldız çadırı için yeterli olmayabilir, derince bir saksıda bir kaç kök daha mutlu olacaktır.

hüzün 01-05-2011 17:53

bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum Adalet Ablacığım en kısa zamanda 25 cmden daha derin saksılar almam lazım o zaman..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:46.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025