![]() |
Alıntı:
|
yılmaz bey sizin yıldız çadırınız ne renk açtı? benimki beyaz açmıştı yaklaşık 2 hafta içinde tohum kapsülleri kurudu ama henüz üstündeler birkaçtane daha taze kapsül var onlarda biraz kurusun toplıyacam..
|
Doğru dediniz, kapalı mutfak balkonuna alayım.
Alıntı:
|
Alıntı:
|
saksıda yetiştirmek istesek nasıl bir saksı kullanmalıyız. kaç litrelik saksı uygun olur
|
8-10 litrelik bir saksıda yetiştirilebilir sayın maysan80. Saksı ne kadar büyük olursa bitki o kadar çok gelişecektir.
|
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar yıldız çadırı tohumu birinci resimdeki mi? yoksa ikinci resimdeki mi?2. resimdekileri bana yıldız çadırı diye göndermişlerdi, forumda birinci resimdekileri görünce emin olabilmek için size sorayım dedim.
Resim 1 Eklenti 189533 Resim 2 Eklenti 189534 |
Birinci fotoğraftakiler, yıldız çadırı tohumudur.
|
Teşekkür ederim Sayın SDurul
demek ki benim yıldız çadırı tohumum yokmuş :( Ama araştırırken bu linkte 2.ci resimdeki tohumlarında Ipomoea pandurata aynı guruptan olduğunu öğrenmiş oldum. http://www.pacificbulbsociety.org/pb...ex.php/Ipomoea |
ykolko bir anlamda daha şanslısınız sanırım.. 2. fotoğraftaki bitkiden pek fazla kişide yok.. Yıldız Çadırını her yerde bulabilirsiniz..
Benim merak ettiğim yılldız çadırı, sabah sefası gibi tohumları döküldüğü yerden seneye kendi kendine çıkıyor mu? |
Belki haklısınız, sayın Selis, ama sahip olunmayan, daha çok istenendir belki ondandır :)
|
sn ykolko bukadar çok istiyorsanız özelden bana adresinizi yazın çok az kendim için ayırdığım yıldız çadırı tohumudan 3-4 tane artık çamsakızı çoban armağanı gönderiyim size bendekiler beyaz renkliydi diye hatırlıyorum.Hani maksat elimizdekini paylaşarak çeşitlerimizi arttırmak olsun gelecek seneye daha fazla tohumunuz olur :)
|
Teşekkür ederim ince düşünceniz için sayın Arnavut biberi.
|
sn ykolko bugün ptt den gönderdim tohumları birkaç güne elinizde olur ulaşınca haberdar edin.
|
Çok teşekkürler sayın Arnavut biberi geldiğinde bildiririm.
|
Çok sevdiğim bir tür
|
Arkadaşlar,
Elinde fazladan yıldız çadırı olan arkadaş varsa sabah sefası tohumu ile takas yapmak istiyorum? |
Yılmaz bey, geçen sene tohum alamadınız mı?
Geçen gün tohumların içinde 10-15 kadar yıldız çadırı tohumu buldum, sanırım pembe, beyaz ve kırmızı. Yakında İstanbul'a geliyorum, bir şekilde ulaştırırım size. |
Alıntı:
Ne kadar beceriksiz olduğumu itiraf edeyim:)Ya da benim çiçekler mi tohum yapmadı anlamadım.Kurusun diye beklediklerimin içinde tohum oluşturmadıgını ya da çürüdüğünü anladıgımda iş işten geçmişti.Ya tohum oluşturmadı ya da ben çok geç kaldım toplamada..Niye öyle oldu anlamadım..Bu sefer tohumları sırf güneş gören yerlere saksılarda ekmeyi düşünüyorum.Sagolasın ozaman elden alırım geldiğinde hem de tanışmış oluruz bu sefer..Bende de Bodrum'dan aldıgım ve sizin yörenin iklimine uygun ismini bilmediğim ancak bodrumda meşhur portakal bitkisine benzeyen selluka tohumunu anımsatan tohumlardan var.Onlardan veririm sana. |
Sizin beceriksizliğinizden değil de, geçen yıl bitkiniz inat çıktı.
Bolca yaprak verip boy attı ama çiçek açmakta gecikti. Bu sene dediğiniz gibi güneşli bir yer seçerseniz daha çabuk çiçeklenecektir. |
Arkadaşlar,
İstanbul için yıldız çadırlarını iç mekanda ekme zamanı geldi mi? |
Ben bir hafta önce ektim ve çimlenmeye başladılar bile:)
|
Benim için çok önemli olan bir bilgiyi paylaşmak istiyorum.
Peçetede çimlendime işini daha önce de bilmeme rağmen nedense hiç denememiştim. Özellikle büyük tohumlarda bir çok kayıp yaşadıktan sonra hafta sonu yıldız çadırı tohumlarımı 1 gün ılık suda beklettikten sonra peçete arasına alıp çay tabağına koydum. Kararında fısfıslayıp streç ile kapattım. Sadece günde 1 kere açıp kısa süre havalandırdım. Peçete hemen kuruduğu için tekrar fısfıslayıp kapattım. VEEE inanamıyorum... Sadece 3 günde çimlendiler.. Bundan sonra büyük tohumlarda bu yüntemi kullanacağım...Şimdi yanarım yanarım Clematise ve Kraliçe Çelengine :(( |
Merhabalar elinde hiç fazla yıldız çadırı tohumu olan varmı. Herkes ekdimi acaba.
Benimde olsa.... |
bende bi sürü aldım marketlerden ama malesef hiç çiçeklendiremedım paylasan varsa rica edicem
|
yıldız çadırı fidelerim 5 cm kadar oldular , acaba uzun balkon saksılarına ne kadar uzaklıkta ekmeliyim?
|
Alıntı:
|
benim yıldız çadırlarım 6 cm kadar oldular ve üzerlerinde tomurcuk var arkadaşlar
sizce normal mi? |
Yıldız çadırı fideleri yeterli ışık ve ısı durumunda erken açabiliyorlar sevgili Hüzün, ancak bitki gelişimini tamamlamadığı için çok sağlıklı olmuyorlar.
Çok güneşli bir alandaysa hafif gölgeye alın, ayrıca uzun saksılar yıldız çadırı için yeterli olmayabilir, derince bir saksıda bir kaç kök daha mutlu olacaktır. |
bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum Adalet Ablacığım en kısa zamanda 25 cmden daha derin saksılar almam lazım o zaman..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 11:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025