agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Yıldız Çadırı (Ipomea quamoclit) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/2058.htm)

arnavut biberi 16-05-2010 19:32

sn GothiCat saksısını değiştitrirken çok dikkat edin kökleri çok ince sarsılır **** zedelinirse kaybedebilirsiniz. Ben kendiminkini saksı değişimi sonrasında kaybettim.

selis 24-05-2010 10:38

1 Eklenti(ler)
Bu işte bir gariplik var :p

Yılmaz Yalçın 24-05-2010 11:12

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 644453)
Bu işte bir gariplik var :p

İlginç bir gelişme olmuş ve tomurcuk vermiş:)Nasıl bakıyorsunuz özel bir bakım uyguladınız mı?

kerime 24-05-2010 11:49

Sevgili Selis ne güzel bekletmeden açmış.Bu çiçeği çok sevdim.

selis 24-05-2010 14:42

Yılmaz Bey tam tersine hiçbir şey yapmadım..Diğer diktiklerimde sorun yok.. Gelişimi aksi yönde olması üzücü.. Bu bir sarmaşık sonuçta..

Yılmaz Yalçın 24-05-2010 15:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 644627)
Yılmaz Bey tam tersine hiçbir şey yapmadım..Diğer diktiklerimde sorun yok.. Gelişimi aksi yönde olması üzücü.. Bu bir sarmaşık sonuçta..

Bence potasyumu fazla aldığı için böyle olmuş..Azot ise az almış.

selis 24-05-2010 16:42

Yılmaz Bey siz bilimsel yaklaştınız ben anlamam..Ama forumdan araştırdığım kadarı ile ve fotoda da görülüyor ki nedeni çay posası sanırım..
Yıldızları olanlar denesinler sonuca bakalım..

Yılmaz Yalçın 24-05-2010 17:02

Benim yıldızlar hala küçük:(İstanbul'da 2-3 saat güneş gören bahçemde saksıda dikililer ama pek büyümediler.

selis 24-05-2010 19:19

Üzülmeyin.. gördüğünüz gibi herkesinki küçük henüz uzama safhasına geçmediler.. Bekleyelim güneş tam anlamıyla yüzünü göstersin.. ;)

nalan 25-05-2010 13:14

Benim yıldız çadırlarım geçen seneki gibi hemen kırmızı örümcek oldu.Geçen sene ağustosta ekmiştim;aşırı sıcaklara bağlamıştım.Meğer çok ilgisi yokmuş.
Aynı aileden olan ilk kez bu sene ektiğim kardinal çiçeği de kırmızı örümcek istilasında. Bu cins narin sarmaşıkların (en azından benim yetiştirdiklerim) en önemli sorunu buymuş demek ki.

Yılmaz Yalçın 25-05-2010 20:49

5 Eklenti(ler)
Sevgili Adalet Hanım,Acemifüsun ve Cemo'nun hediyesi olan yıldız çadırı tohumlarını çimlendirip aynı saksıya şaşırttım balkon demirine sardırmak amacıyla..Ama yavaş gelişiyorlar..

acemifüsun 25-05-2010 20:56

Sevgili Yılmaz bey bence durumları gayet güzel, ellerinize sağlık:) Şaşırtmadan sonra onlar birden atağa geçerler. İzmirde bile güneş daha tam verimli değil, Haziranda çoşar onlar:)

Kiraz 25-05-2010 21:02

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Yılmaz Yalçın (Mesaj 644706)
Benim yıldızlar hala küçük:(İstanbul'da 2-3 saat güneş gören bahçemde saksıda dikililer ama pek büyümediler.

İstanbul'da yarım gün güneş bile bu çiçeğe az geliyor, pek çiçek açmıyor. Mümkünse çok güneşli bir yere taşıyın.

Vildan Sönmez 01-06-2010 21:25

1 Eklenti(ler)
Mart ayından beri defalarca denedim sonunda 3 tanesini yeşertebildim. İlk kez yıldız çadırım oldu, inşallah yaşatabilirim.

GothiCat 04-06-2010 14:04

Yaşasın Yıldız Çadırı sahipleri çoğalıyor sitemizde ;) Benimkinin saksısını değiştirdim ama kökleri zarar görecek diye korkumdan hiç ayırmadan olduğu gibi geniş saksının ortasına oturttum.Yanında da Kirli Hanım'lar var.Bakalım nasıl olacaklar zamanla.Buara biraz atak yaptı,sonunda ferforjeye tutunarak,büyümeye başladı.Bitki besini kullandım.Bence çok fayda etti.Küçük kalacak diye korkmaya başlamıştım artık.

malbman 05-06-2010 10:59

3 Eklenti(ler)
Yıldız çadırlarım büyüdü. Sanırım yakında çiçek açmaya başlar.

Adalet Yağcı 05-06-2010 11:50

Çok güzel olmuşlar sayın Malbman, tabi İzmir iklimi tam yıldız çadırları için.
Mersin'de Ekimde bile bozuluyor yıldız çadırları, çiçek açması için bol ısı ve ışık istiyorlar.

malbman 05-06-2010 16:03

Teşekkür ederim Adalet Hanım. Dediğiniz gibi, büzüm buraların iklimi yıldız çadırları için ideal. Umarım sizinkiler de bol bol açar.

minka 06-06-2010 18:16

Merhaba, benim de bir yıldız çadırım oldu. Yaprakları hafif sararmış, yolculuktan veya sıcaktan olabilir. Bunun için bir besin uygulaması ya da başka bir şey yapabilir miyim? Teşekkürler... Yılmaz bey, tohumdan çıkanlar çok şirin görünüyor. Tebrik ederim.

Yılmaz Yalçın 06-06-2010 19:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi minka (Mesaj 653305)
Merhaba, benim de bir yıldız çadırım oldu. Yaprakları hafif sararmış, yolculuktan veya sıcaktan olabilir. Bunun için bir besin uygulaması ya da başka bir şey yapabilir miyim? Teşekkürler... Yılmaz bey, tohumdan çıkanlar çok şirin görünüyor. Tebrik ederim.

Bol güneş seven bir sarmaşık o yüzden güneş ve suyunu eksik etmeyin..Ayrıca ayda bir sıvı organik gübre verebilirseniz iyi olur...

Satı Uğurtan 06-06-2010 22:10

Yıldız çadırı.

1 Eklenti(ler)
Sevgili maki01, çok teşekkürler sayenizde benimde yıldız çadırım oldu, ve açtı.

maki01 07-06-2010 10:04

Çok sevindim sevgili Satı , güle güle büyüt:)

Kırmızı örümcekten kurtulamadığım için, hala tohumları ekemedim. Bu yaz sizin çiçeklerinizi izleyerek geçecek gibi geliyor :)

Satı Uğurtan 14-06-2010 00:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 653693)
Çok sevindim sevgili Satı , güle güle büyüt:)

Kırmızı örümcekten kurtulamadığım için, hala tohumları ekemedim. Bu yaz sizin çiçeklerinizi izleyerek geçecek gibi geliyor :)

Sevgili maki01,beyaz açtı galiba bir renk daha var o açmadı, umarım kırmızıdır, tekrar teşekkürler.

Sevgi Durul 14-06-2010 00:42

Sevgili Maki maalesef ben yıldız çadırlarını çimlendiremedim. Amarylissleri de. Üzgünüm.
Sizin gönderdiklerinizden petunyalar çimlendi. Açtıklarında fotoğraflarını yüklerim.

tiya 14-06-2010 09:52

Kırmızı yıldızlarımın yanına Maki'den aldığım beyazları ve pembeleri şaşırtma yaparak ektim. Amacım üçünü bir arada görebilmek. Şimdilik uzuyorlar, henüz çiçek yok.

Maki, apartman bahçesine de ekmiştim kırmızılardan, istersen alabilirsin.

maki01 14-06-2010 12:00

Teşekkürler sevgili tiya. Kendime ayırdığım tohumlardan bir ara çimlendireceğim :) Yıldız çadırı yaz boyunca yetiştirilebiliyor, çok geç kalmış sayılmam.

Sevgili SDurul,

Yıldız çadırı tohumları uzun süre sonra çimlenebiliyor. Sizin tohumlarda sürpriz yapabilir. Kırmızı tohum hala var, arzu edersen gönderebilirim.

GothiCat 18-06-2010 18:38

Bu çiçek çıldırmış olmalı!Diğer çiçeklerin ölmeye yüz tuttuğu 38 derece sıcakta sevgili Yıldız Çadırı'm tomurcuk veriyor :D Resimlerde ne kadar belli oldu bilmiyorum ama epey büyüdü.Küçük penceremin önünü sarması uzak olmasa gerek.Keşke birde açmadı artık diyerek,boş toprak niyetine Kirli Hanım'ları döküvermeseydim daha düzenli bir saksı olabilirdi :rolleyes:

http://i47.tinypic.com/wguntg.jpg
http://i46.tinypic.com/29wu0pu.jpg
http://i46.tinypic.com/4u9hzc.jpg
http://i46.tinypic.com/m748p5.jpg

arnavut biberi 24-06-2010 14:01

merhaba arkadaşlar benimde elimde karışık renkli yıldız çadırı tohumlarım vardı hepsini ekmiştim fakat iki tane filizlendi uzun zaman bekledim başka filizlenen olmadı malesef sonrasında birtanesi bir anda solu verdi kurudu gitti şimdi elimde tek birtane kald renginide bilmiyorum. şuanda askılı sarkan birsaksıda ve uzun zaman gelişmeden öylece durdu hatta bir sefer evin kedisi saolsun saksıyı devirip dağıttı bende tekrardan saksısına ektim heralde o zaman kökleri sarsıldı bu yüzden baya bir yavaştı gelşimi şimdilerde yeni yeni sürgün veriyor inşallah çiçeklerinide görürüm hayalim üç rengide bir arada yetiştirip süslenmiş çam ağacı görüntüsü vermekti ama nasip olmadı...

nalan 25-06-2010 11:37

Sayın Arnavut biberi, filizlenmedi dediğiniz tohumlar hala filizlenebilir. Nisan ayından itibaren çeşitli ufak saksılara yıldız çadırı ekmiştim. Çimlenmedi diye aynı toprağı kullanarak başka çiçekler ektim veye toprağı az olan saksıların üstüne ilave yaptım. Şimdi değişik çiçeklerin dibinde minik minik yıldız çadırlarım var.

selis 25-06-2010 15:33

nalan aynen benim tohumlar da sizinkiler gibi oldu.. Şu sıralar tohumların net çimlendiği zamanlar..

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:00.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025