![]() |
2 Eklenti(ler)
En güzel zamanı
|
|
Ben gecen hafta pazardan bir yerli begonvil satın aldım. Satıcıcçocuk güneşi sever yanına bir çubukdik uuzayıp gider dedi. Eve getirdim ama renkli yapraklarını döktü ve sanırım sarılıcı değil balkonda yyetiştirilen cinsi . nasıl anlatım ve nasıl bakmak gerekir bitkime?
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Bakım için su vermekten başka hiçbirşey yapmıyorum... Eklenti 562084 Eklenti 562085 |
neden
4 Eklenti(ler)
arkadaşlar benim begonvilem neden çiçek acmıyor 2 yıldır birlikteyiz ama bütün yapraklarını dökmüştü bu kışın bende budamıştım ama bir şeyler ters gidiyor olmalı çiçeklen miyor ve yapraklarındada kararmalar olusuyo:confused:
|
Sn Devilstori,
Bulunduğu yer direkt güneş almıyor sanırım birde sadece suluyorsunuz herhalde .Koyun gübre şerbeti ile her hafta veya 10 günde bir sulayın daha güneşli yere alın,sulamayı çok yapmayın yeni sürgün verirse doğru yoldasındır demektir.Kolay gelsin |
sarılıcı türler glabralar mı oluyor?
|
1 Eklenti(ler)
Nihayet son Sayfanın son mesajını da okuduktan sonra bugün pazardan aldığım Bodur begonvilime bakmaya hazırım 😊 paylaşımda bulunan herkese teşekkür ederim. Bakalım benim begonvilimle sınavım nasıl geçecek 😀
|
1 Eklenti(ler)
Geçen yıl alıp henüz çiçeğini göremediğim Begonvile
Eklenti 579702 Nihayet açtı:) Kristal olmasını ummuştum. Bu renk de çok canlı. |
3 Eklenti(ler)
Begonviller
|
1 Eklenti(ler)
Begonvilimin şimdiki hali ;)
|
Bougainvillea 'Mini Thai'
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Bolkonda küçük bir saksı da boy 2 metreyi gecti.
|
1 Eklenti(ler)
Ortası..
|
1 Eklenti(ler)
....
|
ankara da begonville
1 Eklenti(ler)
zordur ankara da begonville yetiştirmek ama başarabilirseniz tadına doyum olmuyor..işte aralık ın ortasında begonville güzelliği
|
Arkadaşlar sayfayı sonuna kadar okudum va bu çiçeğe bayıldım malum Aksaraydayım ve bu çiçek burda hiç yok siz değerli bitki dostlarından çelik rica etsem yollayan olur mu acaba şimdiden teşekkür ediyorum
|
2 Eklenti(ler)
Bu sene gerekli gübre desteği vererek gözüm gibi baktığım begonvil yaz sonuna kadar verdiği güzel çiçeklerle yazlığımıza renk kattı ... Geçen hafta sıcaklığın sıfırın altına düştüğü geceler malesef koruyamadım ,kökü korunakta kar temas etmedi arka tarafı eve sağ ve sol tarafı yine evin eklentilerine bakıyor sadece ön taraf açıkta .Bugün yaprakların solduğunu çiçeklerin siyahlaştığını gördüm ... Ağacın don alıp almadığını ne zaman görebilirim ? Nisan-Mayıs ayına kadar beklemeli miyim ? Şu an en azından uzanan dallar don aldıysa ve kök zarar görmediyse ne yapmalıyım Sayın Mine Hanım ve tecrübeli üyeler yardımcı olursanız çok sevineceğim ...
|
Çok güzeller..Bence 2x2 metre kalın paketleme naylonları ile bir tarafını duvar diğer tarafını kapı pervazına ve üst tarafını da çatı kısmından vidalayarak sera ortamı oluşturmanız fazla soğuklardan etkilenmesini azaltacaktır. Toprak yüzeyinden yukarıya doğruda kilim veya bez parçaları veya gazete ile sarmanız da etkili olur düşüncesindeyim.
|
Merhaba, henüz bir yıldır çiçeklere merak s aldım, Tohumdan yetistirdiklerim pembe Ezan çiçeği,tabi henüz çiçeğin göremedim,Ballica ve gelincik var,kış girmeden aldigim begonvil ile ilgili boyu 50 cm kadar tüm yaprak ve çiçeklerini döktü fakat uçlarına yeni filizlenmede başladı,yanında aldığım gübre yi kullanmaya korktum,yakmak istemiyorum,bilgisi olan arkadaşlara Sorum şu Budama yapmalımiyi m saksı değişimi ne zaman olmali?
|
Merhaba, kış uykusuna çekilmiş durumda sessiz olun uyandırmayın. Benim evimde 6 adet değişik renklerde begonvil var hepsi korunaklı ortamda yapraklarını dökmüş durumda uykuda, eksiye düşmeyecek aydınlık ortamda az sulayarak bakınız. Budama ve gübreleme yapmayınız. Kabını değiştirmenize gerek yok kökleri çok hassastır ,kurumasına neden olursunuz.Baharda uyanıp yaprak vermeye başladığında az miktarda gübreleme yapın uyanmadan yapacağınız gübreleme köklerin yanmasına ve kurumaya neden olur, ben o deneyimi birçok farklı bitkiyi öldürerek yaşamış bulunmaktayım..Sağlıkla bakınız..
|
4 Eklenti(ler)
öncelikle cevap verme nzeketi gösteren ve verdiği bilgilerle aydınlanmamı sağlayan dostlara teşekkür ederim ... büyük emekler verdiğim begonvilin gözlerimin önünde kurumasını izlemek beni korkutuyor ,beni umutlandıran gelişme netten okuduğum bilgiler neticesinde yapmış olduğum derin budamalarda budanan yerin ıslak ve yeşil oluşu ... ve sayın dostça nın önerisi ile daha önce yapmam gereken şeyi de yaptım bugün çift kat naylonla sardım umarım kurtarırız güzelimi ...
|
1 Eklenti(ler)
...
|
Elinize sağlık iyi paketlemişsiniz.. Havaların yumuşak olduğu zamanlar ara ara açıp havalandırınız..Bu kadarını beklemiyordum..
|
Alıntı:
|
Nasıl başardiniz, okuduğum çoğu mesajlarda begonvil ler kuru dallara dönüşmüş durumda benimki de dahil,acaba sıcak bir odada mi tutuyorsunuz? Klima olan salonuna alsam zararı olurmu sizce? Bu arada Maşallah demeden gecmeyiz.
|
Alıntı:
Maşallah'ı kim aldı:) |
Begonvillere Çiçek Açtırmanın Sırrı
Alıntı:
Merhaba;sizlerle begonviller hakkındaki tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.Umarım faydalı olur.. Begonvillere çiçek açtırmak ,özellikle bazı türlerde hayli zor...Bu türler genelde,tek bir çiçeği ebruli renkte olan ve ayrıca bir de yaprağı alacalı olan türler.. 1-Begonvillerin çiçek açması için suyunu azaltın... 2-Bolca güneş alan bir yerde bulunsunlar... 3-Ve şimdi begonvillerin çiçek açma sırrı: Dibine biraz Magnesium Sülfat koyun..Bir müddet sonra tomurcuklanarak hiç açmadıkları kadar bol çiçek açtıklarına şahit olacaksınız.. Herkese; bol çiçekli begonvilleriyle, güzel günler dilerim. |
1 Eklenti(ler)
Bu güzeli şimdi fotoğrafladım
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025