![]() |
Alıntı:
|
Begonvillerim sonbaharda açtılar
4 Eklenti(ler)
Begonvillerimden bazıları sonbahar açmaya başladı
|
Tohum alma
5 Eklenti(ler)
Begonvilimin dalında kurumuş olan çiçeklerinin içinden tohumlarını alma denemem,İlkbaharda ve bu zamanlarda ekme denemelerim olacak..
|
Alıntı:
|
bu zararlilarda nedir?
4 Eklenti(ler)
Amatorce uretmeye çalıştığım begonvillerde bu zararlilara rastladim.Bunlar hakkinda bilgisi olan ve mucadelesini bilen arkadaslar var mi acaba? Yardimlarinizi bekliyorum
|
Alıntı:
|
Teşekkürler
|
Merhaba, begonvili cam yününde çelikle köklendirme çalışmamı aşağıdaki adreste verdim gelişmeleri oradan takip edip olumlu olması durumunda deneyebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...tm#post1337562 |
1 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaslar benim begonvil Amasya'da kapali balkonda.Havalar sogudu 5~10 derece civarinda iceri alsam mi
|
Resim yeni ise bence içeri almayın, tüm yapraklarını ve çiçeklerini dökecektir..
|
Resim yeni degil suan il disindayim yeni resim koyamadim yapraklarin 2/3u dokuldu ancak uc dallari hala cicekli
|
Begonvillim çiçeklenmeye başladı.
|
1 Eklenti(ler)
Artık, benim de bir begonvillimvar deye bilirim. Çiçekli hali çok güzel, çok mutluyum.
|
merhaba, adalardaki begonviller kurumuş sanırım bu sene hiç çiçeklii begonvil göremedim, ben bonsai tarzında bir begonvil istiyorum bodur begonvil deniliyor, aşırı uzamıyor sarmaşıkdan çok ağacımsı bir yapısı varmış.
|
çelik ya da tohum nereden bulabilrim acaba?
|
Alıntı:
|
begonvillerinizde besin olarak hangi oranlı olanları kullanıyorsunuz?
|
Bodrumun Mazı köyünde oturuyorum.Gecen ay bır gecede don yaptıgından kocaman begonvılım yapraklarını doktu.ıyıcene budamama ragmen hıc bır canlanma belırtısı yok.Bıraz daha beklemem lazımmı?
|
merhaba, İstanbul da yaşıyorum. çiçekçilerden begonvil alıp terasımda yetiştirmek istiyorum ama İstanbul da sadece büyükada begonvili dayanabilirmiş, ada begonvilini nerden bulabilirim? yardımcı olursanız sevinirim. teşekkürler
|
Ada begonvili Büyükada'da satılıyor.
Ayrıca ben yılladır İstanbulda güney cepheye bakan terasımda her tür begonvile bakmaktayım.Sorun yaşamadım.Hatta bu sene -7'yi bile gördüler. |
Teşekkür ederim cevabınız için. Adalara gidemem şu aralar. İnternete baktım ama adalarda satış yapan bulamadım. Yine normal çiçekçiden alacağım artık
|
1 Eklenti(ler)
alibeyköy deki bahçe marketten aldığım yeni bebeğim :) kendisiyle 2 gündür tanışıyoruz :)
sizce yeri uygun mudur ?(balkon direk güneş ışığı alıyor ama bengovilciğim direk güneş almayan köşe de duruyor ) Eklenti 546600 |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Fuşya renkli begonvil ile sarı begonvil takas yapmak istiyorum elimde fuşyadan 3adet
var arkadaslarım |
bir hevesle alıp burada resmini paylaştığım hergün gözüm gibi baktığım begonvilim sanırım hastalandı . ilk aldığım zamanlarda yaprak üzerlerinde toprak kalıntıları ve beyazımsı toz şeklinde birşeyler vardı .ilk gün hepsini su ile hiç üşenmeden teker teker temizledim 3 gün sonra tekrar dikkat ettim yapraklarına ve beyazımsı şeyler duruyordu heralde temizleyemedim dedim tekrar uğraştım .fakat bugün malesef yaprak altında çok minik bir böcek buldum kıpırdayıp kıpırdamadığına dikkat ettim ve malesef kıpırdadı :( forumda okuduğum sürekli bahsettiğiniz bit mi acaba ? nasıl sağlığına kavuşturabilirim sizce ? yardımlarınızı bekliyorum
|
3 Eklenti(ler)
|
acil yardımlarınızı bekliyorum :( :( :( :(
|
Mantar enfeksiyonuna benziyor ustadlar ne der bakalim?
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025