agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm)

kelebek çalısı 22-08-2012 20:53

1 Eklenti(ler)
Sarışın begonvilim...

Eklenti 326734

selis 30-08-2012 14:15

1 Eklenti(ler)
Dikmek için suya koymuştum, unutmuşum..
Çeliklerden minik yapraklar bile çıkmış..
Suda köklenmez diye biliyordum..
Beyazlıklar kök oluşumu mu?

jineop 30-08-2012 15:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi selis (Mesaj 1013336)
Dikmek için suya koymuştum, unutmuşum..
Çeliklerden minik yapraklar bile çıkmış..
Suda köklenmez diye biliyordum..
Beyazlıklar kök oluşumu mu?

Öyle görünüyor ama aynı zamanda yumuşama ve çürümede başlamış. :(

tk646 30-08-2012 16:01

2 Eklenti(ler)
Eklenti 328215

Eklenti 328216Bunlarda benim begonviller..

Çok az çiçeği olmasına rağmen hala dökülüyorlar neyi yanlış yapıyorum acaba?

Birde çok fazla dağınık nasıl toparlayıp bol çiçek vermesini sağlarım? :(

tk646 30-08-2012 16:06

1 Eklenti(ler)
İlk fotoğraf ve ikincisi ayrı begonviller ilk kökün üstünü şimdi ekliyorum.

selis 30-08-2012 16:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi jineop (Mesaj 1013377)
Öyle görünüyor ama aynı zamanda yumuşama ve çürümede başlamış. :(

Daha fazla çürümeden dikeyim.. :rolleyes:

selis 04-09-2012 22:23

1 Eklenti(ler)
Begonvil çeliğinde ilk denemem..
Pet şişeye tarifteki gibi dikip kapağını hiç açmadım.. 5 gün olmasına rağmen çok hızlı gelişiyorlar gibi geldi bana..

Bugün açıp baktığımda tüm çeliklerin üzerinde küfler vardı.. Biraz havalandırıp tekrar kapattım..
Suda fazla bekledikleri için çürüyorlar mı acaba?
Eklenti 329636

esk nisagül 04-09-2012 22:39

Bende,de aynı sorun oluşmuştu sevgili selis bitkinin buyuk bir bölümü küfe benzer bazı oluşumlar vardı
ben yinede bir süre açmamıştım şişeyi şimdi ise boyu yaklaşık bir metre civarı

selis 05-09-2012 00:28

Nisagül sorun yok yani.. Umarım benimkiler de sizinki gibi kocaman olurlar :)

maki01 05-09-2012 01:00

Küfü görünce bozulduğunu düşünüp , atmıştım. Ben de bir daha deneyeyim :)

ahmeter 05-09-2012 11:08

Begonvil çeliği

5 Eklenti(ler)
Memnun oluyorum Begonvile ilgi artıyor Ama dersler iyi çalışılmamış
Hatalardan belli oluyor tekrar biraz daha detaylı resimler koyuyorum
Benim yaptığım usulde yapın rahat edin Anlamamışsanız on defa sorun
Çelık almak çok mühim esasında bir masa başına toplanıp göstermek lazım
Alaçağınız çelik ana gövde üzerinden elle bu çok mühim keserek değil
Aldığınız çeliğin üzerinde bir parça gövdenin kabuğu kalaçak yani sıyırarak alaçaksınız
Çeliğin boyu bir karışı geçmeyeçek bakın şişe içinde yapılan ve köklenmiş çelik
Yaprakları canlı ve dik duruyor Kapağı açtınız yapraklar bir saatde canlılığını kaybetti tekrar kapayın
İYİ GÜNLER

ahmeter 05-09-2012 11:10

1 Eklenti(ler)
Ve muaffakiyet

keopstr 05-09-2012 21:35

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 692080)
ADA BEGONVİLİ
İstanbulda kışı dışarda donmadan geçiren tek begonvil

Ahmeter bey Bu türü Denizli de dışarda dondan koruyabilmek mümkünmüdür.Etrafını naylon bişelylerle kapatsak.hatta gövdeyi sarsak denizli de kışı geçirmesi mümkünmüdür acaba...

keopstr 06-09-2012 20:20

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar begonvil fidanım aldığım günden sonra ilk defa kendi evimde çiçeklendi.ancak 3 tane çiçeği var sadece ama çiçeği buruşuk sizce bir sorunmu var

Jezebel 07-09-2012 06:18

1 Eklenti(ler)
İzmir'de begonvil ile övünmek anlamsız, yer gök begonvil:rolleyes:

Eklenti 330184

çalı da ayrı güzel:)

Kryon 08-09-2012 00:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keopstr (Mesaj 1015961)
Arkadaşlar begonvil fidanım aldığım günden sonra ilk defa kendi evimde çiçeklendi.ancak 3 tane çiçeği var sadece ama çiçeği buruşuk sizce bir sorunmu var

Sn. keopstr, benim begonvilimde geldiğinde 4-5 tane çiçek vardı üzerinde, eğer sizde benim gibi yeni satın aldıysanız henüz daha ufak olmalarından dolayı normal sanırım. Benimki geldikten bir süre sonra çiçeklerini döktü, şu an ise yeni filizler verdi ve yeniden çiçek açma hazırlığında... Buruşuk olmasıda yerine alışma veya sulama sıklığının ısının değişimiden kaynaklı olabilir. Tabii ben yeni aldığınızı farz ediyorum, eğer yanılıyorsam mesajımı dikkate almayın.

kelebek çalısı 08-09-2012 00:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi keopstr (Mesaj 1015961)

Eklemiş olduğunuz fotoğrafı da baz alarak begonvilinizde bir sorun olmadığını düşünüyorum. Gayet normal görünüyor.

Yeni fidanınızı güle güle büyütünüz.

keopstr 08-09-2012 01:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Kryon (Mesaj 1016374)
Sn. keopstr, benim begonvilimde geldiğinde 4-5 tane çiçek vardı üzerinde, eğer sizde benim gibi yeni satın aldıysanız henüz daha ufak olmalarından dolayı normal sanırım. Benimki geldikten bir süre sonra çiçeklerini döktü, şu an ise yeni filizler verdi ve yeniden çiçek açma hazırlığında... Buruşuk olmasıda yerine alışma veya sulama sıklığının ısının değişimiden kaynaklı olabilir. Tabii ben yeni aldığınızı farz ediyorum, eğer yanılıyorsam mesajımı dikkate almayın.

2 ay oldu alalı.önce üzerindeki çiçeklerini dökmüştü.sonra yeniden çiçek açtı.. yaprakları hemen aşağı doğru büzüşüyor ozaman su veriyorum ama 48 saat dolmadan suluyorum biraz sık suluyorum sanırım.

keopstr 08-09-2012 01:09

sayın Kryon Sulamanın kesin bir ölçüsü yok sanırım.Siz ne kadar sıklıkla hangi ölçüde suluyorsunuz?

Kryon 08-09-2012 01:11

Sulama sıklığı için eski mesajları inceleyelim ve tabii ki Sn Ahmeter'in görüşünü almak lazım üstad o :) Ben toprak nemini kaybetmeye başladığında suluyorum. Saksıya ahşap bir çubuk batırıyorum eğer temiz çıkarsa suluyorum eğer nemli çıkarsa bekliyorum...

Birde ben üretim saksısına diktim, altında tabağı var tabağın içindede kalın dere kumu var, eğer olurda su fazla gelirse tabakta biriken su yüzünden bitki boğulmasın.Dere kumu saksı ile tabakta biriken suyun temasını engelliyor...

keopstr 08-09-2012 01:21

Aslında Keyifleri iyi gibi diğer begonvillerimin. hepsi yeniden çiçeklenmeye başladı.Aslında en doğrusu 2 aydır yaptığım gibi devam etmek tekrar bir sorun yaşamak istemiyorum...zemine bakacağım kuru ve yaprakları aşağı doğru büzüşmüşse sulayacam ama az sulayacam...En kısa zamanda ilk defa kendi evimde açacaklar aldğımdan buyana...bir sürü çiçekleri var ***.hepsi açar balkon rengarenk olacak...

Kryon 08-09-2012 01:25

Fotoğrafları görmek için sabırsızlanıyorum...

ahmeter 08-09-2012 22:03

Begonvilin sulanması

Yazın her gün su saksının altına bir tabak yazın bu tabak da suylan dolsun
Kışın haftada 1 veya 2 iyi günler

errrd 09-09-2012 17:23

Öncelikle merhaba,

Muğla Akyaka'dan aldığımbodur ve sarmaşık begonviller vesilesiyle ben de aranıza bugün katılmış oldum. Ağaçlar, fidan yetiştiriciliği ve diğer konularda bu kadar doyurucu bir forumun var olduğunu görmek gerçekten çok güzel.

Benim yeni başlayan bir begonvil yetiştiricisi olarak sizlerden yardım isteyeceğim konu şu olacak: 2 adet bodur, 1 adette sarmaşık begonvil fidesi aldım Muğla'dan ve Ankara'ya getirdim. Tüplü olarak aldım ve saksıya ekerken kökleri hava almasın diye 3 gündür sulamıyorum, böylece toprağı sıkılaşıp hava almayacakmış. Kışın içeride yazın dışarıda yetiştirmeyi düşünüyorum. Begonvillerimi hangi büyüklükte bir saksıya dikmeliyim? İçerisine koyacığım kum, toprak, gübre, çakıl vs nasıl olmalı? Hangi periyotlarda sulamalıyım?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

http://s17.postimage.org/ioru37xun/20120906_182625.jpg

fatmadundar 10-09-2012 22:40

1 Eklenti(ler)
Tam bir gelin duvağı

iris41 11-09-2012 07:17

İşte bu gelin duvagı olmuş , hayranlıkla izlemekteyim .
Bunun yanına beyaz zambaklar iyi giderdi .

kelebek çalısı 12-09-2012 18:10

2 Eklenti(ler)
Hastasıyım! Bir Ayhan Sicimoğlu 'Renkler' ine, bir de bu begonvilin renklerine :D

Eklenti 331183

Eklenti 331184

limon 12-09-2012 18:41

Ben de... :)

Ama saksıdaki cılız haline değil, işte böyle duvarlardan sarkışına, çatılara tırmanışına...

(Sicimoğlunun Yunanistan programını seyretmediyseniz muhakkak seyredin. Yunanlılarla girdiği "bu yemek bizim... Berrbat yapmışlar..." yorumlarına bayılacaksınız. :) )

keopstr 12-09-2012 20:51

5 Eklenti(ler)
Begonvillerim çiçekleniyor...Bu Evimize geldiğinden bu yana ( temmuzdan) ilk çiçekleri.Önce aldığımızda çiçeklerini dökmüştü.şimdi yeniden çiçekleniyor...

keopstr 12-09-2012 20:55

Bunlarda mucizeler...

2 Eklenti(ler)
ilk çelikleme yaptığımda üzerindeki yapraklarını hepsi döktü şimdi ise yeni küçük yaprakları çıkmaya ve dallanamaya başladılar..herhalde artık köklenmiştir...

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:08.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025