![]() |
Alıntı:
|
Benim begonvil'im niye çiçeklenmedi daha,birkaç gün önce sıvı besine başladım sanırım geç kaldım biraz.
|
1 Eklenti(ler)
Kuzeydoğu cepheli terasımda bu kış kar altında kaldı. Begonville geçen ilk kışımdı. Bilemedim sanırım. Zayıf dallı fakat çok çiçekli gürbüz bir begonvildi. İmaj yeterli olur mu bilmem ama kıştan sonra hiçbir hareketlenme olmadı begonvilimde?
Budamam gerekir mi? ya da ne yapmam gerekir? Şimdiden teşekkürler... |
Alıntı:
Normalde beklenecek, çok merak ediyorsanız dal uçlarından geriye doğru küçük küçük budayın. Yaş yeri bulursanız iyi. Yoksa kökün donmayıp alttan sürebileceğini umut etmek lazım... |
Alıntı:
Teşekkür ederim MUSK. Önerinizi deneyip gözleyeceğim. İyi günler dilerim. |
Bence bir ay daha şans verin girlof_ra. Belki bir mucize olur.
Ama begonvil normalde İstanbul'da bahçede bile kışı atlatamaz. Saksıda olunca bu daha da zor, terasta olunca iki kat daha zor. O yüzden çok da umutlanmamanızı tavsiye ederim. Üzgünüm... :( |
1 Eklenti(ler)
Begonviller (Rodos Gülleri ) bahara göz kırmaya başladılar
|
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...3156e807e3.jpg
SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Beni peşinden koşturan güzel
1 Eklenti(ler)
Şimdi zamanı yaparmısınız
|
Yapmazmıyım 2 hf önce yaptım bile
|
1 Eklenti(ler)
Sn. Ahmeter biraz yapraklari porsudu içine su fislatiyorum.
Eklenti 607814 |
Günaydın
fısfıslamayın fazla nem çürütür kendi nemi kafi ancak üzülmeyin çelik bana kalırsa hatalı eski yazılarımı takip ederseniz nereden ve nasıl çelik alınır bulabilirsiniz iyi günler |
1 Eklenti(ler)
...Ben zaten seni gördüğümde vurulmuştum 1961 izmirde
Şimdi İstanbulda senelerdir beraberiz Begonvilim ben seni seviyorum |
*** sayın ahmeter bende begonvilleri çok severim bahçemde yetiştirmek istiyorum nereden satın almamı tavsiye edersiniz ayrıca ve en onemlisi rizede begonvil yetiştirme şansın nedir acaba
|
Alıntı:
|
Yeliz hanım iyi günler
Begonvili kışın İstanbulda10 derecenin altına düşmeyen serada muhafaza ediyoruz sizde yaparsanız yetişebileceğini tahmin ediyorum Selamlar
|
Bougainvillea
1 Eklenti(ler)
Bir zamanlar begonvil sayfasından ayrılamazdım şimdi ........................
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 609474 Bunu 6 ay önce çelikle ürettim ve kurutmamak için bundan sonra nasıl yetiştirmeliyim. Kaç litre saksı ve nasıl bir toprak harcı kullanmalıyım? |
Müçevher çalısı
1 Eklenti(ler)
Yalnız Antalyalı olduğunuzu bildirmişsiniz Antalya begonvilin vatanı yazılarımı başından beri takip ederseniz geniş bilgi bulacaksınız İyi günler
|
Sayın ahmeter, sizin mesajlarınızı okudum vakti zamanında da bu sebeple çelikleri tuturuyorum:D Verdiğiniz bilgiler için yeri gelmişken teşekkür ederim...
Ama gerisi gelmiyor tüm sorunum bu. Saksıda olmuyor bir türlü. Balkonda sıcaklarda olmuyor diye tahmin ediyorum ve elimden sağlam çıkanları bahçeye aktarıyorum:) İlla balkonda yetiştirmek istediklerim için sormuştum sorumu:) Saksı seçimleri, harçlar pek çok yerde yazılıyor. O istediklerini sağlıyorum ben yine olmuyor. Sonra dışarıdan 1 metre boyda aldıklarıma bakıyorum çiçek içinde ve tüp içinde, berbat bir toprakta. Üstteki örneğimi de kurutursam veya o çiçeksiz olarak dikenler tacı olarak kalmayı tercih ederse, olmayınca olmuyora gelip vazgeçeceğim bu dikenli güzelden:) |
Lütfen dibine birkaç kaşık Magnesium Sülfat ekleyin...
Hem begonvili geliştirir ve hem de hemen bolca çiçek açtırir. . SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Bu da; Mayıs ayına "merhaba" diyenlerden..
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...8aca495236.jpg SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Begonville Çam in arkadaşlığı. ..http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...bb35b838de.jpg
Alıntı:
Herkese merhaba
1 Eklenti(ler)
Begonvili çok seviyorum görmüşken sarkan dalların birinden hunharca kopardım dayanamayıp.suya mı koymam gerek yoksa direkt toprağa diksem tutar mı? yoksa kopararak bir bitkiye bilmeden zarar mı verdim :confused:
|
Alıntı:
Dalını kopararak o bitkiyi budamış oldunuz:) |
Alıntı:
Budamak bitkilere iyi geliyor diye kendimi teselli edeyim artık :D |
Begonvil
1 Eklenti(ler)
Akdeniz bölgesinde oturanlar Antalyalılar İzmirliler egeliler bu sizin çiçeğiniz bütün dünya bu çiçeğe hayran bu çiçeği görmek için sizin topraklarınıza özel uçak turları düzenliyorlar
Çelik yapmak için koparılan dal bir karıştan büyük olmıyaçak suya değil toprak bilhassa orman altı toprağına dikilip nem sağlamak için üstüne bir plastik kap konacak sorun sıkılmayın |
3 Eklenti(ler)
Geçen senenin çelikleri ve ilk çiçekler
|
Begonvil
2 Eklenti(ler)
Begonvil sayfası hareketsiz olmamalı bu aylar çelikten çoğaltma zamanı
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:36. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025