![]() |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Çiğdem Şentekin, bizim istede sellukanın yaygınlaşması için çalışmaya başlamamdan sonra, başka siteler de sellukayla ilgilenir oldular. Burada olmayan bilginin başka bir sitede olması zor.
|
Merhaba arkadaşlar;
Lütfen yardım edin. Sellükam çok iyi gidiyordu, boylandı, büyük saksıya aldım, sarıla sarıla uzuyordu. Tam çiçek açar artık derken... Şimdi ne olduysa yaprakları sararıp dökülmeye başladı, çıplak dallar kaldı. Su da içmiyor hep alttan akıyor sular. Yaprakların hepsini kaybetmekten korkuyorum. Acaba çok mu suladım ya da gübre ihtiyacı mı var? Ne dersiniz? Yapralarda belirgin bir leke yok sadece sararıp dökülme... |
Nasıl bir toprak karışımı kullandınız? Aşırı sıcak bütün sellukaları etkiliyor bu neden olabilir. Sulama sorunundan ötürü köklerde sorun olabilir.
|
Selluka
2 Eklenti(ler)
selluka selluka selluka
|
Alıntı:
Aldığım hazır torfa koydum, ekstra hiç birşey eklemedim. Sayın Tuta vallaha nispet gibi olmuş. Harika maşallah |
Alıntı:
|
Sn. ceydam bence toprağını Yılmaz beyin dediği gibi hemen değiştirin. Saksınızda suyun akıp hemen gitmesi; torfun suyunu ayarlamak zordur, siz sanırım torfun suyunu kaçırmışsınız, selluka hiç su alamıyor.
|
Selluka sevgisi
3 Eklenti(ler)
Sellukam bu kadar yürekten çağırma beni GELDİM
|
Selluka sevenlere
1 Eklenti(ler)
Selluka sevenlere
|
Sellukayı sevmek
1 Eklenti(ler)
Selluka
|
Sayın TUTA tebrikler. Yine harika bir foto. Bu yılın ilk çiçeğini siteye ben eklemiştim ama daha sonra çiçek göremedim. birbuçuk ay kadar evden uzaktım. Gübreleme olayı da olmayınca benim selluka sararmaya başlamış. artık iştahımı seneye saklıyorum:)
|
2 Eklenti(ler)
Selluka ve çiçek salkımı oluşuyor
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar sellukamın her yeri çiçek ve tomurcuklarla dolu. Yaklaşık 20 gün önce başlayan çiçeklenme ve tomurcuklanma her gün artarak devam ediyor.
Sellukam bahcede yerde, haftada bir kez bol suluyorum ve başka hiç bir şey vermiyorum. |
3 Eklenti(ler)
Sellukam
|
2 Eklenti(ler)
İlk parti açan çiçekler tohuma gelmeye başladı
VE YENİ ÇİÇEKLER |
3 Eklenti(ler)
Yüzlerce çiçekten sonra, yüzlerce tohum. Dağıtımda görev alabilecek kadar.;)
Bu arada çiçeklenmeye de devam.:) Eklenti 168466 Eklenti 168467 Eklenti 168468 |
3 Eklenti(ler)
Geçe güzel gündüz güzel
|
Selluka sevgisi
4 Eklenti(ler)
Selluka sevgisi
|
Selluka sevenlere
1 Eklenti(ler)
Vurulduğumun resmidir
Benim gibi vurulanlara selam olsun |
3 Eklenti(ler)
Arka bahçeye diktiğim selluka tırmandıkça tırmandı. Bağladığım tel koptu ama su borusuna kadar geldi ve iki buçuk kattan sonra çatıya uzandı. İlk çiçekler erken açıp hemen döküldü. Bir kere daha açmaya çalıştılar ama çabuk döküldüler. Şimdi yine yüzlerce tomurcuğu var. Yapraklar ve gövde gelişimi çok güzel, belki çiçek için destek gübre istiyor.
Pencereden bakınca: Eklenti 168891 Eklenti 168892 Bu da sürpriz oldu. Çok kullanmadığım pencereyi iki hafta kadar önce açmıştım, sanırım dalın ucu içeride kalmış. Bugün perdeyi yıkamak için çıkarınca içeri gireni görebildim, uzamış, tomurcuk bile vermiş. Eklenti 168893 |
Kimileri, büyütemeyip ''Benimki kurudu!'' derken, sizinkisi de sanki ''çatlatırcasına''yani.:p
Bu sezonun en ilginç, bir o kadar da sağlıklı selluka fotoğrafı.;) |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Selluka Kırmızıyla işaretlediğim çıkıntılar çiçek olabilir mi?
|
Sevgili öğretmenim sevim.K, sellukanız çiçeklenmeye başlamış, haydi hayırlısı olsun.
|
3 Eklenti(ler)
Benim azman sellukada daha yeni yeni çiçeklenme başlıyor, gerçi çiçeklenme zamanı bu aralar ama bu sene mevsimler bitkileri şaşıttı, bir kısmı çiçeklenmeyi tamamlayım tohumlanma aşamasına girdi, bir kısmı benim selluka gibi yeni yeni çiçeklenmeye başladı.
Eklenti 169159 Eklenti 169160 Eklenti 169161 |
Alıntı:
|
Yine de çok güzel Sevim hanım, sellukanın en büyük düşmanı kırmızı örümcek ve çekirgelerdir.
Hadi kırmızı örümcek için ilaç kullandık, çekirge ve benzeri böcekler için ( yeşil renkli kokar böcek) hep nöbet mi tutacağız allahaşkına. |
Evet yaa sormayın. Gerçi kayıplarımın nedeni tohum veya fide verdiğim arkadaşlarımın yetiştiremeyişleri. Benim de ilk denemem olduğu için fazla yardımcı olamadım çevreme. Seneye güzel sellukalarımız olacak:)
Yapraklarımızda tek tük sararma var. Hatta en uç kısmında uzamaya devam etmesine karşılık yapraklarımız ölmüştü yeniden yapraklanıyor. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 15:59. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025